yandex

Dolar kuru sert yükseliş sonrası sakinleşti! İşte dolar fiyatı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 1585+ kez okundu.
 

Dolar kuru sert yükseliş sonrası sakinleşti! İşte dolar fiyatı

Dolar kuru, dün TL karşısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmasında yerel seçimlerde AKP ile beraber yürüttükleri Cumhur ittifakından çekileceğini açıklaması ile sert yükselişe geçmişti. Devlet Bahçeli'nin ilk açıklaması öncesi 5,7650 lira seviyesinde işlem gören dolar kuru, açıklama sonrasında 5,8715 lira seviyesine kadar yükseldi. Türk lirasınında güne başladığı 5,73 lira seviyelerine kıyasla gün içinde dolar karşısındaki değer kaybı sert yükseliş ile yüzde 4 oranına kadar ulaştı. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin daha sonra TBMM koridorlarında basın mensuplarına yaptığı "Cumhur ittifakı duruyor" açıklaması ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Cumhur ittifakında bir sıkıntımız yok, devamından yanayız" açıklamalarının ardından piyasalardaki kayıplar azaldı.   Siyasette yaşanan gelişmeler ile dolar kuru, TL karşısında gördüğü en yüksek seviye olan 5,8715 lira seviyesinden sert bir düşüşle günü 5,75 lira seviyelerinde günü tamamladı. Dolar kuru bu sabah güne sakin seyirle başlarken saat 09:45 itibarı ile yüzde 0,43 artışla 5,7525 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında yüzde 0,55 artışla 6,6040 liradan el değiştiriyor. Analistler, siyasetin gündeminde yaşanan Cumhur ittifakı ile ilgili karmaşık açıklamalar sonrası oluşabilecek siyasi riskin şimdilik yerel seçimlerle sınırlı kalacağı netleştiğini belirtti. Küresel piyasaların da oldukça karışık bir seyir izlediğini ifade eden analistler, Brexit İtalya bütçesi ABD bilançoları ve tahvil getirileri vb... tüm bu gelişmeler volatilitenin oldukça arttığı dönemlere işaret ettiğini kaydettiler. Analistler, yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından piyasaların ana gündem maddesinin ise TCMB'nin faiz kararı olacağını ifade ettiler.   Kaynak:milligazete.com

Dolar kuru, dün TL karşısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmasında yerel seçimlerde AKP ile beraber yürüttükleri Cumhur ittifakından çekileceğini açıklaması ile sert yükselişe geçmişti.

Devlet Bahçeli'nin ilk açıklaması öncesi 5,7650 lira seviyesinde işlem gören dolar kuru, açıklama sonrasında 5,8715 lira seviyesine kadar yükseldi. Türk lirasınında güne başladığı 5,73 lira seviyelerine kıyasla gün içinde dolar karşısındaki değer kaybı sert yükseliş ile yüzde 4 oranına kadar ulaştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin daha sonra TBMM koridorlarında basın mensuplarına yaptığı "Cumhur ittifakı duruyor" açıklaması ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Cumhur ittifakında bir sıkıntımız yok, devamından yanayız" açıklamalarının ardından piyasalardaki kayıplar azaldı.

 

Siyasette yaşanan gelişmeler ile dolar kuru, TL karşısında gördüğü en yüksek seviye olan 5,8715 lira seviyesinden sert bir düşüşle günü 5,75 lira seviyelerinde günü tamamladı.

Dolar kuru bu sabah güne sakin seyirle başlarken saat 09:45 itibarı ile yüzde 0,43 artışla 5,7525 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında yüzde 0,55 artışla 6,6040 liradan el değiştiriyor.

Analistler, siyasetin gündeminde yaşanan Cumhur ittifakı ile ilgili karmaşık açıklamalar sonrası oluşabilecek siyasi riskin şimdilik yerel seçimlerle sınırlı kalacağı netleştiğini belirtti. Küresel piyasaların da oldukça karışık bir seyir izlediğini ifade eden analistler, Brexit İtalya bütçesi ABD bilançoları ve tahvil getirileri vb... tüm bu gelişmeler volatilitenin oldukça arttığı dönemlere işaret ettiğini kaydettiler.

Analistler, yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından piyasaların ana gündem maddesinin ise TCMB'nin faiz kararı olacağını ifade ettiler.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.