yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

BABALAR KIZLARINI ÇOK SEVER

Babalar ve kızları arasında kimsenin anlayamayacağı tılsımlı bir bağ vardır. Anne kız arasında da mutlaka bir bağ vardır da sihirli midir? bilinmez. Anneler bilerek veya bilmeyerek kızları ile rekabet halindedirler. Kızlarını eleştirirler ve düzeltmeye çalışırlar. Kendi gençliklerinde olamadıkları kızı yaratmaya çalışırlar. Ya da tam tersi, kendi olamadıkları kadını o da olamasın isterler. Babalar ise kızlarını eleştirmedikleri gibi kızlarıyla da yarışmazlar.                 Anne çalışan bir kadın değilse bile ev işleri ve çocukların bakımı derken yorgun düşer ve daha az hoşgörülüdür. Babalar kızlarının kalbini daha az kırarlar ve olabildiğince hoşgörülüdürler.                 Baba kız çocuğun hayatındaki ilk erkek modelidir. Nasıl biri olursa olsun mükemmel erkek odur. Kız çocukları bu sayede önce babalarına daha sonra da babalarına benzeyen erkeklere aşık olurlar.                 Babalar daha az yasak koyar. ’HAYIR’, ’ YAPMA’, ’BIRAK’, ’DÜŞERSİN’, ‘ELLERİNİ YIKA’, ‘DİŞLERİNİ FIRÇALA’ gibi sözleri daha az kullanırlar. Babalardan daha çok ‘BIRAK YAPSIN’ lafını duyarlar. Anneler için tehlike olan şeyler babalar için maceradır, keşfedilmesi gereken bir hazinedir.                          ‘AFERİN KIZIMA’, ’NE GÜZEL OLMUŞSUN’ sözlerini annelerinden daha çok babalarından duyan kızların keyfine diyecek yok. Kız çocukları için anne ihtiyaçlarını karşılayan baba ise onunla oyunlar oynayıp onu koruyan kişidir. Yani güvendir. Zira çocukların güven duymaya ihtiyaçları vardır. Babadan alamadığı sevgi ve ilgiyi yanlış adamlarda bulmaya çalışacaklar ve celladına aşık kadınlar ortaya  çıkacaktır. Son haftalarda vizyonda olan ‘BERGEN’ adlı sinema filminde de tek ebeveynle büyüyüp babasından yeterli sevgiyi alamayan bir kız çocuğunun hazin sonunu sinema severler olarak göz yaşlarıyla izledik.                 Çünkü anneler yasaklar babalar serbest bırakır. Çünkü anneler eleştirirken babalar iltifat eder. Çünkü...                 Baba ne kadar sağlamsa kızı o kadar dik durur.                 Baba gülerse kızı o kadar hayat saçar.                 Baba ne kadar hayatta ise kızı o kadar yaşar.
Ekleme Tarihi: 08 Nisan 2022 - Cuma

BABALAR KIZLARINI ÇOK SEVER

Babalar ve kızları arasında kimsenin anlayamayacağı tılsımlı bir bağ vardır. Anne kız arasında da mutlaka bir bağ vardır da sihirli midir? bilinmez. Anneler bilerek veya bilmeyerek kızları ile rekabet halindedirler. Kızlarını eleştirirler ve düzeltmeye çalışırlar. Kendi gençliklerinde olamadıkları kızı yaratmaya çalışırlar. Ya da tam tersi, kendi olamadıkları kadını o da olamasın isterler. Babalar ise kızlarını eleştirmedikleri gibi kızlarıyla da yarışmazlar.

                Anne çalışan bir kadın değilse bile ev işleri ve çocukların bakımı derken yorgun düşer ve daha az hoşgörülüdür. Babalar kızlarının kalbini daha az kırarlar ve olabildiğince hoşgörülüdürler.

                Baba kız çocuğun hayatındaki ilk erkek modelidir. Nasıl biri olursa olsun mükemmel erkek odur. Kız çocukları bu sayede önce babalarına daha sonra da babalarına benzeyen erkeklere aşık olurlar.

                Babalar daha az yasak koyar. ’HAYIR’, ’ YAPMA’, ’BIRAK’, ’DÜŞERSİN’, ‘ELLERİNİ YIKA’, ‘DİŞLERİNİ FIRÇALA’ gibi sözleri daha az kullanırlar. Babalardan daha çok ‘BIRAK YAPSIN’ lafını duyarlar. Anneler için tehlike olan şeyler babalar için maceradır, keşfedilmesi gereken bir hazinedir.         

                ‘AFERİN KIZIMA’, ’NE GÜZEL OLMUŞSUN’ sözlerini annelerinden daha çok babalarından duyan kızların keyfine diyecek yok. Kız çocukları için anne ihtiyaçlarını karşılayan baba ise onunla oyunlar oynayıp onu koruyan kişidir. Yani güvendir. Zira çocukların güven duymaya ihtiyaçları vardır. Babadan alamadığı sevgi ve ilgiyi yanlış adamlarda bulmaya çalışacaklar ve celladına aşık kadınlar ortaya  çıkacaktır. Son haftalarda vizyonda olan ‘BERGEN’ adlı sinema filminde de tek ebeveynle büyüyüp babasından yeterli sevgiyi alamayan bir kız çocuğunun hazin sonunu sinema severler olarak göz yaşlarıyla izledik.

                Çünkü anneler yasaklar babalar serbest bırakır. Çünkü anneler eleştirirken babalar iltifat eder. Çünkü...

                Baba ne kadar sağlamsa kızı o kadar dik durur.

                Baba gülerse kızı o kadar hayat saçar.

                Baba ne kadar hayatta ise kızı o kadar yaşar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.