yandex

Nijerya'da COVID-19 nedeniyle yeni kısıtlamalar getirildi

DÜNYA 22.12.2020 - 10:15, Güncelleme: 22.12.2020 - 10:15 1807+ kez okundu.
 

Nijerya'da COVID-19 nedeniyle yeni kısıtlamalar getirildi

Nijerya'da yeni tip koronavirüs (COVID-19) vakalarında hızlı artış nedeniyle ülke genelinde yeni kısıtlamalar uygulanacak.

Nijerya Hükümet Sekreteri ve COVID-19'la Mücadele Başkanı Boss Mustafa, yaptığı açıklamada, ülkede COVID-19 salgınında ikinci dalganın başlaması nedeniyle yeniden kısıtlamalar getirildiğini belirtti. Mustafa, ülkedeki tüm gece kulüpleri, barlar ve eğlence mekanlarının bir sonraki emre kadar kapalı kalacağını, toplu ve dini etkinliklerde kişi sayısının 50 ile sınırlı olacağını ifade etti. Ülkede alt kademeli devlet memurlarının 5 hafta boyunca evlerinden çalışacaklarını bildiren Mustafa, maske takma zorunluluğunun da devam edeceğini söyledi. Mustafa, ülkedeki tüm okulların da 18 Ocak'a kadar kapalı olacağını ifade etti. Nijerya'da şimdiye kadar 78 binden fazla COVID-19 vakası görülürken, virüs nedeniyle 1227 kişi hayatını kaybetti. TRT HABER
Nijerya'da yeni tip koronavirüs (COVID-19) vakalarında hızlı artış nedeniyle ülke genelinde yeni kısıtlamalar uygulanacak.

Nijerya Hükümet Sekreteri ve COVID-19'la Mücadele Başkanı Boss Mustafa, yaptığı açıklamada, ülkede COVID-19 salgınında ikinci dalganın başlaması nedeniyle yeniden kısıtlamalar getirildiğini belirtti.

Mustafa, ülkedeki tüm gece kulüpleri, barlar ve eğlence mekanlarının bir sonraki emre kadar kapalı kalacağını, toplu ve dini etkinliklerde kişi sayısının 50 ile sınırlı olacağını ifade etti.

Ülkede alt kademeli devlet memurlarının 5 hafta boyunca evlerinden çalışacaklarını bildiren Mustafa, maske takma zorunluluğunun da devam edeceğini söyledi.

Mustafa, ülkedeki tüm okulların da 18 Ocak'a kadar kapalı olacağını ifade etti.

Nijerya'da şimdiye kadar 78 binden fazla COVID-19 vakası görülürken, virüs nedeniyle 1227 kişi hayatını kaybetti.

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.