yandex

Tohru Okada yaşamını yitirdi

TEKNOLOJİ 13.04.2023 - 13:22, Güncelleme: 13.04.2023 - 13:22 1190+ kez okundu.
 

Tohru Okada yaşamını yitirdi

Japon besteci Tohru Okada, 73 yaşındayken kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

Okada'nın bir parçası olduğu rock grubu Moonriders, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Toru Okada ile uzun süre birlikte çalışmış olan herkese ve onun müziğini seven tüm hayranlarına en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Okada kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.” denildi. Okada, geçen yıl omurgasındaki bir kırık nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Bununla birlikte, Okada'nın Nisan ayında yaşadığı şehir olan Okayama'da Hyde Park Müzik Festivali'nde sahne alması bekleniyordu. Moonriders, Okada'nın tıbbi tedavilerinin ardından performans için fiziksel olarak yeterince güçlü olduğundan emin olmak için "çok çalıştığını" belirtti. Ancak, konserin Okada ve ailesine duyulan saygı nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. Öte yandan, Okada’nın PlayStation'ın doğuşunda yaptığı katkı, eserinin dünya çapında milyonlarca insanın çocukluğunda yer etmesini sağladı. İnsanların yaklaşık 30 yıldır hayatında olan Playstation'ın logosunun sesi hiçbir zaman eskimedi. Okada ayrıca bir video oyunu olan Crash Bandicoot reklamlarında kullanılan şarkıyı ve Super Smash Bros Oyunlarının müziklerini de besteledi.
Japon besteci Tohru Okada, 73 yaşındayken kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

Okada'nın bir parçası olduğu rock grubu Moonriders, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Toru Okada ile uzun süre birlikte çalışmış olan herkese ve onun müziğini seven tüm hayranlarına en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Okada kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.” denildi. Okada, geçen yıl omurgasındaki bir kırık nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Bununla birlikte, Okada'nın Nisan ayında yaşadığı şehir olan Okayama'da Hyde Park Müzik Festivali'nde sahne alması bekleniyordu. Moonriders, Okada'nın tıbbi tedavilerinin ardından performans için fiziksel olarak yeterince güçlü olduğundan emin olmak için "çok çalıştığını" belirtti. Ancak, konserin Okada ve ailesine duyulan saygı nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

Öte yandan, Okada’nın PlayStation'ın doğuşunda yaptığı katkı, eserinin dünya çapında milyonlarca insanın çocukluğunda yer etmesini sağladı. İnsanların yaklaşık 30 yıldır hayatında olan Playstation'ın logosunun sesi hiçbir zaman eskimedi. Okada ayrıca bir video oyunu olan Crash Bandicoot reklamlarında kullanılan şarkıyı ve Super Smash Bros Oyunlarının müziklerini de besteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.