yandex
Celal DEMİR
Köşe Yazarı
Celal DEMİR
 

Gündemi Oluşturacak Sadece O İsimlerle mi Şehirler Yönetilir?

Gündemi Oluşturacak Sadece O İsimlerle mi Şehirler Yönetilir? Bir toplumda veya ikili görüşmelerde gündem, ülke ve memleketin durumu veya metropol şehirlerin siyasi meselesi muhabbet içine giriyor. Siyasi, güvenlik, ekonomik, kültürel, ahlakî, dinî konular derken muhtar adayı, belediye başkan adayı geliyor konuşmaların içine oturuyor.  Tabii seçim kampanya süreci başlamasına sayılı günler kaldı. Partiler aday belirleme çabası içindeler. Peki bu seçimlerin gündemini oluşturan bütün muhtar adayları mı, seçime girme hakkı olan bütün partilerin adayları mı yoksa sadece iktidar veya Cumhur ittifakı adayları mı? Sosyal medya, görsel ve basın medyası ve de vatandaş misal olarak iktidar İstanbul'da hangi isimleri aday gösterecek, Konya'da mevcut belediye başkanları aday gösterilecek mi? Bu dar düşünce dairesi içinde tartışıyorlar. Diğer ideolojik görüşe sahip partiler var, diğer partiler de var.  Onlar da seçim yarışı içine girecekler, onların da kıymetli, değerli, şehrin meselesini yer edinen düşünce ve beyanları olacak. Seçmenin gönlünü kazanacak çalışma programı yapacaklar, onların da söz sahibi olmak için demokratik hakları vardır. Belde, ilçe ve il belediye başkanlarını bütün partiler içinden muhatap adayları kendilerini, icraatlarını, parti programlarını anlatıyor, anlatacaklar.  Vatandaş olarak anlattıklarını dinlediklerimizi, anladıklarımızı ölçeceğiz, biçeceğiz, vicdan terazisinde tartıp karar vereceğiz. Şunu da belirtelim ki; Devlet ayrıdır, iktidar ayrıdır. Devlet baki kalır, iktidar geçicidir. Yerel seçimlerle genel seçimler farklıdır. Çünkü yerel yönetimleri seçeceğiz. Belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, Muhtar ve azaları belirleyecek. Burada kişilerin karakter, vasıf, sıfat, tecrübe, ahlâk, maneviyat, vatanseverliği, sicili vs karne notlarını iyi değerlendirmek lazım. Yaptığı ve yapacağı hizmetler, sözüne sadık, doğruluğu, veya zıttı olan olumsuz davranışları, geçen beş yılın hesapları yapılmalıdır ki gelecek beş yıl heba olmasın. Çünkü son seçimlerdeki beş yıllık kararın yanlışını, pişmanlığını iki ay olmadan feryadı figan ettik. Yanlış politikalar ve partizanlıkla memleketin, geleceğin, bir beş yılın daha kaderine boyun eğmeyelim. Fırsat gelmiş iyi değerlendirelim. Her partinin ilde, ilçede, beldede, mahallede mutlaka tecrübeli, vizyon sahibi, halka hizmet hakk'a hizmet düsturuyla siyaset yapan seçkin insanları vardır. Siyonizmin, Emperyalizmin, Kapitalizmin, iç ve dış güçlerin oyununa gelmeyelim. Burada var ise diğerlerini ayırmak gerekir. Çünkü onlarda o şuuru bulamayabiliriz.
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2023 - Cumartesi

Gündemi Oluşturacak Sadece O İsimlerle mi Şehirler Yönetilir?

Gündemi Oluşturacak Sadece O İsimlerle mi Şehirler Yönetilir?
Bir toplumda veya ikili görüşmelerde gündem, ülke ve memleketin durumu veya metropol şehirlerin siyasi meselesi muhabbet içine giriyor.
Siyasi, güvenlik, ekonomik, kültürel, ahlakî, dinî konular derken muhtar adayı, belediye başkan adayı geliyor konuşmaların içine oturuyor. 
Tabii seçim kampanya süreci başlamasına sayılı günler kaldı. Partiler aday belirleme çabası içindeler.
Peki bu seçimlerin gündemini oluşturan bütün muhtar adayları mı, seçime girme hakkı olan bütün partilerin adayları mı yoksa sadece iktidar veya Cumhur ittifakı adayları mı?
Sosyal medya, görsel ve basın medyası ve de vatandaş misal olarak iktidar İstanbul'da hangi isimleri aday gösterecek, Konya'da mevcut belediye başkanları aday gösterilecek mi? Bu dar düşünce dairesi içinde tartışıyorlar.
Diğer ideolojik görüşe sahip partiler var, diğer partiler de var. 
Onlar da seçim yarışı içine girecekler, onların da kıymetli, değerli, şehrin meselesini yer edinen düşünce ve beyanları olacak. Seçmenin gönlünü kazanacak çalışma programı yapacaklar, onların da söz sahibi olmak için demokratik hakları vardır.
Belde, ilçe ve il belediye başkanlarını bütün partiler içinden muhatap adayları kendilerini, icraatlarını, parti programlarını anlatıyor, anlatacaklar. 
Vatandaş olarak anlattıklarını dinlediklerimizi, anladıklarımızı ölçeceğiz, biçeceğiz, vicdan terazisinde tartıp karar vereceğiz.
Şunu da belirtelim ki; Devlet ayrıdır, iktidar ayrıdır. Devlet baki kalır, iktidar geçicidir.
Yerel seçimlerle genel seçimler farklıdır.
Çünkü yerel yönetimleri seçeceğiz.
Belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, Muhtar ve azaları belirleyecek.
Burada kişilerin karakter, vasıf, sıfat, tecrübe, ahlâk, maneviyat, vatanseverliği, sicili vs karne notlarını iyi değerlendirmek lazım.
Yaptığı ve yapacağı hizmetler, sözüne sadık, doğruluğu, veya zıttı olan olumsuz davranışları, geçen beş yılın hesapları yapılmalıdır ki gelecek beş yıl heba olmasın.
Çünkü son seçimlerdeki beş yıllık kararın yanlışını, pişmanlığını iki ay olmadan feryadı figan ettik.
Yanlış politikalar ve partizanlıkla memleketin, geleceğin, bir beş yılın daha kaderine boyun eğmeyelim.
Fırsat gelmiş iyi değerlendirelim.
Her partinin ilde, ilçede, beldede, mahallede mutlaka tecrübeli, vizyon sahibi, halka hizmet hakk'a hizmet düsturuyla siyaset yapan seçkin insanları vardır.
Siyonizmin, Emperyalizmin, Kapitalizmin, iç ve dış güçlerin oyununa gelmeyelim.
Burada var ise diğerlerini ayırmak gerekir. Çünkü onlarda o şuuru bulamayabiliriz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.