yandex
Fatih KAYALAR
Köşe Yazarı
Fatih KAYALAR
 

İlk çiçekle Gelen bahar ASELSAN

Bilgiyi, güce ve güvene dönüştüren kuruluş   Bu yazımı ülkemizin göz bebeği olan kuruluşlarından ASELSAN’a ayıracağım.     Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.     Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunmaktadır. ASELSAN bugün, özgün ürünlerini ihraç eden, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi (Defense News Top 100) listesinde yer alan, yerel kuruluşlar ile işbirliği modelleri kurgulayarak uluslararası pazarlarda ortaklıklar kuran, yatırım yapan bir marka haline gelmiştir.     Kısaca özetleyecek olursak, haberleşme iletişim ve savunma Sanayiinde dışa bağımlığı bitirmek ve millileştirme  adına atılmış en büyük bir tohumdur ASELSAN.   En büyük örneği (bakınız Kıbrıs barış harekatı ) yapılırken haberleşme sistemlerimizin eksikliği ve noksanlığı yüzünden kaç tane canımıza maal olduğunu görürüz.   Bu yüzden bağımsızlığımızın perçinleşmesi ve dışarıya bağlı uydu bir ülke değil, lider bir ülke olabilmemizi savunan ve ASELSAN gibi  ağır sanayii hamlesini yapan Erbakan hocamızıda rahmetle anıyorum.   Yerli ve milli denilince Muhakkakki herkesin aklına erbakan hoca gelecektir. Çünkü öyle Bir inanmışlık ve iman vardı ki Teknolojinin Allahın  bir nimeti gibi görüp o nimetten yararlanmak en büyük amacıydı.   Telsizler,haberleşme ağları, Gece görüşlü kızıl ötesi kameralar ve en önemlisi  Dünyada ilk olan  titreşimli cep telefonunun üretimi gibi ilkler Aselsan tarafından  yapılmıştır.   Şuan bünyesinde 7000 e yakın mühendis bulunduran bu kuruluşumuz, insansız hava araçlarından  tutun da pandemi virüsü sayesinde açığı bir kez daha gün yüzüne çıkan solunum cihazlar , sağlık alanındaki bağımlı olduğumuz bir çok ithalati yapılan teknolojik ürünleri kısa bir Süre içinde hayata geçirip  milletimizin hizmetine sunmuştur.   Allah Aselsan gibi kuruluşlarımızın artmasını nasip Etsin inşallah. Yazıma Erbakan hocamızın şu güzel  Sözüyle bitiriyor saygı değer okuyucularımı Allaha emanet ediyorum .   Bir çiçekle Bahar olmaz ama ,Her bahar bir çiçekle başlar. Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN       
Ekleme Tarihi: 02 Haziran 2020 - Salı

İlk çiçekle Gelen bahar ASELSAN

Bilgiyi, güce ve güvene dönüştüren kuruluş

 

Bu yazımı ülkemizin göz bebeği olan kuruluşlarından ASELSAN’a ayıracağım.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.

 

 

Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunmaktadır. ASELSAN bugün, özgün ürünlerini ihraç eden, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi (Defense News Top 100) listesinde yer alan, yerel kuruluşlar ile işbirliği modelleri kurgulayarak uluslararası pazarlarda ortaklıklar kuran, yatırım yapan bir marka haline gelmiştir.

 

 

Kısaca özetleyecek olursak, haberleşme iletişim ve savunma Sanayiinde dışa bağımlığı bitirmek ve millileştirme  adına atılmış en büyük bir tohumdur ASELSAN.

 

En büyük örneği (bakınız Kıbrıs barış harekatı ) yapılırken haberleşme sistemlerimizin eksikliği ve noksanlığı yüzünden kaç tane canımıza maal olduğunu görürüz.

 

Bu yüzden bağımsızlığımızın perçinleşmesi ve dışarıya bağlı uydu bir ülke değil, lider bir ülke olabilmemizi savunan ve ASELSAN gibi  ağır sanayii hamlesini yapan Erbakan hocamızıda rahmetle anıyorum.

 

Yerli ve milli denilince Muhakkakki herkesin aklına erbakan hoca gelecektir.

Çünkü öyle Bir inanmışlık ve iman vardı ki Teknolojinin Allahın  bir nimeti gibi görüp o nimetten yararlanmak en büyük amacıydı.  

Telsizler,haberleşme ağları, Gece görüşlü kızıl ötesi kameralar ve en önemlisi  Dünyada ilk olan  titreşimli cep telefonunun üretimi gibi ilkler Aselsan tarafından  yapılmıştır.

 

Şuan bünyesinde 7000 e yakın mühendis bulunduran bu kuruluşumuz, insansız hava araçlarından  tutun da pandemi virüsü sayesinde açığı bir kez daha gün yüzüne çıkan solunum cihazlar , sağlık alanındaki bağımlı olduğumuz bir çok ithalati yapılan teknolojik ürünleri kısa bir Süre içinde hayata geçirip  milletimizin hizmetine sunmuştur.

 

Allah Aselsan gibi kuruluşlarımızın artmasını nasip Etsin inşallah.

Yazıma Erbakan hocamızın şu güzel  Sözüyle bitiriyor saygı değer okuyucularımı Allaha emanet ediyorum .

 

Bir çiçekle Bahar olmaz ama ,Her bahar bir çiçekle başlar. Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.