yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

ADLİYE KORİDORLARI

Her adliyede var mıdır? bilmem lakin geçenlerde bir arkadaştan adliye içerisinde ‘İş yurtları satış mağazası’ olduğunu öğrendim. Adliyenin koridorları soğuk olmasından galiba bu mağaza  vatandaş tarafından pek bilinmiyor veya bilinse bile biran evvel problemimi çözüp gideyim derdinde olan vatandaşın ilgi alanına girmiyor.                 Bu mağazada neler var gelin birlikte bakalım. Kapıda sizi emektar bir memur karşılar elinde hesap makinasıyla. Hemen sağınızdaki reyonda birbirinden güzel el işçiliği takılar, çiniler, danteller, süs eşyaları. Orta reyonda orijinal deri ayakkabılar, deri cantalar ve deri montlar; Bir diğer reyonda ise kuru yemişler, kolonyalar pikeler nevresim takımları... anladım ki saymakla bitmeyecek. Bu ürünler mahkumları rehabilite edip topluma kazandırma gayretinde olan Adalet Bakanlığı’mızın kurduğu atölyelerde mahkumlar tarafından üretilmektedir.                 Fırsat bulursanız bu mağazaya mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Ürünler hem kaliteli hem de hesaplı. Asıl anlatmak istediğim konuya geleyim. Adliye koridorlarında haksız bulmak neredeyse imkansız. Herkes ya hak arayışında ya da kader mahkumu.                 Pardon, bakarmısınız.5. aile mahkemesi nerede? Cevap: bir kat yukarı. Anlaşıldığı üzere boşanma davası. Koridorun köşesinde bir anne ağlıyor ve diyor ki: O delikte çürüyecek yavrumu katleden zalimler. Ağır ceza mahkemesi de tam burada. Sulh ceza mahkemesi, hakim, savcı ve mübaşirin kulakları tırmalayan sesiyle DAVACI... Kulaklarımda öyle bir uğultu kaldı ki soluğu lavoboda aldım. Yüzüme boca ettiğim soğuk suyun da tesiriyle kendime geldim. Duruşma salonu önünde müvekkili ile duruşma saati bekleyen eşimin yanına geldim ve Allah sabır versin duasında bulundum.                 Suça sormuşlar: ’Burada ne arıyorsun?’ Suç demiş ki : Sahiplenenim yok. Hak, hak sahibini mutlaka bulacaktır. BEŞER ZULMEDER KADER ADALET EDER. Beşeri hukuka da müdahale edecek mutlak adalet sahibi olan Allah var. Üzülme                 Efendim, sürç i lisan ettiysek affola.
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2021 - Salı

ADLİYE KORİDORLARI

Her adliyede var mıdır? bilmem lakin geçenlerde bir arkadaştan adliye içerisinde ‘İş yurtları satış mağazası’ olduğunu öğrendim. Adliyenin koridorları soğuk olmasından galiba bu mağaza  vatandaş tarafından pek bilinmiyor veya bilinse bile biran evvel problemimi çözüp gideyim derdinde olan vatandaşın ilgi alanına girmiyor.

                Bu mağazada neler var gelin birlikte bakalım. Kapıda sizi emektar bir memur karşılar elinde hesap makinasıyla. Hemen sağınızdaki reyonda birbirinden güzel el işçiliği takılar, çiniler, danteller, süs eşyaları. Orta reyonda orijinal deri ayakkabılar, deri cantalar ve deri montlar; Bir diğer reyonda ise kuru yemişler, kolonyalar pikeler nevresim takımları... anladım ki saymakla bitmeyecek. Bu ürünler mahkumları rehabilite edip topluma kazandırma gayretinde olan Adalet Bakanlığı’mızın kurduğu atölyelerde mahkumlar tarafından üretilmektedir.

                Fırsat bulursanız bu mağazaya mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Ürünler hem kaliteli hem de hesaplı. Asıl anlatmak istediğim konuya geleyim. Adliye koridorlarında haksız bulmak neredeyse imkansız. Herkes ya hak arayışında ya da kader mahkumu.

                Pardon, bakarmısınız.5. aile mahkemesi nerede? Cevap: bir kat yukarı. Anlaşıldığı üzere boşanma davası. Koridorun köşesinde bir anne ağlıyor ve diyor ki: O delikte çürüyecek yavrumu katleden zalimler. Ağır ceza mahkemesi de tam burada. Sulh ceza mahkemesi, hakim, savcı ve mübaşirin kulakları tırmalayan sesiyle DAVACI... Kulaklarımda öyle bir uğultu kaldı ki soluğu lavoboda aldım. Yüzüme boca ettiğim soğuk suyun da tesiriyle kendime geldim. Duruşma salonu önünde müvekkili ile duruşma saati bekleyen eşimin yanına geldim ve Allah sabır versin duasında bulundum.

                Suça sormuşlar: ’Burada ne arıyorsun?’ Suç demiş ki : Sahiplenenim yok. Hak, hak sahibini mutlaka bulacaktır. BEŞER ZULMEDER KADER ADALET EDER. Beşeri hukuka da müdahale edecek mutlak adalet sahibi olan Allah var. Üzülme

                Efendim, sürç i lisan ettiysek affola.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.