yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

ENGEL SİZSİNİZ

   Engelli: yaralanma ya da fiziksel veya zihinsel bir hastalık nedeniyle bazı hareketleri, duyuları ve işlevleri kısıtlanan kişidir.Engeller doğuştan olabileceği gibi kazalar veya herhangi bir travma sonucu da  oluşabilir.        Aile danışmanı- Fizyoterapist kimliklerimle yüzlerce engelli birey ve aileleriyle ten teması yanında can teması imkânı da buldum. Her dokunuşun bende bıraktığı etki kelimeleri kifayetsiz bırakır derecede. dilim döndüğünce, kalemim kağıdıma  hükmettiğince  beni hayat yolculuğumda ciddi manada etkileyen kendisinin açık ifadesi ile çocukluğunda yanlış iğne uygulaması sonucu engelli kalan, dar gelirli bir ailenin toplum engelini ona gösterene kadar engelli olduğunu dahi düşünmeyen, ilkokul öğretmeni tarafından engelli olduğu için dalga geçilen, kazandığı üniversiteye engelli olduğu için kabul edilmeyen fakat yıllarca hukuk mücadelesi verip istediği eğitim hakkına sahip olan, TEKSEM(Türkiye Engelliler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi),Engelsiz Amazonlar Platformu kurucusu olan çalıştığım kurumda elinde bez kuklası ile hasta yatan çocukları eğlendirirken gördüğüm güler yüzü, diksiyonu, şahane hayat öyküsünü dinlemekle kendimi şanslı gördüğüm; bir kızı, sevdiği adamı olan kocaman yürekli bir kadındır GAMZE ELİBOL.        Elibol ,sürekli mücadele etmekte Engelsiz Amazonlar platformu sayesinde engelli ve engelli ailelerinin el iş ürünlerinden ekonomik gelir sağlamalarına yardımcı olmakta,hayırsever vatandaşlarla engelli bireyler arasında köprü vazifesi görmekte,sosyal medya hesapları üzerinden tekerlekli sandalye,solunum cihazları ,aspiratör ,engelli yatağı….. daha sayamadığım onlarcasının temininde yardımcı olmaktadır.       Elibol, bitmek bilmeyen bir enerjiye sahip bir gün karşınıza çıkarsa eğer şaşırmayın derim. Çünkü il il gezmekte, hayattaki en büyük engelin empati yoksunu olduğu insanlar olduğunu katılımcı olarak şeref verdiği söyleşi ,konferans seminerlerde sıkça ifade etmektedir.         Efendim, çözüm sende ,kalbini engelleme engelleri kaldır. Elibol’un nazarında tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlarım.
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2019 - Salı

ENGEL SİZSİNİZ

   Engelli: yaralanma ya da fiziksel veya zihinsel bir hastalık nedeniyle bazı hareketleri, duyuları ve işlevleri kısıtlanan kişidir.Engeller doğuştan olabileceği gibi kazalar veya herhangi bir travma sonucu da  oluşabilir.

       Aile danışmanı- Fizyoterapist kimliklerimle yüzlerce engelli birey ve aileleriyle ten teması yanında can teması imkânı da buldum. Her dokunuşun bende bıraktığı etki kelimeleri kifayetsiz bırakır derecede. dilim döndüğünce, kalemim kağıdıma  hükmettiğince  beni hayat yolculuğumda ciddi manada etkileyen kendisinin açık ifadesi ile çocukluğunda yanlış iğne uygulaması sonucu engelli kalan, dar gelirli bir ailenin toplum engelini ona gösterene kadar engelli olduğunu dahi düşünmeyen, ilkokul öğretmeni tarafından engelli olduğu için dalga geçilen, kazandığı üniversiteye engelli olduğu için kabul edilmeyen fakat yıllarca hukuk mücadelesi verip istediği eğitim hakkına sahip olan, TEKSEM(Türkiye Engelliler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi),Engelsiz Amazonlar Platformu kurucusu olan çalıştığım kurumda elinde bez kuklası ile hasta yatan çocukları eğlendirirken gördüğüm güler yüzü, diksiyonu, şahane hayat öyküsünü dinlemekle kendimi şanslı gördüğüm; bir kızı, sevdiği adamı olan kocaman yürekli bir kadındır GAMZE ELİBOL.

       Elibol ,sürekli mücadele etmekte Engelsiz Amazonlar platformu sayesinde engelli ve engelli ailelerinin el iş ürünlerinden ekonomik gelir sağlamalarına yardımcı olmakta,hayırsever vatandaşlarla engelli bireyler arasında köprü vazifesi görmekte,sosyal medya hesapları üzerinden tekerlekli sandalye,solunum cihazları ,aspiratör ,engelli yatağı….. daha sayamadığım onlarcasının temininde yardımcı olmaktadır.

      Elibol, bitmek bilmeyen bir enerjiye sahip bir gün karşınıza çıkarsa eğer şaşırmayın derim. Çünkü il il gezmekte, hayattaki en büyük engelin empati yoksunu olduğu insanlar olduğunu katılımcı olarak şeref verdiği söyleşi ,konferans seminerlerde sıkça ifade etmektedir.

        Efendim, çözüm sende ,kalbini engelleme engelleri kaldır. Elibol’un nazarında tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlarım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.