yandex

Yarışmayla 30 Ton Atık Toplandı

DÜNYA 06.04.2023 - 03:28, Güncelleme: 06.04.2023 - 03:28 1183+ kez okundu.
 

Yarışmayla 30 Ton Atık Toplandı

Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm bilincini daha geniş bir tabana yaymak amacıyla ilki Karatay Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl düzenlen ilkokullar arası “2’nci 1 Atık Çok Şeyi Değiştirir” Ödüllü Atık Toplama Yarışması devam ediyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, her hafta perşembe günü öğrencilerin evlerinden getirdiği atıkları toplamak için okullara gidiyor. Ailelerinin de yardımlarıyla okullara getirdikleri atıkları belediye ekiplerine teslim eden öğrencilerin heyecanı ise yüzlerinden okunuyor. Karatay Belediyesi ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen yarışmaya ilçe genelindeki 42 okuldan yüzlerce ilkokul öğrencisi dahil oldu. Yarışmaya katılan öğrenciler; “Sıfır Atık ve Geri dönüşüm çok önemli. Çünkü doğamızı ve çevremizi çok seviyoruz. Evlerimizden topladığımız atıkları her hafta okulumuza getiriyoruz. Bu yarışmaya katıldığımız için çok mutluyuz ve birinci olmayı çok istiyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler. Öğrenciler kadar okul yöneticileri de yarışmayı önemsiyor. Hediye Mehmet Ali Uzman İlkokulu Müdürü Osman Çelik “2’nci 1 Atık Çok Şeyi Değiştirir” Ödüllü Atık Toplama Yarışması’nı okullarında duyurduklarında hem öğrenciler hem de aileleri arasında büyük heyecan oluştuğuna vurgu yaptı.
Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm bilincini daha geniş bir tabana yaymak amacıyla ilki Karatay Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl düzenlen ilkokullar arası “2’nci 1 Atık Çok Şeyi Değiştirir” Ödüllü Atık Toplama Yarışması devam ediyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, her hafta perşembe günü öğrencilerin evlerinden getirdiği atıkları toplamak için okullara gidiyor. Ailelerinin de yardımlarıyla okullara getirdikleri atıkları belediye ekiplerine teslim eden öğrencilerin heyecanı ise yüzlerinden okunuyor. Karatay Belediyesi ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen yarışmaya ilçe genelindeki 42 okuldan yüzlerce ilkokul öğrencisi dahil oldu.

Yarışmaya katılan öğrenciler; “Sıfır Atık ve Geri dönüşüm çok önemli. Çünkü doğamızı ve çevremizi çok seviyoruz. Evlerimizden topladığımız atıkları her hafta okulumuza getiriyoruz. Bu yarışmaya katıldığımız için çok mutluyuz ve birinci olmayı çok istiyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler. Öğrenciler kadar okul yöneticileri de yarışmayı önemsiyor. Hediye Mehmet Ali Uzman İlkokulu Müdürü Osman Çelik “2’nci 1 Atık Çok Şeyi Değiştirir” Ödüllü Atık Toplama Yarışması’nı okullarında duyurduklarında hem öğrenciler hem de aileleri arasında büyük heyecan oluştuğuna vurgu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.