yandex

15 Mayıs’ta yeniden hayaller kuracağız

15 Mayıs’ta yeniden hayaller kuracağız

Konya gibi zor bir coğrafyada olmalarına rağmen seçim çalışmalarının çok başarılı ve keyifli geçtiğini ifade eden Tolunay Özçelik, ‘’ 15 Mayıs sabahına hepimiz Millet İttifakının galibiyetiyle uyanacağız, hepimiz yeniden hayaller kurmaya başlayacağız inşallah’’ diye konuştu.

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz? 

Konya Altınekin’liyim. İlkokulu Konya’da bitirdikten sonra ailemin memur olması ve tayin olmaları nedeniyle orta ve lise öğrenimimi Bursa’da tamamladım. Üniversitede ise memleketime geri döndüm ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. 17 yıldır Konya’da fiilen avukatlık yapmaktayım, yaklaşık 5 yıldır arabuluculuk görevini de ifa ediyorum. İyi Parti’nin kuruluşundan kısa bir süre sonra üye oldum ve 6 yıldır partimizin çeşitli kademelerinde siyaset yapıyorum. En son Ocak ayındaki İl Kongremize kadar İl Başkan Yardımcısı Kadın Politikaları Başkanı olarak görev yaptım. Şu anda da partimizin 28. Dönem Milletvekili Adayıyım.

Siyasete olan ilginiz ne zaman ve nasıl başladı?

Siyaseti uzun yıllardır bilinçli bir seçmen olarak zaten takip ediyordum. Sadece aktif olarak içerisinde değildim. Biz hukukçular ülkemizdeki yasal değişiklikleri düzenli olarak takip ettiğimiz için kaçınılmaz olarak siyasetin yasama ayağındaki eksiklik ve hataları görüyor ve buradan doğan sıkıntıları mesleğimizi icra ederken yaşıyoruz. Dolayısıyla siyasete olan ilgim de bu doğal döngünün bir sonucu.

İYİ Partiye katılma sürecinizden bahseder misiniz?

Partimizin kurulduğu dönemde ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sıkıntılar, devlet kurumlarında gördüğümüz hızlı bozulma, nitelikli insanlara karşı yürütülen sistemli muhalefet ve ötekileştirme siyaseti çocuklarımızın, ülkemizin ve devletimizin geleceğine dair ciddi endişeler duymama sebebiyet verdi. Geçmişten beri takip ve takdir ettiğim, bence kadınlarımız için tam bir rol model olan değerli Genel Başkanımız Meral Akşener’in tam da bu süreçte partimizi kurmaya karar vermesi beni de bu oluşumun içerisinde bulunmaya sevk etti. Bu şartlar altında köşemde oturup olacakları seyretmek içime sinmezdi. Ben de ülkem, milletim, devletim ve çocuklarımız için nerede faydalı olabilecek isem orada bulunmalı ve elini taşın altına koyanlardan olmaydım. Bu nedenle de en doğru yerde olduğuma inanıyor, partimdeki kıymetli insanlarla birlikte bu mücadeleyi veriyor olmaktan onur duyuyorum

Neden İYİ Partiyi seçtiniz? Sizi cezbeden neler oldu?

Daha önce de ifade ettiğim üzere Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener yıllardan beridir takip ve takdir ettiğim değerli bir siyaset insanımızdı. Onun nitelikli bir Türk kadını olarak dik duruşuna, cesaretine, bilgi ve tecrübesine zaten hayrandım. Benim için daha doğru bir seçim olamazdı. Dolayısıyla hiç düşünmeden iyiler kervanına katıldım. 

Gökhan Tozoğlu desek! Neler söylemek istersiniz?

Aslında söylenecek o kadar çok şey var ki. Gökhan Başkanımızla yaklaşık 2,5 yıl fiilen çalışma şansına sahip olan insanlardan biriyim. Ülkemiz çok kıymetli bir siyasetçiyi gencecik yaşında toprağa verdi. İnanılmaz bir enerjisi olan, çalışkan, genç yaşına rağmen müthiş bir siyasi birikim elde etmiş, ülkesine ve insanına kıymet veren, gelecek vaat eden bir siyasetçiydi. Onun gibi insanlar çok nadir yetişiyor ama maalesef genç yaşında büyük bir acı yaşattı bizlere. Ruhu şad olsun, Allah gani gani rahmet eylesin inşallah.

