yandex

Kılıçdaroğlu: Köprüler dolar, ihaleler dolar

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.09.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2997+ kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu: Köprüler dolar, ihaleler dolar

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde Trakya’da tarımın sorunları ve çözümü ile ilgili düzenlenen toplantıda sivil toplum örgütleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çiftçimiz anayasal haklarını bilmiyor. Anayasa açıkça ihlal ediliyor. Anayasa diyor ki çiftçiyi koruyacaksın. Gereği yapılıyor mu? Yapılmıyor. Kanun uygulansa 188 milyar lira tarıma destek verilmesi lazım. Yapılan destek fiilen 88 milyar lira. 100 milyar liralık alacağınız var. Önümüzdeki yıl Türkiye açlıkla karşı karşıya gelirse kimse şaşırmasın. Tarımda sağlıklı planlama gerekiyor” diye konuştu. 564 MİLYAR TEFECİLERE ÖDENDİ Kılıçdaroğlu, “Köylü milletin efendisiydi, şimdi tefeci efendisi. 408 milyar dolar içerideki tefecilere faiz ödendi. Hiç kimse alın teri dökmedi. 156 milyar 293 milyon dolar, bu da dışarıdaki tefecilere ödenen para. Bunların sadece paraları var. Peki bu paraları kim ödüyor, sizler ödüyorsunuz. 1 milyon doları alan 5 saat içinde 84 bin 555 dolar kazanıyor. Kütahya Zafer Havalimanı, euro üzerinden 50 milyon euroya ihale ediliyor. İşletmeye açılıyor. Fakat buna bir de yolcu garantisi veriliyor. 170 bin 534 yolcu kullanıyor, 4 milyon 73 bin 18 yolcu garantisi veriliyor. Teminat işi 21 Mart 2044’e kadar devam ediyor. Köprüler dolar, ihaleler dolar” dedi.   Kaynak:milligazete.com

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde Trakya’da tarımın sorunları ve çözümü ile ilgili düzenlenen toplantıda sivil toplum örgütleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çiftçimiz anayasal haklarını bilmiyor. Anayasa açıkça ihlal ediliyor. Anayasa diyor ki çiftçiyi koruyacaksın. Gereği yapılıyor mu? Yapılmıyor. Kanun uygulansa 188 milyar lira tarıma destek verilmesi lazım. Yapılan destek fiilen 88 milyar lira. 100 milyar liralık alacağınız var. Önümüzdeki yıl Türkiye açlıkla karşı karşıya gelirse kimse şaşırmasın. Tarımda sağlıklı planlama gerekiyor” diye konuştu.

564 MİLYAR TEFECİLERE ÖDENDİ

Kılıçdaroğlu, “Köylü milletin efendisiydi, şimdi tefeci efendisi. 408 milyar dolar içerideki tefecilere faiz ödendi. Hiç kimse alın teri dökmedi. 156 milyar 293 milyon dolar, bu da dışarıdaki tefecilere ödenen para. Bunların sadece paraları var. Peki bu paraları kim ödüyor, sizler ödüyorsunuz. 1 milyon doları alan 5 saat içinde 84 bin 555 dolar kazanıyor. Kütahya Zafer Havalimanı, euro üzerinden 50 milyon euroya ihale ediliyor. İşletmeye açılıyor. Fakat buna bir de yolcu garantisi veriliyor. 170 bin 534 yolcu kullanıyor, 4 milyon 73 bin 18 yolcu garantisi veriliyor. Teminat işi 21 Mart 2044’e kadar devam ediyor. Köprüler dolar, ihaleler dolar” dedi.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.