yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

Güzel Dokun, Çocuğuna

       Aitlik duygusu ademoğlu ve havva kızının derununda bir yerlere ilahi kudret tarafından dercedilmiş önemli hasletlerden bitanesidir.       Anne rahminde milimetrik bir nudfeyken başlar aitlik yolculuğu insanoğlunun. Maddi- manevi sayılarla ifade edilemeyecek çokluktaki değer ve yargılar anne,baba ve çocuk üçgeninde paylaşılmaktadır.       Dünyaya gözlerini açan bir bebek ilk iki yaş fıtratının gereği davranışlar sergilerken ilerleyen yıllarda ebeveynlerini rol model olarak kabul edip tavır ve davranışlarını ona göre tayin edecektir. Örnek vermek gerekirse "Fenerbahçeli bir babanın evladı daha takım kavramını bilmezken Hangi takımı tutuyorsun? sorusuna göğüsünü gere gere Fenerbahçe yanıtını verecektir.      Gelenekçi bir ailede dünyaya gelen bir birey daha tutucu bakabilecekken hayata, modern bir ailenin yetiştirdiği bireyde yenilikçi bir bakış açısıyla olay ve olguları analiz edecektir.     Eğrisiyle doğrusuyla yaşamın içerisinde görülen ideolojik görüşler revize edilerek değişim ve dönüşüm kaçınılmaz olacaktır. Ebeveynler olarak  aktif sabır ve dikkat sahibi olmalıyız.      Son tahlilde evlatlarımıza karşı tavır ve davranışlarımızda dikkatli olmamız gerekmektedir. Bugün farkında olmadan kuklaya çevirdiğimiz evlatlarımız yarın başkalarınin kuklası olmasın...
Ekleme Tarihi: 26 Kasım 2019 - Salı

Güzel Dokun, Çocuğuna

       Aitlik duygusu ademoğlu ve havva kızının derununda bir yerlere ilahi kudret tarafından dercedilmiş önemli hasletlerden bitanesidir.
      Anne rahminde milimetrik bir nudfeyken başlar aitlik yolculuğu insanoğlunun. Maddi- manevi sayılarla ifade edilemeyecek çokluktaki değer ve yargılar anne,baba ve çocuk üçgeninde paylaşılmaktadır.
      Dünyaya gözlerini açan bir bebek ilk iki yaş fıtratının gereği davranışlar sergilerken ilerleyen yıllarda ebeveynlerini rol model olarak kabul edip tavır ve davranışlarını ona göre tayin edecektir. Örnek vermek gerekirse "Fenerbahçeli bir babanın evladı daha takım kavramını bilmezken Hangi takımı tutuyorsun? sorusuna göğüsünü gere gere Fenerbahçe yanıtını verecektir.
     Gelenekçi bir ailede dünyaya gelen bir birey daha tutucu bakabilecekken hayata, modern bir ailenin yetiştirdiği bireyde yenilikçi bir bakış açısıyla olay ve olguları analiz edecektir.
    Eğrisiyle doğrusuyla yaşamın içerisinde görülen ideolojik görüşler revize edilerek değişim ve dönüşüm kaçınılmaz olacaktır. Ebeveynler olarak  aktif sabır ve dikkat sahibi olmalıyız.
     Son tahlilde evlatlarımıza karşı tavır ve davranışlarımızda dikkatli olmamız gerekmektedir. Bugün farkında olmadan kuklaya çevirdiğimiz evlatlarımız yarın başkalarınin kuklası olmasın...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.