yandex

Türkiye Somali'deki terör saldırısını şiddetle kınadı

TÜRKİYE (AA) - Anadolu Ajansı | 19.12.2020 - 12:51, Güncelleme: 19.12.2020 - 12:51 1562+ kez okundu.
 

Türkiye Somali'deki terör saldırısını şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Somali'de dün düzenlenen terör saldırısını kınayarak "Türkiye terörizmle mücadelede Somali'ye güçlü desteğini sürdürecektir." açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün, ülkenin Galkayo şehrinde terör örgütü Eş-Şebab tarafından düzenlenen saldırıda, aralarında üst düzey Somalili yetkililerin de bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğinin ve yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.  Açıklamada, "Bu menfur saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Kardeş Somali halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Türkiye, terörizmle mücadelede Somali'ye güçlü desteğini sürdürecektir." ifadelerine yer verildi. Somali'de dün düzenlenen bombalı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetmişti.
Dışişleri Bakanlığı, Somali'de dün düzenlenen terör saldırısını kınayarak "Türkiye terörizmle mücadelede Somali'ye güçlü desteğini sürdürecektir." açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün, ülkenin Galkayo şehrinde terör örgütü Eş-Şebab tarafından düzenlenen saldırıda, aralarında üst düzey Somalili yetkililerin de bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğinin ve yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. 

Açıklamada, "Bu menfur saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Kardeş Somali halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Türkiye, terörizmle mücadelede Somali'ye güçlü desteğini sürdürecektir." ifadelerine yer verildi.

Somali'de dün düzenlenen bombalı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.