yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

İNŞALLAHLA, MAŞALLAHLA OLMAZ NE DEMEK?

Son zamanlarda kendimi sıklıkla sorgularken bulmaktayım.Ben kimim?dünya zemininde ne işim var? Diğer canlılara verilmeyip ademoğluna verilen bu tercih etme hali neyin ifadesidir?sanmıyorum ki hiçbir insan yesin içsin başıboş şekilde gününü gün etsin,zalim zulmünde ısrar ederken mazlumların gözyaşları akmaya devam ededursun diye yaratılmış olsun. Yukarıda zikrettiğim hal üzereyken dikkatim çok hassas;insanların hal ve hareketleri nebatat ve hayvanat aleminde cereyan eden devinim,kainat zemininde meydana gelen kuraklık,seller,yangınlar derken camilerde yankılanan ezan sesine duyarsız,ilahi davete kulak asmayan fakat ‘benim dedem hocaydı, namaz kılardı beş vakit ‘deyip kendi müslüman kimliğini onaylatma derdinde bir gurubun varlığı,yüzüne boca ettiği bir avuç boya ,kot pantolon başına yaptığı topuz uzerine özene bezene iğneleyerek taktığı eşarp sayesinde Allahın rızasını kazanacağına inanmış bir kesimin varlığı,ticaretinde sırf maddi menfaat sağlamak adına yalan yere yemin edip tartıda sahtekarlık yaparak haksız kazanç elde eden esnafın ezan sesiyle haydi arkadaşlar namaza çağrısı,Zinanın haram olduğunu anladığı kadar gıybetin de haram olduğunu anlamayıp milletin açığını arama derdinde olan şeklen müslümanın varlığı... vs Dedim ya dikkatim çok açık.Ben de sizler gibi yolumu yönümü bulma derdindeyim.Bir sosyal sorumluluk projemiz var ve alanında duayen kişilerle calışmaktayız.İnşallah başarılı olacağız diyen takım arkadaşımıza bir diğerinin vermiş olduğu tepki:’İNŞALLAHLA,MAŞALLAHLA OLMAZ!’O an ,işte o an. Çok değerli bir kardeşimin whatsApp durumu dikkatimi çekti.’Allah izin verirse’ demeden hiçbir şey için ‘Şu işi yarın yapacağım’deme! Tabiki ayet,hadis veya özlü söz nedir diye bakarken buldum.Bu bir ilahi ikazdı.   Kehf Suresi 23,24 ayetler tefsiri:’Allah izin verirse’demeden hiçbir şey için ‘Şu işi yarın yapacağım’ deme!Unuttuğun taktirde rabbini an ve’Umarım rabbim bana,doğruya bundan daha yakın yolu gösterir’de. Neymiş efendim:İnşallah demeden olmazmış’Aman dikkat küfre düşmeyelim.
Ekleme Tarihi: 18 Ağustos 2021 - Çarşamba

İNŞALLAHLA, MAŞALLAHLA OLMAZ NE DEMEK?

Son zamanlarda kendimi sıklıkla sorgularken bulmaktayım.Ben kimim?dünya zemininde ne işim var? Diğer canlılara verilmeyip ademoğluna verilen bu tercih etme hali neyin ifadesidir?sanmıyorum ki hiçbir insan yesin içsin başıboş şekilde gününü gün etsin,zalim zulmünde ısrar ederken mazlumların gözyaşları akmaya devam ededursun diye yaratılmış olsun.

Yukarıda zikrettiğim hal üzereyken dikkatim çok hassas;insanların hal ve hareketleri nebatat ve hayvanat aleminde cereyan eden devinim,kainat zemininde meydana gelen kuraklık,seller,yangınlar derken camilerde yankılanan ezan sesine duyarsız,ilahi davete kulak asmayan fakat ‘benim dedem hocaydı, namaz kılardı beş vakit ‘deyip kendi müslüman kimliğini onaylatma derdinde bir gurubun varlığı,yüzüne boca ettiği bir avuç boya ,kot pantolon başına yaptığı topuz uzerine özene bezene iğneleyerek taktığı eşarp sayesinde Allahın rızasını kazanacağına inanmış bir kesimin varlığı,ticaretinde sırf maddi menfaat sağlamak adına yalan yere yemin edip tartıda sahtekarlık yaparak haksız kazanç elde eden esnafın ezan sesiyle haydi arkadaşlar namaza çağrısı,Zinanın haram olduğunu anladığı kadar gıybetin de haram olduğunu anlamayıp milletin açığını arama derdinde olan şeklen müslümanın varlığı... vs

Dedim ya dikkatim çok açık.Ben de sizler gibi yolumu yönümü bulma derdindeyim.Bir sosyal sorumluluk projemiz var ve alanında duayen kişilerle calışmaktayız.İnşallah başarılı olacağız diyen takım arkadaşımıza bir diğerinin vermiş olduğu tepki:’İNŞALLAHLA,MAŞALLAHLA OLMAZ!’O an ,işte o an. Çok değerli bir kardeşimin whatsApp durumu dikkatimi çekti.’Allah izin verirse’ demeden hiçbir şey için ‘Şu işi yarın yapacağım’deme! Tabiki ayet,hadis veya özlü söz nedir diye bakarken buldum.Bu bir ilahi ikazdı.

  Kehf Suresi 23,24 ayetler tefsiri:’Allah izin verirse’demeden hiçbir şey için ‘Şu işi yarın yapacağım’ deme!Unuttuğun taktirde rabbini an ve’Umarım rabbim bana,doğruya bundan daha yakın yolu gösterir’de.

Neymiş efendim:İnşallah demeden olmazmış’Aman dikkat küfre düşmeyelim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.