yandex

Gökhan Tozoğlu’nu eşi Selin Tozoğlu ile gözyaşları içerisinde konuştuk

Gökhan Tozoğlu’nu eşi Selin Tozoğlu ile gözyaşları içerisinde konuştuk

Eşini çok özlediğini ve Gökhan Tozoğlu’nun en çok gülüşünü özlediğini belirten Selin Tozoğlu, eşinin emanetini devam ettireceğini de söyledi. Onsuz günlerinin çok zor geçtiğini belirten Selin Tozoğlu, rahmetli Gökhan Tozoğlu’nun evde geçirdiği son gününü de anlattı ve ‘son demlediği çayını bile içemedi’ dedi. 


Selin Hanım kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
1988 Konya doğumluyum. Eğitim hayatımın tamamını Konya’da tamamladım. İlk, Orta, Lise Üniversite yüksek lisans eğitimimi Konya’da tamamladım. 4 yıl kadar çalışma hayatım oldu. Sonradan eşimin siyasete girmesiyle artık birimiz evde sabit durması gerekti biliyorsunuz. Çocuk eğitiminde 0-6 yaş dönemi çok önemli oğlumu kendim büyütmek istedim dolasıyla iş hayatına tekrar dönmek istemedim.


Gökhan Tozoğlu ile tanışmanız nasıl oldu?
Gökhan ile tanışmamız benim çalışma döneminde oldu. Eşimin amcası ile aynı iş yerinde çalışıyorduk. O aracı olmuştu, o tanıştırdı bizi. 2013 yılının Nisan ayında tanıştık ve aynı yılda evlendik. Zaten o şunu demişti. Seni ilk gördüğümde ben evlilik kararını verdim demişti ve onun o kararlı duruşu da belki beni ikna etme noktasında faydalı oldu.


Peki rahatsızlık süreci nasıl başladı? Bazı haberlerde aileden gelen bir rahatsızlık genetik bir rahatsızlık olduğu söylendi. Sonradan mı meydana geldi o süreçler nasıl gelişti neler yaşadınız?
Şimdi rahmetli eşimin ailesinde akraba evliliği çok fazla. Baktığınız zaman engelli bir birey yok ancak bu şekilde aktarılan bazı genetik rahatsızlıklar var. Başta yüksek tansiyon son 5 yıldır zaten eşim yüksek tansiyon hastasıydı. İlaç kullanıyordu yine kan değerlerinde ne kadar dikkat etseniz de düşüremediğiniz kolesterol gibi bazı değerler vardı. Tabi hal böyleyken daha dikkatli yaşamak, beslenmeye daha özen göstermek gerekiyor. Ama o yoğun mesaisi içerisinde bunu yapamadı çok fazla. Dolayısıyla hem bunlar hem yoğun mesaisi belki siyasette Konya biliyorsunuz zor bir coğrafya biz yeni kurulmuş bir partiydik. Çeşitli zorluklarla mücadele ettik. Bunun da onu biraz yormuş yıpratmış olabileceğini düşünüyorum. Birde covid aşılarının etkili olduğunu düşünüyorum. 


Aşı olmuş muydu? 
Evet aşı olmuştu. Bunların tetiklediği konuşuluyor. Hani bu ihtimal üzerinde durmaya başladım açıkçası. Zaten o zaman aşı olunacağı zaman hep söylemişlerdi bir buçuk iki sene sonra bu aşılar kalp krizini tetikler şeklinde sürekli bir söylenti vardı piyasada. 2 doz aşısını olmuştu. 


Gökhan Tozoğlunun en çok nesini özlüyorsunuz?
Onunla yaşadığım her anı çok özlüyorum. Her an çok özeldi, çok gönlü güzel bir insandı. Ama en çok nesini özlüyorsunuz derseniz gülüşünü diyebilirim. Çünkü çok içtendi gülüşü kocaman gülerdi ve ben ona şey derdim ‘Gülmenin hakkını veren adam’ en çok gülüşünü özlüyorum. 


Rahatsızlık süreci gelişmeseydi siyasi hedefi neydi var mıydı bir hedefi? 
Evet önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı olmayı düşünüyordu. Zaten biliyorsunuz 2018 seçimlerinde de milletvekili adayıydı. Adaylık düşüncesi vardı ama siyaset onun için ondan ibaret değildi. Yani bu konu gündeme geldiğinde ben eşi olmasına rağmen eşim olmama rağmen kesinlikle ‘Selin bu olur, ben oldum olacağım demezdi’ Evet düşüncesi vardı ben bilirdim ama nasip derdi yani buna olan inancı çok büyüktü.


Onsuz günleriniz nasıl geçiyor?
Zor hem de çok zor geçiyor. Özellikle akşam saatleri olduğu saatler tabi daha zor geçiyor. Ama yokluğunu her an hissediyoruz. Her şeyi de hissediyoruz. Çünkü onun şöyle bir özelliği vardı. Girdiği her ortamda çok pozitifti ve insana güven veren bir tarafı vardı. Örneğin bir sıkıntınız var gittiniz anlattınız sizi asla cevapsız bırakmaz ve bir şekilde sizi rahatlatır o sorunu da çözüme de mutlaka kavuştururdu. Ben en çok burada zorlanıyorum. Attığım adımlarda hep acaba Gökhan olsaydı ne derdi ne yapardı! Ondan kalanlarla anılarla öğrendiklerimle o şekilde devam etmeye çalışıyorum.


Son gece peki! Evdeki son geceniz?
Evde son olarak hastaneye gideceği için hepimiz ile konuştu helalleşti. Son olarak çay içmek istedi. Benim işim olduğu için de o haliyle bile kalkmış kendi çayını kendi demlemiş ama kendi demlediği son çayını içmek bile nasip olmadı. Çayını bile içemeden tekrar ameliyat için hastaneye gitmek zorunda kaldık ve maalesef ameliyatı ve sonrasında olanları herkes biliyor maalesef. 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.