yandex

Rönesans Rezidans'ın enkazı kaldırıldı

GÜNDEM (BBH) - Haber Merkezi | 01.03.2023 - 11:43, Güncelleme: 01.03.2023 - 11:43 1370+ kez okundu.
 

Rönesans Rezidans'ın enkazı kaldırıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce binanın yıkılmasıyla 43 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce binanın yıkılmasıyla 43 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. En çok yıkımın yaşandığı illerden biri olan Hatay'da yapımının 2013'te tamamlandığı belirtilen, 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans, depremde yıkıldı. Rezidansın fotoğraflarını sosyal medyadan ‘Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans’ notuyla paylaştığı ortaya çıkmıştı. Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı tahmin edilen rezidansta çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı belirtildi. Apartmanların sorumluları hakkında soruşturmalar devam ederken söz konusu rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun da kısa sürede yakalanmıştı. Coşkun, paralarla Karadağ'a kaçmak üzereyken İstanbul Havalimanı’nda yakayı ele verdi, ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, milli hentbolcu Cemal Kütahya ile oğlunun yaşamını yitirdiği rezidansın enkazı ise iş makineleriyle kaldırıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce binanın yıkılmasıyla 43 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce binanın yıkılmasıyla 43 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti.
En çok yıkımın yaşandığı illerden biri olan Hatay'da yapımının 2013'te tamamlandığı belirtilen, 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans, depremde yıkıldı. Rezidansın fotoğraflarını sosyal medyadan ‘Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans’ notuyla paylaştığı ortaya çıkmıştı.
Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı tahmin edilen rezidansta çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı belirtildi. Apartmanların sorumluları hakkında soruşturmalar devam ederken söz konusu rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun da kısa sürede yakalanmıştı.
Coşkun, paralarla Karadağ'a kaçmak üzereyken İstanbul Havalimanı’nda yakayı ele verdi, ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, milli hentbolcu Cemal Kütahya ile oğlunun yaşamını yitirdiği rezidansın enkazı ise iş makineleriyle kaldırıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.