yandex

ABD medyası: Irak'taki ABD askerleri Gazze'de savaşmak için bekliyor!

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 31.01.2024 - 12:51, Güncelleme: 31.01.2024 - 12:51 1144+ kez okundu.
 

ABD medyası: Irak'taki ABD askerleri Gazze'de savaşmak için bekliyor!

The Intercept'in haberine göre, İsrail'in kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki savaşına, olası bir kara müdahalesini desteklemek için ABD askeri personelinin Irak'ta hazırda bekletildiği ortaya çıktı.

The Intercept'in Ocak ayında elde ettiği ABD Hava Kuvvetleri personel notlarına göre, Gazze savaşına ABD askeri kara müdahalesi durumunda Amerikan birliklerine ileri konuşlandırılmak üzere hazırda bulunmaları emredildi. Notta böyle bir katılımın yakında olacağı belirtilmiyordu; ancak Salı günü yayınlanan raporda, bunun, Filistin direniş hareketi Hamas'ın 7 Ekim'de işgal altındaki topraklara düzenlediği operasyonun ardından Pentagon'un İsrail'in soykırım savaşını desteklemeye yönelik hazırlıklarına ilişkin son iması olduğu belirtildi. Belgede, Hamas'ın İsrail'e karşı sürpriz operasyon gerçekleştirmesinden birkaç gün sonra geçen yıl yaklaşık 2 bin ABD askeri personelinin Irak'a konuşlandırıldığı ortaya çıktı. O tarihten bu yana İsrail'e potansiyel destek için konuşlanma hazırlığı emri verildiği belirtildi. Son gelişme, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Gazze savaşında İsrail'e verdiği desteğin karadaki askerleri kapsamayacağını vurgulamasının ardından geldi. Ekim ayında Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, "İsrail'deki savaşta ABD botlarını yere indirmeye yönelik herhangi bir plan veya niyet yok. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi bölgede önemli ulusal güvenlik çıkarlarımız var” dedi. KİRBY ÖNCE PAYLAŞTI, SONRA SİLDİ Ancak Kirby'nin açıklamalarından iki gün sonra Beyaz Saray, Biden'ın İsrail'de gizli ABD özel operasyon birimlerinin üyeleriyle birlikte poz verdiği bir fotoğrafı yanlışlıkla paylaştı ve ardından hemen sildi. New York Times, Ekim ayının başlarında, Amerikan özel harekât personelinin Gazze'de Hamas tarafından tutulan İsrailli esirlerin serbest bırakılması çabalarına yardımcı olmak üzere İsrail'de bulunduğunu bildirdi.
The Intercept'in haberine göre, İsrail'in kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki savaşına, olası bir kara müdahalesini desteklemek için ABD askeri personelinin Irak'ta hazırda bekletildiği ortaya çıktı.

The Intercept'in Ocak ayında elde ettiği ABD Hava Kuvvetleri personel notlarına göre, Gazze savaşına ABD askeri kara müdahalesi durumunda Amerikan birliklerine ileri konuşlandırılmak üzere hazırda bulunmaları emredildi. Notta böyle bir katılımın yakında olacağı belirtilmiyordu; ancak Salı günü yayınlanan raporda, bunun, Filistin direniş hareketi Hamas'ın 7 Ekim'de işgal altındaki topraklara düzenlediği operasyonun ardından Pentagon'un İsrail'in soykırım savaşını desteklemeye yönelik hazırlıklarına ilişkin son iması olduğu belirtildi.

Belgede, Hamas'ın İsrail'e karşı sürpriz operasyon gerçekleştirmesinden birkaç gün sonra geçen yıl yaklaşık 2 bin ABD askeri personelinin Irak'a konuşlandırıldığı ortaya çıktı. O tarihten bu yana İsrail'e potansiyel destek için konuşlanma hazırlığı emri verildiği belirtildi.

Son gelişme, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Gazze savaşında İsrail'e verdiği desteğin karadaki askerleri kapsamayacağını vurgulamasının ardından geldi. Ekim ayında Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, "İsrail'deki savaşta ABD botlarını yere indirmeye yönelik herhangi bir plan veya niyet yok. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi bölgede önemli ulusal güvenlik çıkarlarımız var” dedi.

KİRBY ÖNCE PAYLAŞTI, SONRA SİLDİ

Ancak Kirby'nin açıklamalarından iki gün sonra Beyaz Saray, Biden'ın İsrail'de gizli ABD özel operasyon birimlerinin üyeleriyle birlikte poz verdiği bir fotoğrafı yanlışlıkla paylaştı ve ardından hemen sildi.

New York Times, Ekim ayının başlarında, Amerikan özel harekât personelinin Gazze'de Hamas tarafından tutulan İsrailli esirlerin serbest bırakılması çabalarına yardımcı olmak üzere İsrail'de bulunduğunu bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.