yandex

Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN'dan Muazzam Cihad Tarifi

DÜNYA 21.06.2021 - 11:16, Güncelleme: 21.06.2021 - 11:31 3619+ kez okundu.
 

Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN'dan Muazzam Cihad Tarifi

Cihad Ne Demektir? Prof.Dr Necmettin ERBAKAN Milli Görüş 40. Yıl Etkinlikleri - Duisburg - Almanya - 22.04.2010

Cihad Ne Demektir? Prof.Dr Necmettin ERBAKAN Milli Görüş 40. Yıl Etkinlikleri - Duisburg - Almanya - 22.04.2010 Milli Görüş’ün pek çok tarifini yapmak mümkündür. Milli Görüş demek insanlığın saadeti için bütün gücüyle cihad etmek demektir. Cihad ne demektir? İnsanlığın saadeti için, Hakkın hâkimiyeti için hep beraber bir Ümmet halinde bir Ümmet halinde, bunun altını çiziyorum elbirliği ile çalışarak, insanlığın saadeti için gereken gayreti göstermek demektir, cehdü gayret. Bunlar Müslümanlığı kötülemek için; Efendim bu Müslümanlıkta bir cihad vardır. Mukaddes cihad vardır. Gayrimüslimleri alırlar, kılıçla keserler diyor. Heyhat, Heyhat! Be adamcağız otur da incele yav. Önce cihad kelimesi ne demek? Cihad kelimesi cehdü gayret göstermek demek. Gayretini orta yere koymak demek, kelimenin manası. Hadis-i Şerifte; Bir hâkimin adil karar alması için çalışması, muhakeme etmesi, uğraşması en büyük cihaddır buyuruyor. Bunun silahla ne alakası var yav. Emirin yanında doğruyu söylemek en büyük cihaddır buyuruyor. Bunun silahla ne alakası var? İmandan sonra en büyük ibadet cihaddır buyuruyor bunun silahla bir alakası yok. Niçin akı kara, karayı ak gösteriyorsunuz? Bak, kendilerine açık bir misalle İslam’ın azametini tanıtmak istiyorum. Şimdi ben şurada oturmuşum. Bir çay içiyorum. Önümden bir dere geçiyor. Birde bir yeşillik var, güzel serin bir yerdeyim. Tam o sırada karşımdaki yeşilliğin üzerine geliyor birileri, bir kablo koyuyorlar kalın bir kablo. Ve o kabloya 500 bin volt ceran bağlıyorlar. 500 bin volt. Dokunan kül olur bunu biliyorum. Böylece oturup çay içerken bunu da bilirken, yanımda ki yolun üst tarafından bir baston sesi duyuyorum. Dönüp bakıyorum ki bir ama buraya geliyor. Ne yapacağım? Şimdi batılıya soruyorum, iki türlü düşünmek mümkündür. Hangisini seçeceğim? Bu kabloyu buraya ben koymadım. Elektriği ben bağlamadım. Bu zatı ben ama yapmadım. Buraya ben gel demedim. Hiçbiriyle alakam yok. Öyleyse oturup çayımı içerim. Böylemi yapıyım ey batılı. Yoksa aman yav bu ama kabloya dokunursa kül olacak. Koşayım elinden tutayım. Kablonun üzerinden köprüden geçireyim. Kendisini selametle yoluna koyayım ondan sonra mı gelip yerime oturayım. Hangisi daha iyi? Elbette ikincisi İnsanlığın Saadeti için lüzumlu. İşte İslam dini öyle mübarek bir din ki; bize cihad etmeyi emretmekle, bu amanın zulmüne seyirci kalamazsın. Koşacaksın, çalışacaksın, alaka göstereceksin, duyarlı olacaksın. Şerri ortadan kaldıracaksın. Bundan daha mübarek şey olur mu? Bu sebepten dolayıdır ki, akı kara, karayı ak göstermek istiyorlar. Bundan dolayı kendilerine en büyük kötülüğü yapıyorlar. İslam’ın bu mübarek prensiplerini benimseyeceklerine, şimdi Emperyalizm ’in prensipleri altında inim inim inliyorlar.  
Cihad Ne Demektir? Prof.Dr Necmettin ERBAKAN Milli Görüş 40. Yıl Etkinlikleri - Duisburg - Almanya - 22.04.2010


