yandex

Şımarık İsrail'e şok: Üç ülke birden Filistin devletini tanıyacak

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 22.05.2024 - 11:18, Güncelleme: 22.05.2024 - 11:18 1044 kez okundu.
 

Şımarık İsrail'e şok: Üç ülke birden Filistin devletini tanıyacak

Vahşi yaratık gibi Gazze Şeridi'nde gördüğü her canlıyı katleden işgalci İsrail rejimine karşı Avrupa hükümetlerinden karşı adım gelmeye devam ediyor.

  İsrail'in Gazze'deki katliamı sürerken Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin'i devlet olarak tanıma kararını resmen açıkladı. İsrail ise karşı adım olarak İrlanda ve Norveç'teki elçilerini geri çağırma kararı aldı. Norveç hükümeti, ülke basınında yer alan haberlere göre Filistin'i devlet olarak tanıma kararı aldı. Başbakan Jonas Gahr Støre yaptığı açıklamada kararı doğruladı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de bugün, İspanya'nın Filistin'i 28 Mayıs'ta resmen devlet olarak tanıyacağını duyurdu. İrlanda Başbakanı Simon Harris ise, aldıkları kararı resmen ilan ederek daha fazla ülkenin Filistin devletini tanımasını beklediklerini söyledi. İSRAİL ANINDA KUDURDU! Bu açıklamaların ardından İsrail, karşı adım olarak İrlanda ve Norveç'teki elçilerini geri çağırma kararı aldı. İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken bazı ülkeler Filistin'i devlet olarak tanıma kararı almış ya da bu yönde adım atacaklarını açıklamıştı.   
Vahşi yaratık gibi Gazze Şeridi'nde gördüğü her canlıyı katleden işgalci İsrail rejimine karşı Avrupa hükümetlerinden karşı adım gelmeye devam ediyor.

 

İsrail'in Gazze'deki katliamı sürerken Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin'i devlet olarak tanıma kararını resmen açıkladı. İsrail ise karşı adım olarak İrlanda ve Norveç'teki elçilerini geri çağırma kararı aldı.

Norveç hükümeti, ülke basınında yer alan haberlere göre Filistin'i devlet olarak tanıma kararı aldı. Başbakan Jonas Gahr Støre yaptığı açıklamada kararı doğruladı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de bugün, İspanya'nın Filistin'i 28 Mayıs'ta resmen devlet olarak tanıyacağını duyurdu.

İrlanda Başbakanı Simon Harris ise, aldıkları kararı resmen ilan ederek daha fazla ülkenin Filistin devletini tanımasını beklediklerini söyledi.

İSRAİL ANINDA KUDURDU!

Bu açıklamaların ardından İsrail, karşı adım olarak İrlanda ve Norveç'teki elçilerini geri çağırma kararı aldı.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken bazı ülkeler Filistin'i devlet olarak tanıma kararı almış ya da bu yönde adım atacaklarını açıklamıştı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.