yandex
Ali ŞİMŞEK
Köşe Yazarı
Ali ŞİMŞEK
 

Rashwan: Zarar Vermemek İçin Kaybetmeyi Tercih Eden Kahraman

Bu yaşanmış olayı birçoğumuz biliyordur ama tekrar hatırlayalım istedim hatırlayalım ki bize örnek teşkil etsin. 1956 Kahire doğumlu bir judocu olan Muhammed Ali Rashwan, 1984 yılında Los Angeles’da düzenlenen yaz olimpiyatlarında ülkesini judoda temsil etme hakkı kazandı. Final maçında Japon judo efsanesi Yasuhiro Yamashita ile karşılaştı. Yamashita, yarı final maçında sağ ayağının kaslarını yırtmıştı ve final maçına sol ayağıyla çıktı, zor durumdaydı. Rashwan'ın antrenörü ve diğerleri, Rashwan'ın rakibinin zayıf noktası olan sağ ayağına vurmasını söylese de Rashwan, rakibine zarar vermek istemedi. Rashwan, ahlaki prensiplerine bağlı kalarak rakibine hiçbir zarar vermeden maçı kaybetti ve gümüş madalyayla yetindi. Bu olay, Rashwan'ın insanlık ve ahlaki değerlere verdiği önemi göstermektedir. Rashwan, maçı kazanmak için rakibine zarar vermek yerine ona saygı göstermeyi tercih etti. Bu davranışıyla sadece bir madalya kazanmamış, aynı zamanda gerçek bir kahraman olduğunu kanıtlamıştır. Rashwan, Fair Play Ödülü'ne layık görülmüş ve Japonya'da büyük saygı ve sevgiyle karşılanmıştır. Bu hikaye bize, insanların zayıf noktalarını kullanmak yerine onlara saygı göstermemiz gerektiğini öğretmektedir. Rashwan'ın davranışı, engellilere karşı anlayışlı olmayı ve onların zaafiyetlerinden faydalanmamayı önemli bir şekilde vurgulamaktadır. Rashwan'ın örneği, İslam ahlakının güzelliğini ve insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatmaktadır.
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2024 - Perşembe

Rashwan: Zarar Vermemek İçin Kaybetmeyi Tercih Eden Kahraman

Bu yaşanmış olayı birçoğumuz biliyordur ama tekrar hatırlayalım istedim hatırlayalım ki bize örnek teşkil etsin.

1956 Kahire doğumlu bir judocu olan Muhammed Ali Rashwan, 1984 yılında Los Angeles’da düzenlenen yaz olimpiyatlarında ülkesini judoda temsil etme hakkı kazandı. Final maçında Japon judo efsanesi Yasuhiro Yamashita ile karşılaştı. Yamashita, yarı final maçında sağ ayağının kaslarını yırtmıştı ve final maçına sol ayağıyla çıktı, zor durumdaydı. Rashwan'ın antrenörü ve diğerleri, Rashwan'ın rakibinin zayıf noktası olan sağ ayağına vurmasını söylese de Rashwan, rakibine zarar vermek istemedi. Rashwan, ahlaki prensiplerine bağlı kalarak rakibine hiçbir zarar vermeden maçı kaybetti ve gümüş madalyayla yetindi.

Bu olay, Rashwan'ın insanlık ve ahlaki değerlere verdiği önemi göstermektedir. Rashwan, maçı kazanmak için rakibine zarar vermek yerine ona saygı göstermeyi tercih etti. Bu davranışıyla sadece bir madalya kazanmamış, aynı zamanda gerçek bir kahraman olduğunu kanıtlamıştır. Rashwan, Fair Play Ödülü'ne layık görülmüş ve Japonya'da büyük saygı ve sevgiyle karşılanmıştır.

Bu hikaye bize, insanların zayıf noktalarını kullanmak yerine onlara saygı göstermemiz gerektiğini öğretmektedir. Rashwan'ın davranışı, engellilere karşı anlayışlı olmayı ve onların zaafiyetlerinden faydalanmamayı önemli bir şekilde vurgulamaktadır. Rashwan'ın örneği, İslam ahlakının güzelliğini ve insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatmaktadır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.