yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

NİTELİK SAYILARDAN ÜSTÜNDÜR

Toplumun en temel dinamiği ailedir. Anne baba ve çocuklardan oluşan çatı çekirdek aileyi tanımlamaktadır. Anne babanın tezgahında ilmek ilmek dokunan çocuklar yarınlarımızın garantisi olacaktır. Yani nitelikli insan yetiştirme burada önemlidir. Topluma kazandırılabilir çokluktaki çocuk yeterlidir. Ahlaki değerlerini bilen ilim irfan sahibi bireyler yetiştirip toplumlara kazandırılan bireyler küresel ölçekte değer görmektedir. Devlet büyüklerimiz de dönem dönem nüfus artışının küresel ölçekteki önemine binaen vatandaşlarına en az üç çocuk yapmalarını tavsiye etmektedir.                 Her ne kadar bir önceki paragrafta nitelik sayılardan üstündür desem de jeopolitik ve jeostratejik öneme sahip ülkeler sayısal çoklukları ile göz dağı vermektedir. Yunanistan adalar konusunda herhangi bir atraksiyonda bulunup askeri bir çıkartma yapsa sokaktaki bir Türk vatandaşı ‘8 milyonluk nüfusu ile 80 milyonluk Türkiye’ye nasıl kafa tutabilir, tükürüğümüzle boğarız tüm yunanı Ege Denizi’ne dökeriz.’ der.                 Filistin topraklarını 1948’den bu yana işkal politikalarına devam edip günümüzde Gazze saldırılarıyla Ortadoğu’da terör estiren İsrail; Suriye’nin Golan tepelerine de taciz atışları yaparak savaş kan ve göz yaşından beslenmeye devam etmektedir. Cuma namazı çıkışı bir hacı amcamıza mikrofon uzatıp İsrail’in bu zalim tutumunu sorduğumuzda aldığımız cevap yine aynı: ’Dünyada 1,5 milyar Müslüman var 15 milyon Yahudi’ye dünyayı dar ederiz. Ama...’                 Nitelik sayılardan üstündür.15 MİLYONLUK YAHUDİ NÜFUS 1,5 MİLYARLIK MÜSLÜMAN nüfusa kafa tutmaktadır. Müslümanlar olarak bizler İslamiyet’in düşmanınızın silahıyla silahlanın tavsiyelerine kulak tıkar, teknolojik gelişmelere duyarsız kalıp cavur icadı demekle yetinirsek yani nitelikli insan yetiştirmeyi beceremezsek zalim zulmünde ısrarcı olacaktır.                 Nitelik sayılardan üstündür. 20 yılda üniversitenin açılmadığı il kalmadı. Eğitim ve Araştırma hastanesinin olmadığı illere Tıp fakülteleri açmakla hedeflenenle yüksek kontenjanlarla açılıp devam zorunluğu olmayan hukuk fakültelerinin açılması aynı mantaliteye hizmet etmektedir.                 Davamızın adı ne olursa olsun ortak hedefimiz nitelikli insan yetiştirmek olsun. Bilimde, sanatta, teknolojide öncü bir avuç topluluğun insan topluluklarına yön verdiği görüle gelmiştir.                 Zira nitelik sayılardan üstündür.
Ekleme Tarihi: 11 Şubat 2022 - Cuma

NİTELİK SAYILARDAN ÜSTÜNDÜR

Toplumun en temel dinamiği ailedir. Anne baba ve çocuklardan oluşan çatı çekirdek aileyi tanımlamaktadır. Anne babanın tezgahında ilmek ilmek dokunan çocuklar yarınlarımızın garantisi olacaktır. Yani nitelikli insan yetiştirme burada önemlidir. Topluma kazandırılabilir çokluktaki çocuk yeterlidir. Ahlaki değerlerini bilen ilim irfan sahibi bireyler yetiştirip toplumlara kazandırılan bireyler küresel ölçekte değer görmektedir. Devlet büyüklerimiz de dönem dönem nüfus artışının küresel ölçekteki önemine binaen vatandaşlarına en az üç çocuk yapmalarını tavsiye etmektedir.

                Her ne kadar bir önceki paragrafta nitelik sayılardan üstündür desem de jeopolitik ve jeostratejik öneme sahip ülkeler sayısal çoklukları ile göz dağı vermektedir. Yunanistan adalar konusunda herhangi bir atraksiyonda bulunup askeri bir çıkartma yapsa sokaktaki bir Türk vatandaşı ‘8 milyonluk nüfusu ile 80 milyonluk Türkiye’ye nasıl kafa tutabilir, tükürüğümüzle boğarız tüm yunanı Ege Denizi’ne dökeriz.’ der.

                Filistin topraklarını 1948’den bu yana işkal politikalarına devam edip günümüzde Gazze saldırılarıyla Ortadoğu’da terör estiren İsrail; Suriye’nin Golan tepelerine de taciz atışları yaparak savaş kan ve göz yaşından beslenmeye devam etmektedir. Cuma namazı çıkışı bir hacı amcamıza mikrofon uzatıp İsrail’in bu zalim tutumunu sorduğumuzda aldığımız cevap yine aynı: ’Dünyada 1,5 milyar Müslüman var 15 milyon Yahudi’ye dünyayı dar ederiz. Ama...’

                Nitelik sayılardan üstündür.15 MİLYONLUK YAHUDİ NÜFUS 1,5 MİLYARLIK MÜSLÜMAN nüfusa kafa tutmaktadır. Müslümanlar olarak bizler İslamiyet’in düşmanınızın silahıyla silahlanın tavsiyelerine kulak tıkar, teknolojik gelişmelere duyarsız kalıp cavur icadı demekle yetinirsek yani nitelikli insan yetiştirmeyi beceremezsek zalim zulmünde ısrarcı olacaktır.

                Nitelik sayılardan üstündür. 20 yılda üniversitenin açılmadığı il kalmadı. Eğitim ve Araştırma hastanesinin olmadığı illere Tıp fakülteleri açmakla hedeflenenle yüksek kontenjanlarla açılıp devam zorunluğu olmayan hukuk fakültelerinin açılması aynı mantaliteye hizmet etmektedir.

                Davamızın adı ne olursa olsun ortak hedefimiz nitelikli insan yetiştirmek olsun. Bilimde, sanatta, teknolojide öncü bir avuç topluluğun insan topluluklarına yön verdiği görüle gelmiştir.

                Zira nitelik sayılardan üstündür.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.