yandex

TDP'li Güler: " Engelli yolu bile denmemeli"

SİYASET 04.11.2021 - 11:07, Güncelleme: 04.11.2021 - 11:07 958+ kez okundu.
 

TDP'li Güler: " Engelli yolu bile denmemeli"

Engellilerle ve engellilerin yaşam alanlarında, yaşadığı sorunlarla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Değişim Partisi Genel Merkez Engelliler Birim Başkanı Tayfun Güler, ülke nüfusunun 12.29'unun engelli bireylerden oluştuğunu dile getirdi.BURSA (İGFA)-  Engelli bireylere karşı ayrımcı bakışların ortadan kalkması için devletin çaba göstermesi gerektiğini dile getiren Türkiye Değişim Partisi Genel Merkez Engelliler Birim Başkanı Tayfun Güler, "Engelli bireyler hayatın her alanında var ancak engelsiz alanlar oldukça kısıtlı. Bu kısıtları bizim tamamen ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yalnızca belirli alanlarda belirli ölçülerde engellilerin yararlanabileceği araç, gereç vb. şeylerin tamamen normal bir şekilde hayata entegrasyonu sağlanmalı" dedi. Başkan Güler, "Son zamanlarda sık sık duyduğumuz bir sorun da engelli bireylerin rapor hakkı. Bugün hastaneye gidip yüzde 90 rapor alan bir vatandaşa ağır engelli raporu verilmediğine yönelik duyumlar aldık. Bu şikâyetler ise gün be gün artarak bize ulaştırılıyor. Engelli raporu verilmeyen vatandaşlarımız da ne yazık ki buna paralel olarak engelli bakım maaşı gibi, ihtiyaçlarını giderebilecek bir maddi imkâna ulaşamadıkları için büyük sorun yaşıyor. Bunu da devlet yetkililerimize bildirmek isterim" dedi. 

Engellilerle ve engellilerin yaşam alanlarında, yaşadığı sorunlarla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Değişim Partisi Genel Merkez Engelliler Birim Başkanı Tayfun Güler, ülke nüfusunun 12.29'unun engelli bireylerden oluştuğunu dile getirdi.

BURSA (İGFA)-  Engelli bireylere karşı ayrımcı bakışların ortadan kalkması için devletin çaba göstermesi gerektiğini dile getiren Türkiye Değişim Partisi Genel Merkez Engelliler Birim Başkanı Tayfun Güler, "Engelli bireyler hayatın her alanında var ancak engelsiz alanlar oldukça kısıtlı. Bu kısıtları bizim tamamen ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yalnızca belirli alanlarda belirli ölçülerde engellilerin yararlanabileceği araç, gereç vb. şeylerin tamamen normal bir şekilde hayata entegrasyonu sağlanmalı" dedi.

Başkan Güler, "Son zamanlarda sık sık duyduğumuz bir sorun da engelli bireylerin rapor hakkı. Bugün hastaneye gidip yüzde 90 rapor alan bir vatandaşa ağır engelli raporu verilmediğine yönelik duyumlar aldık. Bu şikâyetler ise gün be gün artarak bize ulaştırılıyor. Engelli raporu verilmeyen vatandaşlarımız da ne yazık ki buna paralel olarak engelli bakım maaşı gibi, ihtiyaçlarını giderebilecek bir maddi imkâna ulaşamadıkları için büyük sorun yaşıyor. Bunu da devlet yetkililerimize bildirmek isterim" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.