yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

ÇİKOLATA BENİM İÇİN AŞK

Hocam, kilolarımla problemim var. Spor yaparak zayıflamam mümkün mü? Diyet yapmayı göze alamıyorum. ÇİKOLATA BENİM İÇİN AŞK.                 Düğünüme 1 ay kaldı. İstediğim gelinliği giyip podyumda kuğu gibi süzülmek istiyorum. Gerekirse, istediğim kilolara ulaşmak için bir ay aç kalırım hocam. Ne kadar sağlıklı bu durum?                 Nefes almakta zorlanıyorum, kalbim sıkışıyor. Zayıflamak bizden geçti de, tavsiye ettiler geldim. Zayıflat beni guzum. Ama spor yapmam bilesin.                 Eşim benim kilolarımı seviyor. Sıkıntı yapmıyorum ama istediğim kıyafetleri giyemediğim gibi dolmuşa bindiğim zaman şöförün hamile olmadığım halde ‘Gençler hamile bayana yer verelim’ ikazı kulaklarımı tırmalamakta. Çok kararlıyım çok.                 Yukarıda sayamadığım çoklukta kilolarıyla problemi olup ta zayıflamaya çalışan danışanımız var. Düşündüm de: Ormanda yaşayan hayvanlarda kilolarıyla problemi olup kronik hastalıklarıyla uğraşanı yok. Ormanlarda yaşayan hayvanlarda insülin direnci yok. Karaciğer, pankreas yağlanması yok. Göbek yok. Obezite yok. Hiçbir kronik hastalıkları da yok! Hepsi de fişek gibi. Hepsi de zıpkın gibi. Çünkü.... Hazır gıda yemiyorlar Meşrubat içmiyorlar. Fast-food nedir bilmiyorlar, layt gıdayı da tatmamışlar. Marketten alışveriş yapmıyorlar. Kendilerine günde 3 ana 3 ara öğün beslenmeyi tavsiye eden beslenme uzmanları, diyetisyenleri yok. Acıkınca yiyorlar, doyunca yemeyi bırakıyorlar. Gıda takviyesi almıyorlar. Kendi yiyeceklerini kendileri buluyorlar. Hiçbir dayatma yok! 5 senede bir değişen beslenme kılavuzları, diyet kitapları yok.                 Bizden söylemesi, aklımıza takılan soruların cevabı zaten kainatta var. Dikkatle bakıldığında soruların cevabı görülecektir.                 Efendim, sürç i lisan ettiysek affola
Ekleme Tarihi: 11 Ekim 2021 - Pazartesi

ÇİKOLATA BENİM İÇİN AŞK

Hocam, kilolarımla problemim var. Spor yaparak zayıflamam mümkün mü? Diyet yapmayı göze alamıyorum. ÇİKOLATA BENİM İÇİN AŞK.

                Düğünüme 1 ay kaldı. İstediğim gelinliği giyip podyumda kuğu gibi süzülmek istiyorum. Gerekirse, istediğim kilolara ulaşmak için bir ay aç kalırım hocam. Ne kadar sağlıklı bu durum?

                Nefes almakta zorlanıyorum, kalbim sıkışıyor. Zayıflamak bizden geçti de, tavsiye ettiler geldim. Zayıflat beni guzum. Ama spor yapmam bilesin.

                Eşim benim kilolarımı seviyor. Sıkıntı yapmıyorum ama istediğim kıyafetleri giyemediğim gibi dolmuşa bindiğim zaman şöförün hamile olmadığım halde ‘Gençler hamile bayana yer verelim’ ikazı kulaklarımı tırmalamakta. Çok kararlıyım çok.

                Yukarıda sayamadığım çoklukta kilolarıyla problemi olup ta zayıflamaya çalışan danışanımız var. Düşündüm de: Ormanda yaşayan hayvanlarda kilolarıyla problemi olup kronik hastalıklarıyla uğraşanı yok.

Ormanlarda yaşayan hayvanlarda insülin direnci yok.

Karaciğer, pankreas yağlanması yok.

Göbek yok.

Obezite yok.

Hiçbir kronik hastalıkları da yok!

Hepsi de fişek gibi.

Hepsi de zıpkın gibi.

Çünkü....

Hazır gıda yemiyorlar

Meşrubat içmiyorlar.

Fast-food nedir bilmiyorlar, layt gıdayı da tatmamışlar.

Marketten alışveriş yapmıyorlar.

Kendilerine günde 3 ana 3 ara öğün beslenmeyi tavsiye eden beslenme uzmanları, diyetisyenleri yok.

Acıkınca yiyorlar, doyunca yemeyi bırakıyorlar.

Gıda takviyesi almıyorlar.

Kendi yiyeceklerini kendileri buluyorlar. Hiçbir dayatma yok!

5 senede bir değişen beslenme kılavuzları, diyet kitapları yok.

                Bizden söylemesi, aklımıza takılan soruların cevabı zaten kainatta var. Dikkatle bakıldığında soruların cevabı görülecektir.

                Efendim, sürç i lisan ettiysek affola

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.