yandex

Öğrenciler soruna çözüm istiyor

EĞİTİM (BBH) - Haber Merkezi | 24.03.2023 - 15:31, Güncelleme: 24.03.2023 - 15:31 1287+ kez okundu.
 

Öğrenciler soruna çözüm istiyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) için başvuru sürecini başlattı. YKS'ye girecek öğrenciler YKS'nin 1. Oturumda Temel Yeterlilik Testinden (TYT), 2. Oturumda Alan Yeterlilik Testinden (AYT), 3. Oturumda Yabancı Dil

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) için başvuru sürecini başlattı. YKS'ye girecek öğrenciler YKS'nin 1. Oturumda Temel Yeterlilik Testinden (TYT), 2. Oturumda Alan Yeterlilik Testinden (AYT), 3. Oturumda Yabancı Dil Testinden (YDT) sorumlu olacak. YKS'de bir lisans programına yerleşmek isteyen Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık bölümü adayların AYT, DİL puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyen adayların ise YDT oturumlarına katılımları zorunlu. Öğrenciler, iki aşamalı Yükseköğretim Kurumlar Sınavı'yla ilgili zaman konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. YKS'nin birinci aşama sınavı TYT'de öğrencilere toplamda 120 soru soruluyor ve sorular için 165 dakika süre veriliyor. Bu kapsamda TYT bölümünde öğrencilerin her bir soruyu yaklaşık 1 dakika 30 saniyede yanıtlaması gerekiyor. Özellikle birinci aşama olan TYT'deki yeni soru tipleri, geçmiş yıllarda ÖSYM tarafından sorulan soru tiplerinden çok farklı. TYT birinci bölümde Matematik, Türkçe ve Fen Bilimlerinde sorulan ve yeni dönemde hibrit diye ifade edilen yeni soru modelleri öğrencilere ciddi zaman problemi yaşatıyor. Bu soruların sayısal olmasına rağmen uzunca yazı ve şekillerden oluşması 1 buçuk dakikada cevaplanmasını imkânsız kılıyor. Benzer sorunlar Türkçe bölümde de yaşanıyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) için başvuru sürecini başlattı. YKS'ye girecek öğrenciler YKS'nin 1. Oturumda Temel Yeterlilik Testinden (TYT), 2. Oturumda Alan Yeterlilik Testinden (AYT), 3. Oturumda Yabancı Dil
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) için başvuru sürecini başlattı. YKS'ye girecek öğrenciler YKS'nin 1. Oturumda Temel Yeterlilik Testinden (TYT), 2. Oturumda Alan Yeterlilik Testinden (AYT), 3. Oturumda Yabancı Dil Testinden (YDT) sorumlu olacak. YKS'de bir lisans programına yerleşmek isteyen Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık bölümü adayların AYT, DİL puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyen adayların ise YDT oturumlarına katılımları zorunlu.
Öğrenciler, iki aşamalı Yükseköğretim Kurumlar Sınavı'yla ilgili zaman konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. YKS'nin birinci aşama sınavı TYT'de öğrencilere toplamda 120 soru soruluyor ve sorular için 165 dakika süre veriliyor. Bu kapsamda TYT bölümünde öğrencilerin her bir soruyu yaklaşık 1 dakika 30 saniyede yanıtlaması gerekiyor.
Özellikle birinci aşama olan TYT'deki yeni soru tipleri, geçmiş yıllarda ÖSYM tarafından sorulan soru tiplerinden çok farklı. TYT birinci bölümde Matematik, Türkçe ve Fen Bilimlerinde sorulan ve yeni dönemde hibrit diye ifade edilen yeni soru modelleri öğrencilere ciddi zaman problemi yaşatıyor. Bu soruların sayısal olmasına rağmen uzunca yazı ve şekillerden oluşması 1 buçuk dakikada cevaplanmasını imkânsız kılıyor. Benzer sorunlar Türkçe bölümde de yaşanıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.