yandex
Hasan Hüseyin GÜLCAN
Köşe Yazarı
Hasan Hüseyin GÜLCAN
 

Portakallı Parfe

Artık seçimlere 2 haftadan az süre kalmışken, herkesin derdi seçim ve geçim olmuş. Yazmaya kalksak ne yazmayla bitirebiliriz ne de yazdığımıza cevap alabiliriz. O yüzden bizde ne yapalım seçimi geçimi bir kenara bırakıp, hazır rahatsızlığımızı da yeni atlatmışken, tatlıdan komple yasaklanmışken güzel bir tatlı tarifi vereyim dedim. Bu hafta tamda mevsimi vitamin deposu portakallı parfe tarifi vermek istiyorum. Çocukların da büyüklerinde seveceği hafif bir sütlü tatlı. Tabii mandalina, limon, vişne, böğürtlen ve çeşitli meyvelerle de yapabilirsiniz. Umarım dener ve beğenirsiniz. Hepinize şimdiden Afiyet olsun. Ağzınızın tadı bozulmasın… Sağlıkla ve neşeyle kalın. Malzemeler; 4 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, Yarım çay bardağı ılık su, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un,  Kreması için: 3 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket krema  Portakallı sos için: 2 adet portakal suyu, 2 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı şeker Portakal soslu kek tarifinin yapılışı: Öncelikle yumurta ve şeker çırpılır, diğer malzemeler de eklenerek 180 derece de pişirilir. Kek soğuyunca 1.5 bardak sütle ıslatılır. Diğer tarafta krema ve portakal sos  ayrı ayrı hazırlanır pişen krema sıcak  hafif soğuyunca kekin üzerine dökülür, portakallı sos soğuduktan sonra eklenir. Buzdolabında dinlendirilir. İsteğe göre süslenerek servis edilir. Afiyet olsun Tatlı bence çok yenildiği zaman zararlı ama siyaset belki daha da zararlıdır. Ne giren çıkabiliyor ne de çıkmak isteyen bırakabiliyor.  Bizler dilimizin döndüğünce haberlerimizde ve yazılarımızda anlatmaya yazmaya çalışıyoruz ama bu iş önce yazmayla filan olacak gibi değil.  Hele hele son 10 güne girilirken bu köprünün altından daha çok sular akar. Belki de 14 Mayıs seçimleri çok sürprizlere gebe olacak. Kim bilir… Ağzımızın tadı bozulmasın… Sağlıcakla kalın…
Ekleme Tarihi: 03 Mayıs 2023 - Çarşamba

Portakallı Parfe

Artık seçimlere 2 haftadan az süre kalmışken, herkesin derdi seçim ve geçim olmuş. Yazmaya kalksak ne yazmayla bitirebiliriz ne de yazdığımıza cevap alabiliriz. O yüzden bizde ne yapalım seçimi geçimi bir kenara bırakıp, hazır rahatsızlığımızı da yeni atlatmışken, tatlıdan komple yasaklanmışken güzel bir tatlı tarifi vereyim dedim.
Bu hafta tamda mevsimi vitamin deposu portakallı parfe tarifi vermek istiyorum. Çocukların da büyüklerinde seveceği hafif bir sütlü tatlı.
Tabii mandalina, limon, vişne, böğürtlen ve çeşitli meyvelerle de yapabilirsiniz. Umarım dener ve beğenirsiniz. Hepinize şimdiden Afiyet olsun. Ağzınızın tadı bozulmasın… Sağlıkla ve neşeyle kalın.
Malzemeler; 4 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, Yarım çay bardağı ılık su, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un, 
Kreması için: 3 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket krema 
Portakallı sos için: 2 adet portakal suyu, 2 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı şeker
Portakal soslu kek tarifinin yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şeker çırpılır, diğer malzemeler de eklenerek 180 derece de pişirilir. Kek soğuyunca 1.5 bardak sütle ıslatılır. Diğer tarafta krema ve portakal sos  ayrı ayrı hazırlanır pişen krema sıcak  hafif soğuyunca kekin üzerine dökülür, portakallı sos soğuduktan sonra eklenir. Buzdolabında dinlendirilir.
İsteğe göre süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun
Tatlı bence çok yenildiği zaman zararlı ama siyaset belki daha da zararlıdır. Ne giren çıkabiliyor ne de çıkmak isteyen bırakabiliyor. 
Bizler dilimizin döndüğünce haberlerimizde ve yazılarımızda anlatmaya yazmaya çalışıyoruz ama bu iş önce yazmayla filan olacak gibi değil. 
Hele hele son 10 güne girilirken bu köprünün altından daha çok sular akar. Belki de 14 Mayıs seçimleri çok sürprizlere gebe olacak. Kim bilir…
Ağzımızın tadı bozulmasın… Sağlıcakla kalın…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.