yandex
Ceyda Altun
Köşe Yazarı
Ceyda Altun
 

Gece Yemek Yeme Alışkanlığı

Gece saatleri metabolizmanın yavaşladığı zaman dilimidir. Bu saatlerde fazla yemek, gün içinde hiçbir şey yemeseniz dahi kilo alımına neden olur.  Tüm gün aç kalmak çok tehlikelidir akşam masaya oturulduğunda yemeklere saldırmak ve doyamamak gibi durumlar yaşanır sorasında da gün boyunca aç kalındığı için psikolojik olarak yemeğe doyulamadığından gece tekrar atıştırmalar yapılması maalesef çoğu insanın yaşadığı bir durumdur. Bu nedenle aralıklarla sık sık yemek yemeye çalışın. İdealde kahvaltı en büyük, akşam yemeğiyse en küçük öğün olmalıdır. Cips, çekirdek, çikolata gibi yiyecekleri eve almamaya çalışın.  Yemek yeme isteği geldiğinde durup bedeninizi dinleyin gerçekten açsanız, gece yenecek sağlıklı atıştırmanın bir sakıncası olmaz. Glisemik indeksi düşük meyve, kefir, yoğurt, 1-2 adet grisini, peynir veya 1 avuç beyaz leblebi tüketilebilir eğer açlık hissi devam ediyorsa domates-salatalık veya mevsim yeşilliklerinin lif oranı yüksek olduğu için tokluk hissini arttırmak için idealdir. Soslu, baharatlı, pasta- börek veya kafein içeren maddelerden ve alkolden uzak durmaya çalışın.  Hafif yiyerek hem mide sağlığını koruyun hem de rahatsız bir uyku uyuma ihtimalini en aza indirmiş olursunuz. Akşam yemeğini düzene koyduktan sonra, yatmadan iki-üç saat öncesine denk gelecek şekilde mutlaka bir ara öğün planlanmalıdır. Böylelikle gece yeme ataklarının önüne geçebilirsiniz.
Ekleme Tarihi: 03 Mayıs 2023 - Çarşamba

Gece Yemek Yeme Alışkanlığı

Gece saatleri metabolizmanın yavaşladığı zaman dilimidir. Bu saatlerde fazla yemek, gün içinde hiçbir şey yemeseniz dahi kilo alımına neden olur. 
Tüm gün aç kalmak çok tehlikelidir akşam masaya oturulduğunda yemeklere saldırmak ve doyamamak gibi durumlar yaşanır sorasında da gün boyunca aç kalındığı için psikolojik olarak yemeğe doyulamadığından gece tekrar atıştırmalar yapılması maalesef çoğu insanın yaşadığı bir durumdur. Bu nedenle aralıklarla sık sık yemek yemeye çalışın. İdealde kahvaltı en büyük, akşam yemeğiyse en küçük öğün olmalıdır.
Cips, çekirdek, çikolata gibi yiyecekleri eve almamaya çalışın. 
Yemek yeme isteği geldiğinde durup bedeninizi dinleyin gerçekten açsanız, gece yenecek sağlıklı atıştırmanın bir sakıncası olmaz. Glisemik indeksi düşük meyve, kefir, yoğurt, 1-2 adet grisini, peynir veya 1 avuç beyaz leblebi tüketilebilir eğer açlık hissi devam ediyorsa domates-salatalık veya mevsim yeşilliklerinin lif oranı yüksek olduğu için tokluk hissini arttırmak için idealdir. Soslu, baharatlı, pasta- börek veya kafein içeren maddelerden ve alkolden uzak durmaya çalışın. 
Hafif yiyerek hem mide sağlığını koruyun hem de rahatsız bir uyku uyuma ihtimalini en aza indirmiş olursunuz.
Akşam yemeğini düzene koyduktan sonra, yatmadan iki-üç saat öncesine denk gelecek şekilde mutlaka bir ara öğün planlanmalıdır. Böylelikle gece yeme ataklarının önüne geçebilirsiniz.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.