yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

ŞİŞMAN SEVDİM PİŞMANIM

Sabah işe doğru yol alırken radyodan kulağıma çalınan ses: ’Vay şişmanım şişmanım. Şişman sevdim pişmanım. Şişman sevdim seveli zayıflara düşmanım. Bu şarkının sözlerini yazanın içine düştüğü duygu durum bozukluğu karşısında şapka çıkartmak gerek.  NE ZAYIF OLANDA SUÇ VAR NE ŞİŞMAN OLANDA. Sorun şişman sevip zayıflara düşman olanda. Gelelim asıl meseleye. Şişman halinden memnun mu bir bakalım. Şişmanla konuştuk da pek halinden memnun değil. Çünkü diyetisyen kontrolü olmadan yaptığı düşük kalorili diyetler, elalemin kiloları konusundaki eleştirileri ve dizlerindeki ağrılar nedeniyle depresyonda. İnsan hayatını kolaylaştıran teknolojinin gelişimi ile artan hareketsiz yaşam tarzı kilo vermeye engel sebeplerin başında yer almaktadır. Genetik yatkınlık, düşük kalorili diyet deneyimi, antidepresan ve kortizol türevi ilaç kullanımı, hormonal düzensizlikler, menapoz dönemi, polikistik over sendromu benim şimdilik hatırladığım kilo verememe sebepleri arasında. Diyetisyen gözetiminde olmayan, bir anda hızlı kilo vermek amacıyla yapılan düşük kalorili diyetler çoğu zaman aç kalarak fazla kilolardan kurtulmaya yöneliktir. Ancak dengeli ve yeterli beslenme olmadığı için bu tür diyetler sürdürülebilir değildir. Hayatın bir parçası haline getirilemeyip egzersiz ile desteklenmeyen ve diyetisyen tarafından kişiye özel hazırlanmamış düşük kalorili diyetler sonucunda vücut yeteri kadar beslenemediği için kendini korumaya alarak metabolizmayı yavaşlatmaya başlar. Bir süre sonra baş ağrısı, yorgunluk, sinirlilik hali, bulantı, kabızlık, düşük tansiyon, kalp ritminde bozukluk, kansızlık ve depresyon gibi pek çok duruma sebebiyet verebilir. Kişinin kendini fiziksel ve ruhsal olarak sağlıksız hissettiği için bıraktığı bu diyet tipinde tüketilmemeye çalışılan bu besinlere karşı aşırı istek duyulur ve verilen kilolar fazlasıyla hızlı bir şekilde geri alınır. Bu şekilde tekrarlayan düşük kalorili diyetler kilo vermeyi zorlaşıp yeme bozuklukları oluşturmasının yanı sıra obeziteye de davetiye çıkartır. Buradan kilolarıyla sorunu olanlara seslenmek istiyorum. Kilolarınıza şarkılar yazılıp yolunuza güller dökseler ve bir gram et bin ayıp örter deseler de siz sağlıklı olmayı tercih edin. Efendi sürç i lisan ettiysek affola
Ekleme Tarihi: 14 Eylül 2021 - Salı

ŞİŞMAN SEVDİM PİŞMANIM

Sabah işe doğru yol alırken radyodan kulağıma çalınan ses: ’Vay şişmanım şişmanım. Şişman sevdim pişmanım. Şişman sevdim seveli zayıflara düşmanım. Bu şarkının sözlerini yazanın içine düştüğü duygu durum bozukluğu karşısında şapka çıkartmak gerek.

 NE ZAYIF OLANDA SUÇ VAR NE ŞİŞMAN OLANDA. Sorun şişman sevip zayıflara düşman olanda.

Gelelim asıl meseleye. Şişman halinden memnun mu bir bakalım. Şişmanla konuştuk da pek halinden memnun değil. Çünkü diyetisyen kontrolü olmadan yaptığı düşük kalorili diyetler, elalemin kiloları konusundaki eleştirileri ve dizlerindeki ağrılar nedeniyle depresyonda.

İnsan hayatını kolaylaştıran teknolojinin gelişimi ile artan hareketsiz yaşam tarzı kilo vermeye engel sebeplerin başında yer almaktadır. Genetik yatkınlık, düşük kalorili diyet deneyimi, antidepresan ve kortizol türevi ilaç kullanımı, hormonal düzensizlikler, menapoz dönemi, polikistik over sendromu benim şimdilik hatırladığım kilo verememe sebepleri arasında.

Diyetisyen gözetiminde olmayan, bir anda hızlı kilo vermek amacıyla yapılan düşük kalorili diyetler çoğu zaman aç kalarak fazla kilolardan kurtulmaya yöneliktir. Ancak dengeli ve yeterli beslenme olmadığı için bu tür diyetler sürdürülebilir değildir. Hayatın bir parçası haline getirilemeyip egzersiz ile desteklenmeyen ve diyetisyen tarafından kişiye özel hazırlanmamış düşük kalorili diyetler sonucunda vücut yeteri kadar beslenemediği için kendini korumaya alarak metabolizmayı yavaşlatmaya başlar. Bir süre sonra baş ağrısı, yorgunluk, sinirlilik hali, bulantı, kabızlık, düşük tansiyon, kalp ritminde bozukluk, kansızlık ve depresyon gibi pek çok duruma sebebiyet verebilir. Kişinin kendini fiziksel ve ruhsal olarak sağlıksız hissettiği için bıraktığı bu diyet tipinde tüketilmemeye çalışılan bu besinlere karşı aşırı istek duyulur ve verilen kilolar fazlasıyla hızlı bir şekilde geri alınır. Bu şekilde tekrarlayan düşük kalorili diyetler kilo vermeyi zorlaşıp yeme bozuklukları oluşturmasının yanı sıra obeziteye de davetiye çıkartır.

Buradan kilolarıyla sorunu olanlara seslenmek istiyorum. Kilolarınıza şarkılar yazılıp yolunuza güller dökseler ve bir gram et bin ayıp örter deseler de siz sağlıklı olmayı tercih edin.

Efendi sürç i lisan ettiysek affola

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.