yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

BABA OLMAK KOLAY MI?

Gelin hep birlikte durumu babaların gözünden inceleyelim. İlk çocuk ve babalığa ilk adım. Eşinin sana babalığa adım atacağını ve yaşamının değişeceğini söylemesi harika ve aynı zamanda da göz korkutucu bir haber. Alışkanlıkları bırakmak öyle kolay görünmüyor da ondan.                 Gelelim asıl meseleye. Bazı erkekler için ’baba olmak ’çocuklarını kollarına aldıkları güne kadar anlaşılabilen bir duygu değildir. Çoğu babanın da ‘baba olduktan sonra kendimi daha büyümüş hissettim ’sözü yanlış değildir. Okul, askerlik, meslek derken baba olma gerçeği erkeklerin karşısına daha geç bir dönemde çıkar. Kadınlarda ise annelik hamile olduklarını öğrendikleri anda yaşanmaya başlar. Hatta hormonel olarak daha erken yaşlarda içgüdüsel olarak başlayabilir.                 Babalar dâhil olun. Eşin hamilelik süreci ile alakalı okuduğu kitaplar, bebek kıyafetleri, oyuncaklar ve sonu gelmeyen alışveriş listesini hazırlarken yeni baba için çok az materyal ve ipucu olduğunu göreceksiniz. Tüm bunlar daha çok kadınlar için kurulmuş bir dünya düzeni gibi görülse de iş biraz da babanın gayretine ve araştırma gücüne kalıyor.                 Babalık duygusuna alışmaya başladıkça zamanla geçirdiğin farklılaşmaya sen de şaşıracaksın. Fakat ne yapman gerektiğine dair bir fikrinin olmaması ve şok yaşaman normal bir süreç olup göz ardı edilmemelidir.                 En yerinde öneri: Aktif olmak ve sürece dâhil olmaktır. Samimi olun ve eşinize baba olmaya dair hissettiğiniz duyguları açık yüreklilikle aktarın. Unutmayın bu kutlu yolculukta berabersiniz.                 Gelelim çocukların gözünden babaya. Babalar çocukların gözünden her zaman koruyucu bir güç olarak gözüküyor. Popüler kültürün dayatmasıyla modern toplumlarda aile ve cinsiyet rolleri değişmesine rağmen babanın koruyup kollayıcılığı halen bir çocuğun yaşamında güçlü bir etki olarak yerini korumaktadır. Öyle ki babaların kızlarının gözündeki rolü kızların bilinçaltında ileride kocası olabilecek kişiyi seçerken nedenini açıklar. Erkek çocuklar da baba olmayı, koruyuculuğu ve ailesine güvenli bir liman oluşturmayı babadan öğrenecektir.                 Bir ailenin ebeveynlik değerleri, çocuğunun yetişme yıllarında ne kadar yanında olduğu, ona nasıl disiplin verdiği ve zararlara karşı koruduğu, kendi anne babası ve etrafındaki insanlarla nasıl bir ilişki kurduğu gibi birçok konu çocuğun gelişiminin bir parçasıdır.                 Korkmayın! Baba olmak rolü ne kadar korkutucu olursa olsun adım adım ilerlemeli eşine ve çocuklarına dair maddi ve manevi katkı sunmaktan uzak olmamalısın. BABA OLMAK KOLAYDIR. ZOR OLANSA BABALIK YAPMAKTIR. Çocuğu doğurtup baba oldum sananlar değil çocuğuna ve babaya muhtaç çocuklara gerçekten babalık yapan ADAMLAR babadır.                 Efendim, sürç i lisan ettiysek affola.
Ekleme Tarihi: 21 Ocak 2022 - Cuma

BABA OLMAK KOLAY MI?

Gelin hep birlikte durumu babaların gözünden inceleyelim. İlk çocuk ve babalığa ilk adım. Eşinin sana babalığa adım atacağını ve yaşamının değişeceğini söylemesi harika ve aynı zamanda da göz korkutucu bir haber. Alışkanlıkları bırakmak öyle kolay görünmüyor da ondan.

                Gelelim asıl meseleye. Bazı erkekler için ’baba olmak ’çocuklarını kollarına aldıkları güne kadar anlaşılabilen bir duygu değildir. Çoğu babanın da ‘baba olduktan sonra kendimi daha büyümüş hissettim ’sözü yanlış değildir. Okul, askerlik, meslek derken baba olma gerçeği erkeklerin karşısına daha geç bir dönemde çıkar. Kadınlarda ise annelik hamile olduklarını öğrendikleri anda yaşanmaya başlar. Hatta hormonel olarak daha erken yaşlarda içgüdüsel olarak başlayabilir.

                Babalar dâhil olun. Eşin hamilelik süreci ile alakalı okuduğu kitaplar, bebek kıyafetleri, oyuncaklar ve sonu gelmeyen alışveriş listesini hazırlarken yeni baba için çok az materyal ve ipucu olduğunu göreceksiniz. Tüm bunlar daha çok kadınlar için kurulmuş bir dünya düzeni gibi görülse de iş biraz da babanın gayretine ve araştırma gücüne kalıyor.

                Babalık duygusuna alışmaya başladıkça zamanla geçirdiğin farklılaşmaya sen de şaşıracaksın. Fakat ne yapman gerektiğine dair bir fikrinin olmaması ve şok yaşaman normal bir süreç olup göz ardı edilmemelidir.

                En yerinde öneri: Aktif olmak ve sürece dâhil olmaktır. Samimi olun ve eşinize baba olmaya dair hissettiğiniz duyguları açık yüreklilikle aktarın. Unutmayın bu kutlu yolculukta berabersiniz.

                Gelelim çocukların gözünden babaya. Babalar çocukların gözünden her zaman koruyucu bir güç olarak gözüküyor. Popüler kültürün dayatmasıyla modern toplumlarda aile ve cinsiyet rolleri değişmesine rağmen babanın koruyup kollayıcılığı halen bir çocuğun yaşamında güçlü bir etki olarak yerini korumaktadır. Öyle ki babaların kızlarının gözündeki rolü kızların bilinçaltında ileride kocası olabilecek kişiyi seçerken nedenini açıklar. Erkek çocuklar da baba olmayı, koruyuculuğu ve ailesine güvenli bir liman oluşturmayı babadan öğrenecektir.

                Bir ailenin ebeveynlik değerleri, çocuğunun yetişme yıllarında ne kadar yanında olduğu, ona nasıl disiplin verdiği ve zararlara karşı koruduğu, kendi anne babası ve etrafındaki insanlarla nasıl bir ilişki kurduğu gibi birçok konu çocuğun gelişiminin bir parçasıdır.

                Korkmayın! Baba olmak rolü ne kadar korkutucu olursa olsun adım adım ilerlemeli eşine ve çocuklarına dair maddi ve manevi katkı sunmaktan uzak olmamalısın.

BABA OLMAK KOLAYDIR. ZOR OLANSA BABALIK YAPMAKTIR.

Çocuğu doğurtup baba oldum sananlar değil çocuğuna ve babaya muhtaç çocuklara gerçekten babalık yapan ADAMLAR babadır.

                Efendim, sürç i lisan ettiysek affola.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.