yandex
Zeynep AKPUNAR
Köşe Yazarı
Zeynep AKPUNAR
 

GÜNÜMÜZ GENÇLERİ VE SORUNLARI

   Her güzel hasleti, yerine getirenler olduğu gibi onu çiğneyenler olmaktadır. Aynı şekilde saygılı gençler olduğu gibi, saygısız gençler de vardır. Bu açıdan bütün gençleri içine alacak bir genelleme yapmayı doğru bulamam. Günümüz gençlerinin bir çoğu Dinden Gündemden tamamen uzak bir yaşam sürmektedirler. Tamamen kendilerini dış dünyadan uzaklaştırıp, kendilerinin kurmuş olduğu dünyanın içinde yaşıyorlar. Peki çağımızın gençlerinde saygı kaldımı dersiniz? Bu bence yarı yarıyadır. Bu neslin gençleri daha hala toplu taşıma araçlarında yaşlılara, hamile hanımlara, engelli arkadaşlara yer vermiyor, görmezlikten geliyorlar. Geliceğimizi emanet edeceğimiz gençler bunlar mı? Veya kendi grup sohbetleri içinde “kanka kalk len ordan” gibisinden kaba cüleler kuruyorlar. Bir tek arkadaşlarmı, Annelerine Babaarına dahi hürmetsizce davranan gençer var. “aman Ann, Saçmalama anne, offf Anne” gibisinden cümleler kullanıyorlar. Pekii Cenneti ayakları altında olan öyle değerli annelere bu cümleleri söylemek sizere yakışıyormu? Baba eve geliyor, o genç bilgisayar başından kalkıp o babaya Hoş geldin bile demiyor Halbuki Hoş geldin demek çok zor olmasa gerek! Allah korusun onları kaybedince pişman olup, ağlıyorsunuz. Büyüklerimizin kıymetini bilelim. Her zaman karşımızdaki kim olursa olsun büyük yada küçük, insanlara saygılı olalım. Kim ne ederse onu bulur! Güzel ve saygılı davranalım ki güzel edepli insanlarla karşılaşalım. Bu gençlerden yanı sıra kütürel değerlerini bien, büyüklerinin yanında ne yapacaklarını bilen gençlerde var. Ne güzeldir onlara onları görünce geliceğimiz adına içim rahatlıyor. Eyy değerli gençler! Neden arkadaşlarınıza yada topluma örnek olmayı denemiyorsunuz?   Bu zamana bu gençlerin gelesindeki sebep sizce nedir? Teknolojinin gelişmesiyle beraber günümüz gençlerinde büyük değişiklikler olmaya başladı. Ve bu büyük gelişmeyle beraber gençler topludan uzaklaşmaya başladılar. Gençlerin büyük sorunlarından biriside hedefsizlik. Hedefsizlik eşittir boş hayat.Hedefleriniz olmazsa,hayalleriniz olazsa, idaalleriniz olmazsa sabahtan akşama kadar yat, akşadan saaha kadar bilgisayar cep telefonu idaalsizik hayat demektir. Eskiden gençlerimizin teknolojiye duyduğu ihtiyaç aziken, günümüz gençlerinin teknolojiye duyduğu oran 3,6 iken %21,8’i ise bağımlılık sınırındadır. Bu istatislik gösteriyorki teknoloji bağımlılık yapmaya başlamıştır. Bu sayede gençlerimiz sosyalleşmeden uzklaşarak asosyal olaya başladı. Yazımı uzatıp sizleri yormak istemem. Bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim. Şimdilik Allah’a emanet olun.
Ekleme Tarihi: 27 Eylül 2019 - Cuma

GÜNÜMÜZ GENÇLERİ VE SORUNLARI

   Her güzel hasleti, yerine getirenler olduğu gibi onu çiğneyenler olmaktadır. Aynı şekilde saygılı gençler olduğu gibi, saygısız gençler de vardır. Bu açıdan bütün gençleri içine alacak bir genelleme yapmayı doğru bulamam. Günümüz gençlerinin bir çoğu Dinden Gündemden tamamen uzak bir yaşam sürmektedirler.

Tamamen kendilerini dış dünyadan uzaklaştırıp, kendilerinin kurmuş olduğu dünyanın içinde yaşıyorlar. Peki çağımızın gençlerinde saygı kaldımı dersiniz?

Bu bence yarı yarıyadır. Bu neslin gençleri daha hala toplu taşıma araçlarında yaşlılara, hamile hanımlara, engelli arkadaşlara yer vermiyor, görmezlikten geliyorlar. Geliceğimizi emanet edeceğimiz gençler bunlar mı? Veya kendi grup sohbetleri içinde “kanka kalk len ordan” gibisinden kaba cüleler kuruyorlar. Bir tek arkadaşlarmı, Annelerine Babaarına dahi hürmetsizce davranan gençer var. “aman Ann, Saçmalama anne, offf Anne” gibisinden cümleler kullanıyorlar. Pekii Cenneti ayakları altında olan öyle değerli annelere bu cümleleri söylemek sizere yakışıyormu? Baba eve geliyor, o genç bilgisayar başından kalkıp o babaya Hoş geldin bile demiyor Halbuki Hoş geldin demek çok zor olmasa gerek! Allah korusun onları kaybedince pişman olup, ağlıyorsunuz. Büyüklerimizin kıymetini bilelim. Her zaman karşımızdaki kim olursa olsun büyük yada küçük, insanlara saygılı olalım. Kim ne ederse onu bulur! Güzel ve saygılı davranalım ki güzel edepli insanlarla karşılaşalım. Bu gençlerden yanı sıra kütürel değerlerini bien, büyüklerinin yanında ne yapacaklarını bilen gençlerde var. Ne güzeldir onlara onları görünce geliceğimiz adına içim rahatlıyor.

Eyy değerli gençler!

Neden arkadaşlarınıza yada topluma örnek olmayı denemiyorsunuz?

 

Bu zamana bu gençlerin gelesindeki sebep sizce nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber günümüz gençlerinde büyük değişiklikler olmaya başladı. Ve bu büyük gelişmeyle beraber gençler topludan uzaklaşmaya başladılar.

Gençlerin büyük sorunlarından biriside hedefsizlik. Hedefsizlik eşittir boş hayat.Hedefleriniz olmazsa,hayalleriniz olazsa, idaalleriniz olmazsa sabahtan akşama kadar yat, akşadan saaha kadar bilgisayar cep telefonu idaalsizik hayat demektir. Eskiden gençlerimizin teknolojiye duyduğu ihtiyaç aziken, günümüz gençlerinin teknolojiye duyduğu oran 3,6 iken %21,8’i ise bağımlılık sınırındadır. Bu istatislik gösteriyorki teknoloji bağımlılık yapmaya başlamıştır. Bu sayede gençlerimiz sosyalleşmeden uzklaşarak asosyal olaya başladı.

Yazımı uzatıp sizleri yormak istemem. Bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim. Şimdilik Allah’a emanet olun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.