yandex
Ali ŞİMŞEK
Köşe Yazarı
Ali ŞİMŞEK
 

HEPİMİZ BİRİZ

Takvim 6 Şubat'ı saatler ise 4:17'i gösterirken herkes sıcacık uykunun en tatlı halinde iken Kahramanmaraş tan acı bir ses duyuldu. 7.7 evet, cumhuriyet tarihinin en büyük ve en şiddetli depremi oldu ve kimse daha ne olduğunu anlamamıştı. Çünkü deprem, sadece Kahramanmaraş ile sınırlı değildi Kilis Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa,  Adıyaman, Malatya ve Hatayında içinde bulunduğu 10 ilimiz çok etkilemişti. gecenin sakinliği ve sessliği 7.7 lik depremle bozuldu, yerini  bir anda acılı feryatlara figanlara bıraktı her yer zifiri karanlıktı.  Bu deprem tam 60 saniye sürdü evet yanlış duymadınız tam olarak 60 saniye yani bir dakika sürdü. gün ağarmaya başlayınca depremin gerçek yüzü de ortaya çıkmaya başladı. Her enkazın başında ağlayanlar, yalvaranlar,ve müdahale etmeye çalışanlar tüyler ürpertici o piskolojiyi yaşamak ne kadar zor Allahım yardım et saatler ilerledikçede gelen haberlerden  depremin büyüklüğü ve yıkımı dahada net anlaşılıyordu toz dumandı her yer. İlk deprem haberi duyulur duyulmaz görevli görevsiz herkez o bölgeye akın etmişti. saatler öğlen vaktini gösterirken tekrar bir 7.6 lık bir depremle tekrar yıkıma uğradık, çünkü gece ki olan depremde korkup da dışarıya can havliyle çıkan vatandaşlarımız üzerine birşeyler almak için yada ısınmak için yada evime bir bakayım diye girenler bu ikinci depreme yakalandı ve malesef kayıplarımız fazlalaştı. Depremin ilk olduğu andan beri sürekli takip içerisindeyiz. ne mucizeler ekranlara yansıdı biyoloji kurallarının fizik kurallarının alt üst olduğu mucizeleri de gördük Elhamdülillah ve hala ümidimiz yinede  devam ediyor.Tüm Ülkemizden olduğu gibi  Konyadan az çok demeden herkezin gücü neye yeterse yardım etti. ve halada etmeye devam ediyor çünkü vakit birlik olma vakti! vakit yaralarımızı sarma vakti vakit omuz omuza olma vakti vakit göz yaşlarımızı silme vakti. O bunu yapmamış bu şunu dedi dövüşmenin ağız kalabalığı yapmanın zamanı değil herkes acılı herkez yaralı ama bu demek değilki suçu olan ihmali olan art niyetli olanları sineye çekelim asla böyle bir durum söz konusu olamaz. devletimizin gerekli birimleri elbette onları gerektiği şekilde yapar. Ve zamanı geldiğinde bu aziz millet hesap sorulacak mercileri kurumları şahısları her kim varsa sorgular ve yargılar bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu aziz millet ne zorluklara ne sıkıntılara göğüs gerdi elbette bu acıda da birbirimize merhem olacağız yaralarımızı beraber saracağız göz yaşlarımızı beraber sileceğiz Allahın izniyle. Hepimiz biriz acımız bir. Yazıma rahmetli ERBAKAN hocamızın bir sözü ile son vermek istiyorum. BU MİLLETİN KÜLÜNE ÜFLESEN ALTINDAN İMAN ÇIKAR. Allah birdaha böyle acılar yaşatmasın, hoşcakalın.
Ekleme Tarihi: 21 Şubat 2023 - Salı

HEPİMİZ BİRİZ

Takvim 6 Şubat'ı saatler ise 4:17'i gösterirken herkes sıcacık uykunun en tatlı halinde iken Kahramanmaraş tan acı bir ses duyuldu. 7.7 evet, cumhuriyet tarihinin en büyük ve en şiddetli depremi oldu ve kimse daha ne olduğunu anlamamıştı. Çünkü deprem, sadece Kahramanmaraş ile sınırlı değildi Kilis Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa,  Adıyaman, Malatya ve Hatayında içinde bulunduğu 10 ilimiz çok etkilemişti. gecenin sakinliği ve sessliği 7.7 lik depremle bozuldu, yerini  bir anda acılı feryatlara figanlara bıraktı her yer zifiri karanlıktı.  Bu deprem tam 60 saniye sürdü evet yanlış duymadınız tam olarak 60 saniye yani bir dakika sürdü. gün ağarmaya başlayınca depremin gerçek yüzü de ortaya çıkmaya başladı.

Her enkazın başında ağlayanlar, yalvaranlar,ve müdahale etmeye çalışanlar tüyler ürpertici o piskolojiyi yaşamak ne kadar zor Allahım yardım et saatler ilerledikçede gelen haberlerden  depremin büyüklüğü ve yıkımı dahada net anlaşılıyordu toz dumandı her yer. İlk deprem haberi duyulur duyulmaz görevli görevsiz herkez o bölgeye akın etmişti. saatler öğlen vaktini gösterirken tekrar bir 7.6 lık bir depremle tekrar yıkıma uğradık, çünkü gece ki olan depremde korkup da dışarıya can havliyle çıkan vatandaşlarımız üzerine birşeyler almak için yada ısınmak için yada evime bir bakayım diye girenler bu ikinci depreme yakalandı ve malesef kayıplarımız fazlalaştı. Depremin ilk olduğu andan beri sürekli takip içerisindeyiz. ne mucizeler ekranlara yansıdı biyoloji kurallarının fizik kurallarının alt üst olduğu mucizeleri de gördük Elhamdülillah ve hala ümidimiz yinede  devam ediyor.Tüm Ülkemizden olduğu gibi  Konyadan az çok demeden herkezin gücü neye yeterse yardım etti. ve halada etmeye devam ediyor çünkü vakit birlik olma vakti! vakit yaralarımızı sarma vakti vakit omuz omuza olma vakti vakit göz yaşlarımızı silme vakti.

O bunu yapmamış bu şunu dedi dövüşmenin ağız kalabalığı yapmanın zamanı değil herkes acılı herkez yaralı ama bu demek değilki suçu olan ihmali olan art niyetli olanları sineye çekelim asla böyle bir durum söz konusu olamaz. devletimizin gerekli birimleri elbette onları gerektiği şekilde yapar. Ve zamanı geldiğinde bu aziz millet hesap sorulacak mercileri kurumları şahısları her kim varsa sorgular ve yargılar bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu aziz millet ne zorluklara ne sıkıntılara göğüs gerdi elbette bu acıda da birbirimize merhem olacağız yaralarımızı beraber saracağız göz yaşlarımızı beraber sileceğiz Allahın izniyle. Hepimiz biriz acımız bir. Yazıma rahmetli ERBAKAN hocamızın bir sözü ile son vermek istiyorum. BU MİLLETİN KÜLÜNE ÜFLESEN ALTINDAN İMAN ÇIKAR.

Allah birdaha böyle acılar yaşatmasın, hoşcakalın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.