yandex
Mehmet YALÇIN
Köşe Yazarı
Mehmet YALÇIN
 

Deprem ve öğrettikleri

Ülkemiz coğrafi olarak genç oluşumlu, fay hatlarının çok aktif olduğu bir bölgede yer almaktadır. Bu durum ise zaman zaman çok büyük depremlerin oluşmasına neden oluyor. Yaklaşık 1513 yılından beri uykuda olan, çok büyük depremlerin olmadığı bir fay hattı maalesef aktifleşti. Takdir edersiniz ki bu kadar uzun yıllar biriken enerji çok büyük 2 deprem ile hem de 1 gün içinde 2 büyük deprem ile kendini gösterdi. Öyle bir depremki 10 şehri yerle bir eden , yaklaşık 100.000 km2 lik bir alanı ( ki yaklaşık İngiltere büyüklüğünde bir alandan bahsediyoruz) yıkan yok eden bir deprem . Bu coğrafyada tam 12.000.000 insan ve 4.000.000 yapı etkilendi.  Şiddeti 7.4 ve 7.6 olan iki felaket hem de sadece saatler içinde yaşanan iki felaket… hayatını kaybeden bellide on binlerce insan. Yıllar sonra aklımızda yardım edin çığlıkları, bir daha evladına sarılamayacak anne babalar, Anne babasını enkazda bırakan çocukların feryatları, hayalleri yok olan insanları hatırlayacağız. Yine yıllar sonra hafızalarda bu ülke insanlarının yardım seferberliği, yardım konvoylarının oluşturduğu yüzlerce km lik kuyruğu kalacak. Ruhundan merhamet damlayan depremzede kardeşlerine evlerini, gönüllerini açan bu büyük millet hafızalardan hiç silinmeyecek.
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2023 - Pazartesi

Deprem ve öğrettikleri

Ülkemiz coğrafi olarak genç oluşumlu, fay hatlarının çok aktif olduğu bir bölgede yer almaktadır. Bu durum ise zaman zaman çok büyük depremlerin oluşmasına neden oluyor.

Yaklaşık 1513 yılından beri uykuda olan, çok büyük depremlerin olmadığı bir fay hattı maalesef aktifleşti. Takdir edersiniz ki bu kadar uzun yıllar biriken enerji çok büyük 2 deprem ile hem de 1 gün içinde 2 büyük deprem ile kendini gösterdi. Öyle bir depremki 10 şehri yerle bir eden , yaklaşık 100.000 km2 lik bir alanı ( ki yaklaşık İngiltere büyüklüğünde bir alandan bahsediyoruz) yıkan yok eden bir deprem .

Bu coğrafyada tam 12.000.000 insan ve 4.000.000 yapı etkilendi.  Şiddeti 7.4 ve 7.6 olan iki felaket hem de sadece saatler içinde yaşanan iki felaket… hayatını kaybeden bellide on binlerce insan. Yıllar sonra aklımızda yardım edin çığlıkları, bir daha evladına sarılamayacak anne babalar, Anne babasını enkazda bırakan çocukların feryatları, hayalleri yok olan insanları hatırlayacağız.

Yine yıllar sonra hafızalarda bu ülke insanlarının yardım seferberliği, yardım konvoylarının oluşturduğu yüzlerce km lik kuyruğu kalacak. Ruhundan merhamet damlayan depremzede kardeşlerine evlerini, gönüllerini açan bu büyük millet hafızalardan hiç silinmeyecek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.