yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

AŞI OLMAYANLARDAN ENTERESAN GEREKÇELER

                Takribi 2 yıldır dünya Covid19 adlı viral bir salgın hastalıkla mücadele etmektedir. Salgının başında el yıkama,maske kullanımı ve sosyal mesafe aralıklarla da sokağa çıkma yasakları uygulanarak toplumların yüksek menfaati korunmaya çalışılmıştır. Küresel ölçekte an itibariyle ölü sayısı 4 milyonu aşmış durumdadır. Çinde üretilip ülkemizde pazar bulan milyonlarca doz aşı vatandaşlara 1. ve 2. doz şeklinde uygulama alanı bulmuştur. Bu arada Alman menşeli aşı üretilmiş o da kendine ülkemizde uygulama alanı bulmuştur. Bu arada 2 doz aşı olup üzerine covid19 olup hastanelere yatanlardan tutun da  evde sıkıntısız hastalığı yenen bir kısım hastalar da olmuştur. Türk aşısı üretimi de gündemde yerini almıştır.                 Yukarıda saydığım gelişmelere, toplumda uyandırdığı yankılara bir bakalım. Küresel ölçekte salgınla mücadele devam ederken dağdaki çoban kardeşimin ‘Bunlar Amerika’nın oyunu, aşı  yoluyla bize çip takıp izleyecekler’ Sanmıyorum ki Batılı güçlerin bu çoban kardeşimle bir alıp veremediği olsun.                 Bir de hacı amcamız var başında yeşil takkesiyle. Ben gavurların abdestsiz ürettiği aşıdan olmam! ZİNHAR HARAM! Kullandığı cep telefonu Iphone 7 plus. Yorum okuyucunun.                 Ben türk oğlu türküm. Türk üretdikten sonra paşa paşa gider aşımı yaptırırım. Benim dedelerim orta asya steplerinde at koşturmuş kılıç kuşanıp cenk etmiştir. Türk olunmaz türk doğulur. Bu adam ne mi yapıyor dersiniz? 22 ayar 11 tane adana burması bilezik, bir adet set ve küpe karşılığında kendine hanım olarak seçtiği Sudanlı eşi Farah Hanımla türk olma konusunda hasbihal ediyorlar. Benimkisi sadece bir tahmin.                 Cumhurbaşkanı, Sağlık bakanı ve mevcut iktidarda temsil gücüne sahip bazı siyasilerin kameraların önune geçip aşı olmalarına ise ’o yaptırdıkları aşı filan değil. Kendilerine boş sıvı enjekte ettirdiler. Biz de kuzu kuzu gidip aşımızı olalım diye. Sormak istiyorum bu düşünceye sahip kardeşlerimize. Devletin vatandaşının zarar görmesinden sağlayacağı menfaat nedir? Değil mi ki devletin asli unsuru vatandaşlardır.                 Oldukları aşı konusunda kıyas yapanlara ne dersin. Çin aşısı mı oldun Alman aşısı mı? Çin aşısı olana alman aşısı olanın cevabı tam bır mantık hatası: Kardeşim keşke Alman aşısı olsaydın. Mercedes arabalara bir bak. Alman yapımı. Kalitesinden şüphe var mı? Nerde ucuz işe yaramaz mal var o da çin malı. Adamcağız Alman aşısını anlatırken Mercedes Showroomda Çin aşısını anlatırken 1 miyoncu mağazada.                 Konuyu tamamlamak gerekirse: Devlet vatandaşının güvenliğini düşünmek ve garanti etmekle yükümlü bir kurumdur. Vatandaşına bir garezi yoktur. Bilimin ışığında Sağlık Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda hareket etmeye özen gösterin. Zira an itibariyle covid 19 nedenlı hastanelerin yoğun bakımlarını dolduran hastaların ve günlük vefat oranlarının hatırı sayılır yüzdesini inatla aşı olmayanlar oluşturmaktadır. Karar sizin.                 Efendim sürç-i lisan ettiysek affola.
Ekleme Tarihi: 25 Ağustos 2021 - Çarşamba

