yandex

Siber Güvenlik Uzmanı Şifrelerin Değiştirilmesi Konusunda Uyarıda Bulunuyor

GÜNDEM (BBH) - Haber Merkezi | 27.01.2024 - 18:28, Güncelleme: 27.01.2024 - 18:28 1153+ kez okundu.
 

Siber Güvenlik Uzmanı Şifrelerin Değiştirilmesi Konusunda Uyarıda Bulunuyor

Siber güvenlik uzmanı Ersin Çahmutoğlu, ADEO Cyber Security’den veri sızıntısı tehlikesine dikkat çekerek, sosyal medya kullanıcılarını şifrelerini değiştirmeye çağırıyor. Çahmutoğlu, LinkedIn, Twitter (X) ve Telegram gibi uygulamaların verilerinin de sızdırıldığını belirtiyor.

Son haberlere göre, LinkedIn, X ve Adobe gibi binlerce kuruluştan toplamda 26 milyar kişisel verinin sızdığı ortaya çıktı. Güvenlik araştırmacıları, bu olayı son zamanların en büyük veri sızıntısı olarak değerlendiriyor. McAfee’ye göre, bu, bugüne kadarki en büyük veri sızıntısı olup henüz sorumlusu ortaya çıkmamış durumda. Bu veri tabanının arkasında kötü niyetli siber suçlular ya da veri kaçakçıları olduğu düşünülüyor. Bu olayın ardından yerli ve yabancı siber güvenlik firmaları ve uzmanları, sosyal medya kullanıcılarına şifrelerini değiştirmelerini öneriyor. Çahmutoğlu, sızıntının nasıl gerçekleştiğinin henüz net olarak bilinmediğini belirtiyor. Sızıntıların birkaç kez yaşandıktan sonra özetlenerek kaydedildiğine dikkat çekiyor. Ersin Çahmutoğlu, “Bu eylemi gerçekleştirenlerin veri komisyoncusu olabileceğini düşünüyoruz. Yani verileri satmayı amaçlamış olabilirler. Uzmanlar, incelenen veri tabanında sıradan bir hack olayının olmadığını tespit etti. İncelemeler sonucunda 26 milyardan fazla veri olduğu, toplamda 12 terabaytı aşan bir boyuta sahip olduğu belirlendi” diyor. Çahmutoğlu, kullanıcıların bu tür sızıntılardan etkilenip etkilenmediğini anlamalarına yardımcı olan bazı siteler olduğunu vurguluyor. Ancak, sızıntının ne zaman gerçekleştiği konusunda kesin bir tarih verilemiyor.
Siber güvenlik uzmanı Ersin Çahmutoğlu, ADEO Cyber Security’den veri sızıntısı tehlikesine dikkat çekerek, sosyal medya kullanıcılarını şifrelerini değiştirmeye çağırıyor. Çahmutoğlu, LinkedIn, Twitter (X) ve Telegram gibi uygulamaların verilerinin de sızdırıldığını belirtiyor.

Son haberlere göre, LinkedIn, X ve Adobe gibi binlerce kuruluştan toplamda 26 milyar kişisel verinin sızdığı ortaya çıktı. Güvenlik araştırmacıları, bu olayı son zamanların en büyük veri sızıntısı olarak değerlendiriyor.

McAfee’ye göre, bu, bugüne kadarki en büyük veri sızıntısı olup henüz sorumlusu ortaya çıkmamış durumda. Bu veri tabanının arkasında kötü niyetli siber suçlular ya da veri kaçakçıları olduğu düşünülüyor.

Bu olayın ardından yerli ve yabancı siber güvenlik firmaları ve uzmanları, sosyal medya kullanıcılarına şifrelerini değiştirmelerini öneriyor. Çahmutoğlu, sızıntının nasıl gerçekleştiğinin henüz net olarak bilinmediğini belirtiyor. Sızıntıların birkaç kez yaşandıktan sonra özetlenerek kaydedildiğine dikkat çekiyor.

Ersin Çahmutoğlu, “Bu eylemi gerçekleştirenlerin veri komisyoncusu olabileceğini düşünüyoruz. Yani verileri satmayı amaçlamış olabilirler. Uzmanlar, incelenen veri tabanında sıradan bir hack olayının olmadığını tespit etti. İncelemeler sonucunda 26 milyardan fazla veri olduğu, toplamda 12 terabaytı aşan bir boyuta sahip olduğu belirlendi” diyor.

Çahmutoğlu, kullanıcıların bu tür sızıntılardan etkilenip etkilenmediğini anlamalarına yardımcı olan bazı siteler olduğunu vurguluyor. Ancak, sızıntının ne zaman gerçekleştiği konusunda kesin bir tarih verilemiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.