yandex

Unutulmaz Usta Sessiz Sedasız Ayrıldı

GÜNDEM (BBH) - Haber Merkezi | 19.01.2024 - 15:13, Güncelleme: 19.01.2024 - 18:25 1802+ kez okundu.
 

Unutulmaz Usta Sessiz Sedasız Ayrıldı

Konya’nın Kaybı: Tahta Kaşık Ustası Mustafa Sami Onay, Kültürel Mirasımızı Yitirdi

Konya, el sanatları alanında bir diğer usta daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Konya’nın tahta kaşık ustalarının son temsilcilerinden ve aynı zamanda Konya’nın tek tahta kaşık ustası olarak bilinen Mustafa Sami Onay, vefat etti. Mustafa Sami Onay, ağacı özenle işleyerek özellikle şimşir ağacından elde yapılan Konya’nın eşsiz tahta kaşıklarının üretiminde ustalığını konuşturan bir sanatkardı. Üstün yeteneği ve bilgisi sayesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri’ ödülünü almıştı. Mustafa Sami Onay’ın vefatı, sevenlerini ve yakınlarını derinden üzmüştür. Bugün ikindi namazını müteakip Hacı Fettah Mezarlığı’nda kılınacak cenaze namazının ardından dualarla defnedilecektir. Bu üzücü olay, Konya’nın el sanatları mirasının önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Mustafa Sami Onay’ın yetenekleriyle ürettiği tahta kaşıklar, Konya’nın kültürel kimliğinin ayrılmaz bir parçasıydı. bolbolhaber olarak, büyük bir üzüntüyle kaybettiğimiz Mustafa Sami Onay’a Yüce Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kendisinin ustalığı ve mirası, Konya’nın kültürel zenginliği içinde daima hatırlanacak ve yaşayacaktır.
Konya’nın Kaybı: Tahta Kaşık Ustası Mustafa Sami Onay, Kültürel Mirasımızı Yitirdi

Konya, el sanatları alanında bir diğer usta daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Konya’nın tahta kaşık ustalarının son temsilcilerinden ve aynı zamanda Konya’nın tek tahta kaşık ustası olarak bilinen Mustafa Sami Onay, vefat etti.

Mustafa Sami Onay, ağacı özenle işleyerek özellikle şimşir ağacından elde yapılan Konya’nın eşsiz tahta kaşıklarının üretiminde ustalığını konuşturan bir sanatkardı. Üstün yeteneği ve bilgisi sayesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri’ ödülünü almıştı.

Mustafa Sami Onay’ın vefatı, sevenlerini ve yakınlarını derinden üzmüştür. Bugün ikindi namazını müteakip Hacı Fettah Mezarlığı’nda kılınacak cenaze namazının ardından dualarla defnedilecektir.

Bu üzücü olay, Konya’nın el sanatları mirasının önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Mustafa Sami Onay’ın yetenekleriyle ürettiği tahta kaşıklar, Konya’nın kültürel kimliğinin ayrılmaz bir parçasıydı.

bolbolhaber olarak, büyük bir üzüntüyle kaybettiğimiz Mustafa Sami Onay’a Yüce Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kendisinin ustalığı ve mirası, Konya’nın kültürel zenginliği içinde daima hatırlanacak ve yaşayacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.