yandex
Celal DEMİR
Köşe Yazarı
Celal DEMİR
 

EKONOMİST'MİŞ MİŞ

EKONOMİST'MİŞ MİŞ Ekonomisttin Ekonomisi Asgari ücret 2023 yılı 11402 TL idi.  2024 yılı 17002 TL oldu.  Az mı, çok mu?  İşçiye yeterli mi, işverene çok mu?  Diğer geliri olmayan veya düşük gelirli nasıl etkilenir.  Gelir düşük, gider yüksek Eski Türkiye'de yılda bir ve yılda iki zam gelirken Yeni Türkiye'de Devlet Tahakkuk sistemi dahil olmakla birlikte özel ve kurumsal müteşebbislerin bir yılda günleri, ayları birbirine karıştırıp zam kervanına dahil olup SGK, Bağ-Kur, Kasko, Sigorta, MTV, Elektrik, Su, Doğalgaz, Kira, İletişim, Sağlık, Konut, Araç, Gıda, Giyim, Eğitim, Ulaştırma vs artışlar karşısında iktidarın iktidarsızlık göstermesine ne diyeceğiz.  Hedef 2023, Lozan Antlaşmasının sonu, Yeniyüzyıl, 2053, 2071 hayalleriyle yaşayan bir gerçeğe ulaşılabileceğini hiç düşünemiyorum.  Bu akşam asgari ücret açıklandı  Yarın sabah Ocak 2024 ay sonu gelmeden zam yağmuru başlayacak, ev sahipleri kiracının kapısını çalacak.  Peki ne cevap vereceksin iktidarsız iktidar.  Peki ekonomist isen hangi matematik formülü ile gelirle gider karşılanacak?  Koş krediye!  Pandemi kredisi, Deprem kredisi, İhtiyaç kredisi, İşveren kredisi, Çalışan kredisi, Evlilik kredisi, Öğrenci kredisi, İmam kredisi, Ögretmen kredisi, Esnaf kredisi yani faizle bina, evlilik, aile, eğitim, araç, ev, gıda, ibadet.  Bu dünyada insana cehenneme yolcu bileti kestin.  belâ ve musibetlere gark ettin. Tabii oy veren de.  Ya başka iktidar olsaydı?  Ya önceki dönem dönem uzun veya kısa kalan idareciler olsaydı?  Ya onlardan biri gelirse nasıl olurdu?  Ya onlardan biri gelirse yapacağı kötülük kaldı mı?  Vallahi bunlardan başkası gelirse mutlaka iyilik, güzellik, şuur getirecektir.
Ekleme Tarihi: 28 Aralık 2023 - Perşembe

EKONOMİST'MİŞ MİŞ

EKONOMİST'MİŞ MİŞ
Ekonomisttin Ekonomisi
Asgari ücret
2023 yılı 11402 TL idi. 
2024 yılı 17002 TL oldu. 
Az mı, çok mu? 
İşçiye yeterli mi, işverene çok mu? 
Diğer geliri olmayan veya düşük gelirli nasıl etkilenir. 
Gelir düşük, gider yüksek
Eski Türkiye'de yılda bir ve yılda iki zam gelirken
Yeni Türkiye'de Devlet Tahakkuk sistemi dahil olmakla birlikte özel ve kurumsal müteşebbislerin bir yılda günleri, ayları birbirine karıştırıp zam kervanına dahil olup SGK, Bağ-Kur, Kasko, Sigorta, MTV, Elektrik, Su, Doğalgaz, Kira, İletişim, Sağlık, Konut, Araç, Gıda, Giyim, Eğitim, Ulaştırma vs artışlar karşısında iktidarın iktidarsızlık göstermesine ne diyeceğiz. 
Hedef 2023, Lozan Antlaşmasının sonu, Yeniyüzyıl, 2053, 2071 hayalleriyle yaşayan bir gerçeğe ulaşılabileceğini hiç düşünemiyorum. 
Bu akşam asgari ücret açıklandı
 Yarın sabah Ocak 2024 ay sonu gelmeden zam yağmuru başlayacak, ev sahipleri kiracının kapısını çalacak. 
Peki ne cevap vereceksin iktidarsız iktidar. 
Peki ekonomist isen hangi matematik formülü ile gelirle gider karşılanacak? 
Koş krediye! 
Pandemi kredisi, Deprem kredisi, İhtiyaç kredisi, İşveren kredisi, Çalışan kredisi, Evlilik kredisi, Öğrenci kredisi, İmam kredisi, Ögretmen kredisi, Esnaf kredisi yani faizle bina, evlilik, aile, eğitim, araç, ev, gıda, ibadet. 
Bu dünyada insana cehenneme yolcu bileti kestin. 
belâ ve musibetlere gark ettin. Tabii oy veren de. 
Ya başka iktidar olsaydı? 
Ya önceki dönem dönem uzun veya kısa kalan idareciler olsaydı? 
Ya onlardan biri gelirse nasıl olurdu? 
Ya onlardan biri gelirse yapacağı kötülük kaldı mı? 
Vallahi bunlardan başkası gelirse mutlaka iyilik, güzellik, şuur getirecektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.