yandex
Oktay SINIG
Köşe Yazarı
Oktay SINIG
 

KELİMELER DÜĞÜM !..

Hani bir söz vardır, “Bir musibet, bin nasihatten iyidir” işte tamda bu günlerde nasihat’ten daha çok başımıza gelen musibeti düşünüyorum. Kim şampiyon olmuşda sevinmiş, kim küme düşmüşte üzülmüş, kimi ya da kimleri transfer edecekmiş inanın hiçte umurumda değil. Bu musibet insanlığımızı hatırlatmak için Rabbimin verdiği bir mesaj’dır. Ama görüyorum ki halâ insanlığı, müslümanlığı, vicdanın ne olduğunu bilmeyenleri görüyorum tv lerde, sosyal medyada. Nelerden, kimlerden bahsediyorum, tabiiki bu musibeti fırsat bilip ihtiyacı olmadığı halde AVM’lerden, zincir marketlerden, şurdan burdan hırsızlık yapan insanlıktan nasibini almamış kişilerden bahsediyorum. Binlerce insan çaresizlik içerisinde ne yaptığını ne yapacağını bilmeden, psikolojisi bozulmuş bir haldeyken böyle fırsatçıları Rabbime havale ediyorum. Devletimizden Allah bin kere razı olsun ki bu ve buna benzer hırsızların önüne geçmek, asayişi korumak için hemen OHAL ilan etti. Tam da birlik beraberlik olunacak zamanda ülkemizin her yerinden, gardaş azerbaycan’dan tutunda dünyanın dört bir yanından gelen yardımları devletimiz milletimiz asla unutmaz. Unutmaz ki En zor zamanlarında dostmu düşmanmı demeden her yere elini uzatan ülkemiz, ektiğini biçiyor. Tamam içimiz yanıyor, 5 gündür tv lerde izlediğimiz görüntülere bakıp kan ağlıyoruz, nasıl, ne gibi yardım yapabiliriz in hesabını düşünüyoruz, 10 ilde yaşayan vatandaşlarımıza soğuk kış gününde, acılarını nasıl hafifletebiliriz in hesabını yapıyoruz. Gün birlik, beraberlik olma günü. Başka birşey düşünemiyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi artık zaman spor değil. Spor federasyonları ne karar almışlar ne yapıyorlar, kim şampiyon olmuş, kim düşmüş hiç umurumda değil. Bu yazıyı yazarken bir taraftan da halâ bir sevindirici haber daha gelirmi diye tv kanallarını geziyorum. Ve inanın ne yazacağımı bile bilemiyorum çünkü kelimeler düğüm. Allah, bir daha böyle acıları hiç kimseye, hiçbir ülkeye, hiçbir canlıya yaşatmasın. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin Mekânları cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin. Vefat eden binlerce insanımızın yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, İnsanlık adına elini hatta vücudunu taşın altına koyan yardımseverlerden Allah razı olsun diyorum. Kalın sağlıcakla.
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2023 - Pazartesi

KELİMELER DÜĞÜM !..

Hani bir söz vardır, “Bir musibet, bin nasihatten iyidir” işte tamda bu günlerde nasihat’ten daha çok başımıza gelen musibeti düşünüyorum. Kim şampiyon olmuşda sevinmiş, kim küme düşmüşte üzülmüş, kimi ya da kimleri transfer edecekmiş inanın hiçte umurumda değil. Bu musibet insanlığımızı hatırlatmak için Rabbimin verdiği bir mesaj’dır.

Ama görüyorum ki halâ insanlığı, müslümanlığı, vicdanın ne olduğunu bilmeyenleri görüyorum tv lerde, sosyal medyada. Nelerden, kimlerden bahsediyorum, tabiiki bu musibeti fırsat bilip ihtiyacı olmadığı halde AVM’lerden, zincir marketlerden, şurdan burdan hırsızlık yapan insanlıktan nasibini almamış kişilerden bahsediyorum. Binlerce insan çaresizlik içerisinde ne yaptığını ne yapacağını bilmeden, psikolojisi bozulmuş bir haldeyken böyle fırsatçıları Rabbime havale ediyorum.

Devletimizden Allah bin kere razı olsun ki bu ve buna benzer hırsızların önüne geçmek, asayişi korumak için hemen OHAL ilan etti. Tam da birlik beraberlik olunacak zamanda ülkemizin her yerinden, gardaş azerbaycan’dan tutunda dünyanın dört bir yanından gelen yardımları devletimiz milletimiz asla unutmaz. Unutmaz ki En zor zamanlarında dostmu düşmanmı demeden her yere elini uzatan ülkemiz, ektiğini biçiyor.

Tamam içimiz yanıyor, 5 gündür tv lerde izlediğimiz görüntülere bakıp kan ağlıyoruz, nasıl, ne gibi yardım yapabiliriz in hesabını düşünüyoruz, 10 ilde yaşayan vatandaşlarımıza soğuk kış gününde, acılarını nasıl hafifletebiliriz in hesabını yapıyoruz. Gün birlik, beraberlik olma günü. Başka birşey düşünemiyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi artık zaman spor değil. Spor federasyonları ne karar almışlar ne yapıyorlar, kim şampiyon olmuş, kim düşmüş hiç umurumda değil.

Bu yazıyı yazarken bir taraftan da halâ bir sevindirici haber daha gelirmi diye tv kanallarını geziyorum. Ve inanın ne yazacağımı bile bilemiyorum çünkü kelimeler düğüm.

Allah, bir daha böyle acıları hiç kimseye, hiçbir ülkeye, hiçbir canlıya yaşatmasın. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin Mekânları cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin.

Vefat eden binlerce insanımızın yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, İnsanlık adına elini hatta vücudunu taşın altına koyan yardımseverlerden Allah razı olsun diyorum.

Kalın sağlıcakla.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.