Seçim çalışmaları nasıl geçti?

Seçim çalışmalarımız Konya gibi zor bir coğrafyada olmamıza rağmen çok başarılı ve keyifli geçiyor. Konyalı hemşerilerimiz yaşadıkları maddi ve manevi sıkıntılardan dolayı artık değişime ihtiyaç duyduklarını daha bizler konuşmaya dahi başlamadan artık bizlere söyler oldular. Tüm ülkemizde olduğu gibi Konya’mız da bu seçimde tarih yazacak ve birlikte kazanacağız inşallah.

Seçimlerle ilgili neler söylemek istersiniz? Size göre milletvekili dağılımı nasıl olur?

Hepimizin bildiği gibi bu seçim ülkemizin kader seçimi, parlamenter sistemi konuşabildiğimiz son seçim. Bu dönüm noktasında milletimizin ferasetine çok güvenen siyasetçilerden biriyim. Artık kadın, erkek, genç, yaşlı herkes ülkenin önündeki büyük ve derin uçurumu çok net görüyor. Çünkü cebimizde, mutfaklarımızda yangın var, paramız pul oldu. Çocuklarımızı doyuramayan, kadınlarımızı, yaşlılarımızı bir torba kömüre, bir paket makarnaya muhtaç eden ve bununla övünen, şehitlerimizin kanıyla aldığımız topraklara sahip çıkamadığı gibi vatandaşlığımızı parayla satan bir iktidarın hükümranlığı altında hepimiz hayallerimizi ve umutlarımızı kaybettik. O nedenle hepimizin artık yeter dediği bir noktadayız. Milletimiz geçmişte benzeri durumlarla yüzleştiği dönemlerde iktidarlara sandıkta çok ağır dersler vermiştir. Bu seçimde de aynı şekilde iktidara ağır bir ders verileceği inancındayım. Bunun sebebi de seçim çalışmaları sırasında halkımızdan aldığımız tepkiler. Dolayısıyla seçim sonucunda millet ittifakı olarak milletvekili sayımızın parlamenter sisteme dönüşümüze el verecek nitelik ve nicelikte olacağını düşünüyorum. Çoğunluk millet ittifakının olacak.   

15 Mayıs sabahına Türkiye nasıl bir sonuçla uyanır size göre?

15 Mayıs sabahına hepimiz Millet İttifakının galibiyetiyle uyanacağız, hepimiz yeniden hayaller kurmaya başlayacağız inşallah. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Teşekkür ederiz bu güzel röportaj için. Son olarak neler söylemek istersiniz?

Öncelikle kendimi ifade etme imkanı verdiğiniz için ben de size teşekkür etmek istiyorum. Bu seçim ülkemizin kuruluşundan bu yana yapılacak en kritik seçim bence. Milletimizi yüzyıl öncesine geriye döndürmeye çalışıyorlar. İçinde yaşam mücadelesi verdiğimiz bu ayrıştırıcı, nefret ve baskı söylemleriyle sindirme odaklı düzeni hep birlikte el ele vererek yıkacağız.  Hiçbir vatandaşımız bugüne kadar sahip olduğu sosyal yardım ve imkanları kaybetmeyeceği gibi, hepimiz yardım almaya ihtiyaç duymayacağımız bir sosyal refah düzeyine erişeceğiz. Ülkemizin zengin kaynaklarını adil bir şekilde milletimizle paylaşacak, Atamızın 1934 yılında armağan ettiği haklarla birlikte tüm dünya kadınlarına örnek olan biz Cumhuriyet kadınlarını daha da yüceltecek, işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmakla kalmayıp, bu medeniyetin bizatihi kendisi olacağız. Yeter ki yaratılan bu korku atmosferine kapılmayalım, cesaretle haksızlık, yolsuzluk ve hırsızlıkların üzerine gidebilelim. Adaletin hüküm sürdüğü bir ülkede yaşamak hepimizin hakkı. Hakkımız olanı almak için tüm milletimizi Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’e, İYİ Parti’ye oy vermeye davet ediyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.