yandex
Ali ŞİMŞEK
Köşe Yazarı
Ali ŞİMŞEK
 

Kadına Şiddet

Neden bu kadar şiddet taraftarıyız? Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 yılı raporunu inceledim. Rapora göre 300 kadın öldürüldü, 171 kadının ölümü de "şüpheli" olarak kayıtlara geçti. Platformun paylaşımı şu şekilde: 2020 yılında öldürülen 300 kadının 97’si evli olduğu erkek, 54’ü birlikte olduğu erkek, 38’i tanıdık birisi, 21’i eskiden evli olduğu erkek, 18’i oğlu, 17’si babası, 16’sı akraba, 8’i eskiden birlikte olduğu erkek, 5’i kardeşi, 3’ü tanımadığı birisi tarafından öldürüldü. 23 kadının ölümüne sebep olan kişilerin yakınlık durumu tespit edilemedi. Yani çoğu kadın en yakınları tarafından öldürüldü. Kadınların 181’i evinde, 48’i sokak ortasında, 15’i işyerinde, 14’ü de arazide, 11’i arabada, 5’i otelde, 4’ü ıssız bir yerde, 1’i odun deposunda, 1’i kuaförde öldürüldü. 20’sinin öldürüldüğü yer tespit edilemedi. Yüzde 60’ı evlerinde öldürüldü. Yani huzurun ve güvenin en iyi olduğu yer evinde… 170’i ateşli silahlarla, 83’ü kesici aletle, 26’sı boğularak, 10’u darp edilerek, 2’si yakılarak, 1’i kimyasal madde ile 1’i de yüksekten düşülerek öldürüldü. Neden bu Canilik? Yakmak nedir, yakmak? 2020 yılında öldürülen kadınların 263’ünün koruma kararının olup olmadığı bilinmezken; yalnızca 23 kadının uzaklaştırma veya koruma kararı olduğu, 45 kadının polis şikayeti boşanma aşamasında olduğu biliniyor. Bu rapor beni şoka soktu 2021 nasıl onu bilmiyorum. Toplumumuz neden bu denli hırslı, neden bu kadar cahil, psikolojimiz neden bu kadar bozuk? İzlediğimiz filmler, yaşadığımız ekonomik sorunlar peki nasıl düzelecek bu durumlar? Karantina yüzünden boşanma sayıları da 4 kat artmış. Evde daha fazla vakit geçirmeye başlayan çiftler soluğu mahkemede alıyormuş. Buradan anlaşılan evlilikleri bir arada tutan az görüşmekmiş. Eee birader o zaman ne diye evlenir ki bir insan? Sonra da boşanma sebebiyle yine birçok kadın katledilecek korkarım. Gittikçe bencilleşiyoruz ve cahilleşiyoruz. Buna bağlı olarak da yalnızlaşıyoruz, sonra da bu durumundan şikayet eden edene… Bunca yıldır birçok dernekte STK lar da görev aldım, sosyal sorumluluk projesinde bulundum sorunlarına çözümler buldum. Halen yazıyorum, okuyorum, dinliyorum, araştırıyorum ancak kadına şiddeti nasıl durduracağımız konusunda çözüm bulamıyorum ya da işimize mi öyle mi geliyor. Lütfen  çocuklarımızı gençlerimizi iyi ve doğru eğitelim. Devletimizin bu işle ilgilenen kademesine çok büyük görev düşüyor.  Sözümüzü bir hadis-i şerifle bitirmek istiyorum. "Hanımını döven, Allah’a ve Rasûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum." Hz. MUHAMMED S.A.S
Ekleme Tarihi: 02 Temmuz 2021 - Cuma

Kadına Şiddet

Neden bu kadar şiddet taraftarıyız?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 yılı raporunu inceledim. Rapora göre 300 kadın öldürüldü, 171 kadının ölümü de "şüpheli" olarak kayıtlara geçti.

Platformun paylaşımı şu şekilde:

2020 yılında öldürülen 300 kadının 97’si evli olduğu erkek, 54’ü birlikte olduğu erkek, 38’i tanıdık birisi, 21’i eskiden evli olduğu erkek, 18’i oğlu, 17’si babası, 16’sı akraba, 8’i eskiden birlikte olduğu erkek, 5’i kardeşi, 3’ü tanımadığı birisi tarafından öldürüldü. 23 kadının ölümüne sebep olan kişilerin yakınlık durumu tespit edilemedi. Yani çoğu kadın en yakınları tarafından öldürüldü.

Kadınların 181’i evinde, 48’i sokak ortasında, 15’i işyerinde, 14’ü de arazide, 11’i arabada, 5’i otelde, 4’ü ıssız bir yerde, 1’i odun deposunda, 1’i kuaförde öldürüldü. 20’sinin öldürüldüğü yer tespit edilemedi. Yüzde 60’ı evlerinde öldürüldü. Yani huzurun ve güvenin en iyi olduğu yer evinde…

170’i ateşli silahlarla, 83’ü kesici aletle, 26’sı boğularak, 10’u darp edilerek, 2’si yakılarak, 1’i kimyasal madde ile 1’i de yüksekten düşülerek öldürüldü.

Neden bu Canilik? Yakmak nedir, yakmak?

2020 yılında öldürülen kadınların 263’ünün koruma kararının olup olmadığı bilinmezken; yalnızca 23 kadının uzaklaştırma veya koruma kararı olduğu, 45 kadının polis şikayeti boşanma aşamasında olduğu biliniyor.

Bu rapor beni şoka soktu 2021 nasıl onu bilmiyorum.

Toplumumuz neden bu denli hırslı, neden bu kadar cahil, psikolojimiz neden bu kadar bozuk? İzlediğimiz filmler, yaşadığımız ekonomik sorunlar peki nasıl düzelecek bu durumlar? Karantina yüzünden boşanma sayıları da 4 kat artmış. Evde daha fazla vakit geçirmeye başlayan çiftler soluğu mahkemede alıyormuş. Buradan anlaşılan evlilikleri bir arada tutan az görüşmekmiş. Eee birader o zaman ne diye evlenir ki bir insan? Sonra da boşanma sebebiyle yine birçok kadın katledilecek korkarım.

Gittikçe bencilleşiyoruz ve cahilleşiyoruz. Buna bağlı olarak da yalnızlaşıyoruz, sonra da bu durumundan şikayet eden edene…

Bunca yıldır birçok dernekte STK lar da görev aldım, sosyal sorumluluk projesinde bulundum sorunlarına çözümler buldum. Halen yazıyorum, okuyorum, dinliyorum, araştırıyorum ancak kadına şiddeti nasıl durduracağımız konusunda çözüm bulamıyorum ya da işimize mi öyle mi geliyor. Lütfen  çocuklarımızı gençlerimizi iyi ve doğru eğitelim. Devletimizin bu işle ilgilenen kademesine çok büyük görev düşüyor.  Sözümüzü bir hadis-i şerifle bitirmek istiyorum.

"Hanımını döven, Allah’a ve Rasûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum." Hz. MUHAMMED S.A.S

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.