yandex
Celal DEMİR
Köşe Yazarı
Celal DEMİR
 

Vatan, Millet, Yönetim, Güç !

Türkiye Cumhuriyeti Demokratik bir ülke ise, Yönetim biçiminde Krallık ve Padişahlık yok ise,  Yasama, Yürütme ve Yargı var ise,  İnanç ve Eğitim özgürlüğü var ise,  Düşünce özgürlüğü var ise   Neden hiç bir yok?    Cumhurbaşkanlığı; Krallık biçimi.  Belediyeler Dededen, Toruna veya Amcadan Yeğene kadar zincirleme ile sürüyor.  Parti yönetimi Babadan oğula geçme mirası kalmış gibi algılanıyor.    Anayasa, Adalet, Hukuk vs uygulama, idare, kanun ve ceza hükmü etkisiz, yetkisiz ve geçersizdir.    İnanç zayıflatıldı, silindi, yeni ibadetler, tanrılar çoğaldı, Kur'an ve Sünnet ışığındaki inanç, ibadet, ahlak, ve muamelat, ticaret hafifletildi.  Faiz, fuhuş, aile, helâl, haram, mahremiyet normalleşti. Saygı, sevgi, hoşgörü, toplumsal yaşama, yakınlık ilişkileri, öğrenme, okuma, anlama, yaşama, anlatma, dinleme, sözüne sadık, emin, emanet, emniyet, minnet, şükür yok oldu.    Düşünce, fikir, görüş, öneri, eleştiri, doğru, yanlış, tartışma, karara varma, beyanda bulunma arz ve rica gibi konularda serbestlik yok, yargılama, korku, cezalandırma algısı var.    Böyle bir vatan, bu şekilde bir yönetim, böyle yaşayacak bir toplum, devamında alışılmış bir nesil olursa bu topraklardaki vatan, bayrak, ezan, millet en kısa sürede yok olmaya mahkum olacaktır.    Öyle edilmeye çalışan siyonizm, emperyalizm, kapitalizm, ulusal ve küresel güçlere tabii olmak üzere gün geçtikçe ayağımızdan her saat toprak kayıyor.
Ekleme Tarihi: 26 Nisan 2024 - Cuma

Vatan, Millet, Yönetim, Güç !

Türkiye Cumhuriyeti Demokratik bir ülke ise, Yönetim biçiminde Krallık ve Padişahlık yok ise, 
Yasama, Yürütme ve Yargı var ise, 
İnanç ve Eğitim özgürlüğü var ise, 
Düşünce özgürlüğü var ise
 
Neden hiç bir yok? 
 
Cumhurbaşkanlığı; Krallık biçimi. 
Belediyeler Dededen, Toruna veya Amcadan Yeğene kadar zincirleme ile sürüyor. 
Parti yönetimi Babadan oğula geçme mirası kalmış gibi algılanıyor. 
 
Anayasa, Adalet, Hukuk vs uygulama, idare, kanun ve ceza hükmü etkisiz, yetkisiz ve geçersizdir. 
 
İnanç zayıflatıldı, silindi, yeni ibadetler, tanrılar çoğaldı, Kur'an ve Sünnet ışığındaki inanç, ibadet, ahlak, ve muamelat, ticaret hafifletildi. 
Faiz, fuhuş, aile, helâl, haram, mahremiyet normalleşti. Saygı, sevgi, hoşgörü, toplumsal yaşama, yakınlık ilişkileri, öğrenme, okuma, anlama, yaşama, anlatma, dinleme, sözüne sadık, emin, emanet, emniyet, minnet, şükür yok oldu. 
 
Düşünce, fikir, görüş, öneri, eleştiri, doğru, yanlış, tartışma, karara varma, beyanda bulunma arz ve rica gibi konularda serbestlik yok, yargılama, korku, cezalandırma algısı var. 
 
Böyle bir vatan, bu şekilde bir yönetim, böyle yaşayacak bir toplum, devamında alışılmış bir nesil olursa bu topraklardaki vatan, bayrak, ezan, millet en kısa sürede yok olmaya mahkum olacaktır. 
 
Öyle edilmeye çalışan siyonizm, emperyalizm, kapitalizm, ulusal ve küresel güçlere tabii olmak üzere gün geçtikçe ayağımızdan her saat toprak kayıyor.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.