yandex
Dr.Halit Furkan SARI
Köşe Yazarı
Dr.Halit Furkan SARI
 

Corona (Covid 19)-2 Bu da geçer Ya Hu

25 Mart itibariyle Covid-19 nedeniyle can kaybımız 15 artarak 59’a yeni tanı sayısı ise 561 artarak 2433’e yükseldi. Düne göre yapılan test sayısı da arttırılmış. Sağlık bakanı vefat edenlerin yaş ortalaması ile ilgili bilgi vermedi. Düne göre hasta sayısını kıyasladığımızda beklenene göre yine az vaka olması sevindirici. Şu ana kadar açıklanan verilere göre Türkiye’nin ölüm oranı %2.43. Bu oran krizi en iyi yöneten ülkelerden biri olan Almanya’da %0.56. Buna ulaşmak için çok fazla test yapılmalı ve muhtemel temaslılar tespit edilmelidir Salgın şu ana kadar iyi yönetiliyor. Sağlık sistemimizde güzel bir planlama ile herhangi bir yığılma veya kontrol dışına çıkma yok. Hastanelerimizin donanımları yeterli, hastalık için gerekli solunum cihazları yeterli ve en önemlisi de deneyimli sağlık personeli yeterlidir.  Sadece sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu donanımlarında yetersizlikler olabilmektedir. Bu yöndeki eksikliklerin de ivedilikle tamamlanması sağlık çalışanlarının üzerindeki stresi azaltır. Bildiğim birçok sağlık çalışanı insan üstü fedakarlıklar ile olası bir taşıyıcılık durumu için ailesinin yanında kalamıyor otelde veya yurtlarda bu süreci geçiriyorlar Tüm herkes bu fedakarlıklara önlemlere azami dikkat ederek karşılık vermelidir Bağışıklık güçlendirme için önerilerde bulunalım bitirirken 1-)Önlemleri aldıktan sonra panik yapmayın ve bu da geçer ya hu deyin 2-)Psikolojik üstünlük  bağışıklık sistemine karşı maça 1-0 önde başlamanıza neden olur 3-)Çörek otu tüketin(soğuk sıkım yağ şeklinde veya kavrulmamış kendisini ezerek) 4-)Zeytin yaprağı, zencefil, kekik, adaçayı tüketin 5-)Propolis tüketin 6-)Sarımsak tüketin… Yarın devam inşallah.
Ekleme Tarihi: 26 Mart 2020 - Perşembe

Corona (Covid 19)-2 Bu da geçer Ya Hu

25 Mart itibariyle Covid-19 nedeniyle can kaybımız 15 artarak 59’a yeni tanı sayısı ise 561 artarak 2433’e yükseldi.

Düne göre yapılan test sayısı da arttırılmış. Sağlık bakanı vefat edenlerin yaş ortalaması ile ilgili bilgi vermedi. Düne göre hasta sayısını kıyasladığımızda beklenene göre yine az vaka olması sevindirici.

Şu ana kadar açıklanan verilere göre Türkiye’nin ölüm oranı %2.43. Bu oran krizi en iyi yöneten ülkelerden biri olan Almanya’da %0.56. Buna ulaşmak için çok fazla test yapılmalı ve muhtemel temaslılar tespit edilmelidir

Salgın şu ana kadar iyi yönetiliyor. Sağlık sistemimizde güzel bir planlama ile herhangi bir yığılma veya kontrol dışına çıkma yok. Hastanelerimizin donanımları yeterli, hastalık için gerekli solunum cihazları yeterli ve en önemlisi de deneyimli sağlık personeli yeterlidir.

 Sadece sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu donanımlarında yetersizlikler olabilmektedir. Bu yöndeki eksikliklerin de ivedilikle tamamlanması sağlık çalışanlarının üzerindeki stresi azaltır. Bildiğim birçok sağlık çalışanı insan üstü fedakarlıklar ile olası bir taşıyıcılık durumu için ailesinin yanında kalamıyor otelde veya yurtlarda bu süreci geçiriyorlar

Tüm herkes bu fedakarlıklara önlemlere azami dikkat ederek karşılık vermelidir

Bağışıklık güçlendirme için önerilerde bulunalım bitirirken

1-)Önlemleri aldıktan sonra panik yapmayın ve bu da geçer ya hu deyin

2-)Psikolojik üstünlük  bağışıklık sistemine karşı maça 1-0 önde başlamanıza neden olur

3-)Çörek otu tüketin(soğuk sıkım yağ şeklinde veya kavrulmamış kendisini ezerek)

4-)Zeytin yaprağı, zencefil, kekik, adaçayı tüketin

5-)Propolis tüketin

6-)Sarımsak tüketin…

Yarın devam inşallah.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.