yandex
Celal DEMİR
Köşe Yazarı
Celal DEMİR
 

Türkiye'nin İçten İçe Geçmişi

Türkiye'de nice hükümetler, iktidarlar geldi geçti ki hep borçlanarak, teminat, göstererek borçlanmaya gitti.  Endüstriyel, ithal tüketim mamüllerini kefil imzasıyla, teminat karşılığında aldı. Uluslararası para fonu, Dünya bankası, diğer batı ülkeleri bankalarından, yerli ve yabancı yatırımcı müteşebbislerden bile borç para aldı veya karşılığında Kamu iktisadi Teşebbüslerini bile karşılık gösterdi. Tâki Refahyol 54. hükümet Rahmetli Prof.Dr. Necmeddin Erbakan Başbakan dönemine kadar hiç denk bütçe yapamadılar. İşçiye, memura, askeriyeye, asgari ücretliye, emekliye, imama, vs ücretli çalışana %30, 50, 100, 300 zam yapmıştı.  İstikrar arttı, bütün fabrika, atölye, küçük işletmeci, nakliyeci, pazarlamacı gibi ticaret erbabının alış ve satış gücü arttı. Vardiyalar bir ise ikiye, iki ise üçe, üç ise işçi artırmaya gitti.  Bugün olduğu gibi hortumlar delikti, patlaktı, eklemelerle hep farklı yönlere akıyordu. Ama bugünkü gibi delikleri çok diyecek kadar zirvede değildi, parmakla sayılır, belirli emiciler vardı, kartel medya, markalaşmış ülke ekonomisinin ipini eline almış, bütün köşe bucak, işleyen kurumsal müteşebbisleri elinde tutuyordu.  Velhasıl Rahmetli Erbakan hocamız bu hortumları topladı, yamadı, vanaları kapattı. Bütün gelir tek merkezi havuza aktı, kaçaklar kapatıldı. İlk defa denk bütçe yapılmıştı. Düşünün devlet bankasından para alınmıyor, özel bankadan kredi çekiliyor, kurumlar kendi aralarında birbirlerine borçlanıyor, kredi kullandırılıp devlet bütçesinden faiz ödeniyor. Bu Kapitalist, Emperyalist, Türkiye'nin üzerindeki yırtıcı, vahşi, akbaba misali ayakların pençesi baskısı nedeniyle 54. Refahyol hükümeti bir yılını tamamladı Postmodern 28 Şubat darbesiyle düşürüldü.  Sonraki hükümetleri kıskaç altına alıp Türkiye ekonomisi 3-4 farklı hükümetleri  başarısızlaştırıp 5 yılda bilinçli olarak çöktü.  Bir umut, bir imdat, bir medet, biçare ! Kim, nasıl olmalı, onların emrinde, itaatkâr,  kafaya yatkın, dişine göre olmalıydı. Önceden senaryo yazılmış, tiyatro oynanıyor, senaristler değişiyor, figüranlar değişiyor ama işlenen konu aynı idi. Amaç ve hedef belliydi. Ee  Peki ne oldu?  AKP ; Adalet ve Kalkınma Partisi adıyla özel seçilmiş olup milletin gönlüne taht kurması gerekiyordu. Recep Tayyip Erdoğan ! Ne oldu, ne olacak bir sonraki yazımızda  bakalım İnşaallah.
Ekleme Tarihi: 20 Aralık 2023 - Çarşamba

Türkiye'nin İçten İçe Geçmişi

Türkiye'de nice hükümetler, iktidarlar geldi geçti ki hep borçlanarak, teminat, göstererek borçlanmaya gitti. 
Endüstriyel, ithal tüketim mamüllerini kefil imzasıyla, teminat karşılığında aldı.
Uluslararası para fonu, Dünya bankası, diğer batı ülkeleri bankalarından, yerli ve yabancı yatırımcı müteşebbislerden bile borç para aldı veya karşılığında Kamu iktisadi Teşebbüslerini bile karşılık gösterdi.
Tâki Refahyol 54. hükümet Rahmetli Prof.Dr. Necmeddin Erbakan Başbakan dönemine kadar hiç denk bütçe yapamadılar. İşçiye, memura, askeriyeye, asgari ücretliye, emekliye, imama, vs ücretli çalışana %30, 50, 100, 300 zam yapmıştı. 
İstikrar arttı, bütün fabrika, atölye, küçük işletmeci, nakliyeci, pazarlamacı gibi ticaret erbabının alış ve satış gücü arttı.
Vardiyalar bir ise ikiye, iki ise üçe, üç ise işçi artırmaya gitti. 
Bugün olduğu gibi hortumlar delikti, patlaktı, eklemelerle hep farklı yönlere akıyordu. Ama bugünkü gibi delikleri çok diyecek kadar zirvede değildi, parmakla sayılır, belirli emiciler vardı, kartel medya, markalaşmış ülke ekonomisinin ipini eline almış, bütün köşe bucak, işleyen kurumsal müteşebbisleri elinde tutuyordu. 
Velhasıl Rahmetli Erbakan hocamız bu hortumları topladı, yamadı, vanaları kapattı. Bütün gelir tek merkezi havuza aktı, kaçaklar kapatıldı.
İlk defa denk bütçe yapılmıştı.
Düşünün devlet bankasından para alınmıyor, özel bankadan kredi çekiliyor, kurumlar kendi aralarında birbirlerine borçlanıyor, kredi kullandırılıp devlet bütçesinden faiz ödeniyor.
Bu Kapitalist, Emperyalist, Türkiye'nin üzerindeki yırtıcı, vahşi, akbaba misali ayakların pençesi baskısı nedeniyle 54. Refahyol hükümeti bir yılını tamamladı Postmodern 28 Şubat darbesiyle düşürüldü. 
Sonraki hükümetleri kıskaç altına alıp Türkiye ekonomisi 3-4 farklı hükümetleri  başarısızlaştırıp 5 yılda bilinçli olarak çöktü. 
Bir umut, bir imdat, bir medet, biçare !
Kim, nasıl olmalı, onların emrinde, itaatkâr,  kafaya yatkın, dişine göre olmalıydı.
Önceden senaryo yazılmış, tiyatro oynanıyor, senaristler değişiyor, figüranlar değişiyor ama işlenen konu aynı idi.
Amaç ve hedef belliydi.
Ee 
Peki ne oldu? 
AKP ;
Adalet ve Kalkınma Partisi adıyla özel seçilmiş olup milletin gönlüne taht kurması gerekiyordu.
Recep Tayyip Erdoğan !
Ne oldu, ne olacak bir sonraki yazımızda  bakalım İnşaallah.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.