yandex
Fatih KAYALAR
Köşe Yazarı
Fatih KAYALAR
 

Dedemiz

Dedemiz Her çocuğun en büyük şansı olan dedelerimiz,baba yarımız,hayattaki ilk dostumuz arkadaşımızdı. onlar olmasaydı bir yanımız yarım kalır dı. Bu yazım da herkesin çok sevdiği dedesi için yazamasam da, kendi dedem için içimden gelen dörtlükleri sizlerle paylaşacağım. Ebediyete intikal eden dedelerimize rahmet ve mağfiret dilerken,hayatta olanlara ise rabbim hayırlı ve uzun ömürler nasip etsin. Dedelerimizin değerini bilmek ümidiyle  şiirimizi nakşedelim  inşallah. Selametle ...   O benim dedem di ;   Yeşil gözleriyle bakışı herşeye değerdi Ayağına kafamı koyunca  ne dert ne tasa Ne gam, keder kalır yufka yüreğiyle Beni ben eder, hep severdi.   O benim toprak kokulum dedemdi Tek atıyla çift sürüp ,eşeğiyle odun saran Davar a gitmek den geri durmayan Kağnısıyla sapı, saman edendi.   Fazla konuşmaz suskundu Belkide bakışı konuşmaya değerdi Dedim ya yeşil gözlerindeki saf sevgi Milyonlar ca yapmacık, süslü sözlere bedeldi   Çünkü o benim dedemdi.   Can sıkmaya değmez,Sağlık olsun derdin Şifa nı ararken bile hep gülerdin O kokun burnum da halen beni nasıl severdin Mübarek gün cennetle (inşallah) müjdelendin.   Sen Benim sevgisine Doyamadığım Ciğer parem dedemdin.
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2021 - Cumartesi

Dedemiz

Dedemiz

Her çocuğun en büyük şansı olan dedelerimiz,baba yarımız,hayattaki ilk dostumuz arkadaşımızdı. onlar olmasaydı bir yanımız yarım kalır dı.

Bu yazım da herkesin çok sevdiği dedesi için yazamasam da, kendi dedem için içimden gelen dörtlükleri sizlerle paylaşacağım.

Ebediyete intikal eden dedelerimize rahmet ve mağfiret dilerken,hayatta olanlara ise rabbim hayırlı ve uzun ömürler nasip etsin. Dedelerimizin değerini bilmek ümidiyle  şiirimizi nakşedelim  inşallah.

Selametle ...

 

O benim dedem di ;

 

Yeşil gözleriyle bakışı herşeye değerdi

Ayağına kafamı koyunca  ne dert ne tasa

Ne gam, keder kalır yufka yüreğiyle

Beni ben eder, hep severdi.

 

O benim toprak kokulum dedemdi

Tek atıyla çift sürüp ,eşeğiyle odun saran

Davar a gitmek den geri durmayan

Kağnısıyla sapı, saman edendi.

 

Fazla konuşmaz suskundu

Belkide bakışı konuşmaya değerdi

Dedim ya yeşil gözlerindeki saf sevgi

Milyonlar ca yapmacık, süslü sözlere bedeldi

 

Çünkü o benim dedemdi.

 

Can sıkmaya değmez,Sağlık olsun derdin

Şifa nı ararken bile hep gülerdin

O kokun burnum da halen beni nasıl severdin

Mübarek gün cennetle (inşallah) müjdelendin.

 

Sen Benim sevgisine Doyamadığım Ciğer parem dedemdin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Can berk
(27.06.2021 16:28 - #72159)
Ah o eskiler ahh
fk ne varsa eskilerde varmış
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.