AŞI OLMAYANLARDAN ENTERESAN GEREKÇELER

                Takribi 2 yıldır dünya Covid19 adlı viral bir salgın hastalıkla mücadele etmektedir. Salgının başında el yıkama,maske kullanımı ve sosyal mesafe aralıklarla da sokağa çıkma yasakları uygulanarak toplumların yüksek menfaati korunmaya çalışılmıştır. Küresel ölçekte an itibariyle ölü sayısı 4 milyonu aşmış durumdadır. Çinde üretilip ülkemizde pazar bulan milyonlarca doz aşı vatandaşlara 1. ve 2. doz şeklinde uygulama alanı bulmuştur. Bu arada Alman menşeli aşı üretilmiş o da kendine ülkemizde uygulama alanı bulmuştur. Bu arada 2 doz aşı olup üzerine covid19 olup hastanelere yatanlardan tutun da  evde sıkıntısız hastalığı yenen bir kısım hastalar da olmuştur. Türk aşısı üretimi de gündemde yerini almıştır.

                Yukarıda saydığım gelişmelere, toplumda uyandırdığı yankılara bir bakalım. Küresel ölçekte salgınla mücadele devam ederken dağdaki çoban kardeşimin ‘Bunlar Amerika’nın oyunu, aşı  yoluyla bize çip takıp izleyecekler’ Sanmıyorum ki Batılı güçlerin bu çoban kardeşimle bir alıp veremediği olsun.

                Bir de hacı amcamız var başında yeşil takkesiyle. Ben gavurların abdestsiz ürettiği aşıdan olmam! ZİNHAR HARAM! Kullandığı cep telefonu Iphone 7 plus. Yorum okuyucunun.

                Ben türk oğlu türküm. Türk üretdikten sonra paşa paşa gider aşımı yaptırırım. Benim dedelerim orta asya steplerinde at koşturmuş kılıç kuşanıp cenk etmiştir. Türk olunmaz türk doğulur. Bu adam ne mi yapıyor dersiniz? 22 ayar 11 tane adana burması bilezik, bir adet set ve küpe karşılığında kendine hanım olarak seçtiği Sudanlı eşi Farah Hanımla türk olma konusunda hasbihal ediyorlar. Benimkisi sadece bir tahmin.

                Cumhurbaşkanı, Sağlık bakanı ve mevcut iktidarda temsil gücüne sahip bazı siyasilerin kameraların önune geçip aşı olmalarına ise ’o yaptırdıkları aşı filan değil. Kendilerine boş sıvı enjekte ettirdiler. Biz de kuzu kuzu gidip aşımızı olalım diye. Sormak istiyorum bu düşünceye sahip kardeşlerimize. Devletin vatandaşının zarar görmesinden sağlayacağı menfaat nedir? Değil mi ki devletin asli unsuru vatandaşlardır.

                Oldukları aşı konusunda kıyas yapanlara ne dersin. Çin aşısı mı oldun Alman aşısı mı? Çin aşısı olana alman aşısı olanın cevabı tam bır mantık hatası: Kardeşim keşke Alman aşısı olsaydın. Mercedes arabalara bir bak. Alman yapımı. Kalitesinden şüphe var mı? Nerde ucuz işe yaramaz mal var o da çin malı. Adamcağız Alman aşısını anlatırken Mercedes Showroomda Çin aşısını anlatırken 1 miyoncu mağazada.

                Konuyu tamamlamak gerekirse: Devlet vatandaşının güvenliğini düşünmek ve garanti etmekle yükümlü bir kurumdur. Vatandaşına bir garezi yoktur. Bilimin ışığında Sağlık Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda hareket etmeye özen gösterin. Zira an itibariyle covid 19 nedenlı hastanelerin yoğun bakımlarını dolduran hastaların ve günlük vefat oranlarının hatırı sayılır yüzdesini inatla aşı olmayanlar oluşturmaktadır. Karar sizin.

                Efendim sürç-i lisan ettiysek affola.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.