Cihad Ne Demektir? Prof.Dr Necmettin ERBAKAN Milli Görüş 40. Yıl Etkinlikleri - Duisburg - Almanya - 22.04.2010

Milli Görüş’ün pek çok tarifini yapmak mümkündür. Milli Görüş demek insanlığın saadeti için bütün gücüyle cihad etmek demektir. Cihad ne demektir? İnsanlığın saadeti için, Hakkın hâkimiyeti için hep beraber bir Ümmet halinde bir Ümmet halinde, bunun altını çiziyorum elbirliği ile çalışarak, insanlığın saadeti için gereken gayreti göstermek demektir, cehdü gayret. Bunlar Müslümanlığı kötülemek için; Efendim bu Müslümanlıkta bir cihad vardır. Mukaddes cihad vardır. Gayrimüslimleri alırlar, kılıçla keserler diyor. Heyhat, Heyhat! Be adamcağız otur da incele yav. Önce cihad kelimesi ne demek? Cihad kelimesi cehdü gayret göstermek demek. Gayretini orta yere koymak demek, kelimenin manası. Hadis-i Şerifte; Bir hâkimin adil karar alması için çalışması, muhakeme etmesi, uğraşması en büyük cihaddır buyuruyor. Bunun silahla ne alakası var yav. Emirin yanında doğruyu söylemek en büyük cihaddır buyuruyor. Bunun silahla ne alakası var? İmandan sonra en büyük ibadet cihaddır buyuruyor bunun silahla bir alakası yok. Niçin akı kara, karayı ak gösteriyorsunuz? Bak, kendilerine açık bir misalle İslam’ın azametini tanıtmak istiyorum. Şimdi ben şurada oturmuşum. Bir çay içiyorum. Önümden bir dere geçiyor. Birde bir yeşillik var, güzel serin bir yerdeyim. Tam o sırada karşımdaki yeşilliğin üzerine geliyor birileri, bir kablo koyuyorlar kalın bir kablo. Ve o kabloya 500 bin volt ceran bağlıyorlar. 500 bin volt. Dokunan kül olur bunu biliyorum. Böylece oturup çay içerken bunu da bilirken, yanımda ki yolun üst tarafından bir baston sesi duyuyorum. Dönüp bakıyorum ki bir ama buraya geliyor. Ne yapacağım? Şimdi batılıya soruyorum, iki türlü düşünmek mümkündür. Hangisini seçeceğim? Bu kabloyu buraya ben koymadım. Elektriği ben bağlamadım. Bu zatı ben ama yapmadım. Buraya ben gel demedim. Hiçbiriyle alakam yok. Öyleyse oturup çayımı içerim. Böylemi yapıyım ey batılı. Yoksa aman yav bu ama kabloya dokunursa kül olacak. Koşayım elinden tutayım. Kablonun üzerinden köprüden geçireyim. Kendisini selametle yoluna koyayım ondan sonra mı gelip yerime oturayım. Hangisi daha iyi? Elbette ikincisi İnsanlığın Saadeti için lüzumlu. İşte İslam dini öyle mübarek bir din ki; bize cihad etmeyi emretmekle, bu amanın zulmüne seyirci kalamazsın. Koşacaksın, çalışacaksın, alaka göstereceksin, duyarlı olacaksın. Şerri ortadan kaldıracaksın. Bundan daha mübarek şey olur mu? Bu sebepten dolayıdır ki, akı kara, karayı ak göstermek istiyorlar. Bundan dolayı kendilerine en büyük kötülüğü yapıyorlar. İslam’ın bu mübarek prensiplerini benimseyeceklerine, şimdi Emperyalizm ’in prensipleri altında inim inim inliyorlar.
 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.