yandex
Celal DEMİR
Köşe Yazarı
Celal DEMİR
 

Konya Nüfusunda Araçlar ve Dubalı Yolları ile Konya Modeli

Konya Nüfusunda Araçlar ve Dubalı Yolları ile Konya Modeli Konya şehir merkezinde araç sayısı insan nüfusuyla orantılı artıyor.  mülteci barındırma, depremzede barındırma, öğrenci ve işçi göçü aldıkça alıyor.  Yollara araçlar sığmıyor, insanların güvenliği yok derecede iken yayaların yanısıra bisikletli ve kurye motorlular da şehirde yaşanmaz bir sosyal popülasyon izlemektedir. Hava kirliliği ise meskûn mahal içinde kalan süt fabrikası bacaları, kenar mahallelerinde kalitesiz yakıt kullanılması, çimento fabrikasının lastik ve çöp yakmasıyla bacasından çıkan kimyasal atık dumanı, araçların eksoz dumanı sağlık açısından ölümcül hastalığı tetiklemektedir.  Şehir merkezine ise özel araçla gitmeyi hiç doğru bulmuyorum. Yollar, caddeler dubalarla bölmekle sanki çözüm bitmiş gibi beton, pirinç, döküm, plastik dubalarla adeta kapan tuzağı, labirent görünümle birer utanç abidesi çakılmş.  Alaaddin bulvarı arka sokakları, Eski garaj civarı ve Eski İstanbul caddesinin tamamında yol emniyet şeridine park eden araçlar da şehrin yaşam kalitesini bozmuştur. Sabah ve akşam saatlerinde  yollarda trafik sorunu atmosferi bozmakta olup fiziki olarak insanı çileden çıkarıyor. Bir de trafik magandaları, şehir züppeleri, sarhoşlar, hapçılar, sinyal kullanmayan, sağdan sollayan, soldan araç önüne atlayan canavar terörüne çözüm bulamayan adalet sistemi çökmüş.  Konya ! Huzur şehri Konya ! En ucuz şehir Konya ! Su ucuz, otobüs, dolmuşu ucuz, kirası ucuz memleket Konya ! Közde çayı, Etliekmeği, tiriti, kurusu meşhur Konya ! Çınar ağaçlarının altında yürünen, susayınca çeşmesi görünen Konya ! Kapısı kilitlenmeyen, misafirperver, dindar Konya ! Mevlana şehri, Şemsi, Sahipatası, Ulemalar, Veliler, Evliyalar, Nebiler, Peygamberler yaşatmış Konya ! Hacı Veys Zadeler, Hulusi Baybal, Tahir Biyükkörükçü hoca efendiler yetiştirmiş Konya ! Ya şimdiki Konya ? pahalılık karşısında direnen Konya ! Krediyle, meşru olmayan yollarda kaybolmuş Konya ! Saygı, sevgi, hoşgörüyü yitirmiş Konya ! İnanç, İbadet, Ahlâk, Muamelat kavramlarını hiçe saymış Konya ! Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci sırada camisi çok olan Konya ! Maalesef ?
Ekleme Tarihi: 25 Kasım 2023 - Cumartesi

Konya Nüfusunda Araçlar ve Dubalı Yolları ile Konya Modeli

Konya Nüfusunda Araçlar ve Dubalı Yolları ile Konya Modeli

Konya şehir merkezinde araç sayısı insan nüfusuyla orantılı artıyor. 
mülteci barındırma, depremzede barındırma, öğrenci ve işçi göçü aldıkça alıyor. 
Yollara araçlar sığmıyor, insanların güvenliği yok derecede iken yayaların yanısıra bisikletli ve kurye motorlular da şehirde yaşanmaz bir sosyal popülasyon izlemektedir.
Hava kirliliği ise meskûn mahal içinde kalan süt fabrikası bacaları, kenar mahallelerinde kalitesiz yakıt kullanılması, çimento fabrikasının lastik ve çöp yakmasıyla bacasından çıkan kimyasal atık dumanı, araçların eksoz dumanı sağlık açısından ölümcül hastalığı tetiklemektedir. 
Şehir merkezine ise özel araçla gitmeyi hiç doğru bulmuyorum.
Yollar, caddeler dubalarla bölmekle sanki çözüm bitmiş gibi beton, pirinç, döküm, plastik dubalarla adeta kapan tuzağı, labirent görünümle birer utanç abidesi çakılmş. 
Alaaddin bulvarı arka sokakları, Eski garaj civarı ve Eski İstanbul caddesinin tamamında yol emniyet şeridine park eden araçlar da şehrin yaşam kalitesini bozmuştur.
Sabah ve akşam saatlerinde  yollarda trafik sorunu atmosferi bozmakta olup fiziki olarak insanı çileden çıkarıyor.
Bir de trafik magandaları, şehir züppeleri, sarhoşlar, hapçılar, sinyal kullanmayan, sağdan sollayan, soldan araç önüne atlayan canavar terörüne çözüm bulamayan adalet sistemi çökmüş. 
Konya !
Huzur şehri Konya !
En ucuz şehir Konya !
Su ucuz, otobüs, dolmuşu ucuz, kirası ucuz memleket Konya !
Közde çayı, Etliekmeği, tiriti, kurusu meşhur Konya !
Çınar ağaçlarının altında yürünen, susayınca çeşmesi görünen Konya !
Kapısı kilitlenmeyen, misafirperver, dindar Konya !
Mevlana şehri, Şemsi, Sahipatası, Ulemalar, Veliler, Evliyalar, Nebiler, Peygamberler yaşatmış Konya !
Hacı Veys Zadeler, Hulusi Baybal, Tahir Biyükkörükçü hoca efendiler yetiştirmiş Konya !
Ya şimdiki Konya ?
pahalılık karşısında direnen Konya !
Krediyle, meşru olmayan yollarda kaybolmuş Konya !
Saygı, sevgi, hoşgörüyü yitirmiş Konya !
İnanç, İbadet, Ahlâk, Muamelat kavramlarını hiçe saymış Konya !
Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci sırada camisi çok olan Konya !
Maalesef ?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.