yandex

Çocukluk aşkı mesleği oldu

Çocukluk aşkı mesleği oldu

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Çalışma hayatınız nasıl başladı ve kendi işinizi kurmaya nasıl karar verdiniz?

1985 Seydişehir doğumluyum. 4 çocuklu bir ailenin 3. çocuğuyum. İlkokuldan itibaren çalışma hayatına Diş teknisyenin yanında alaylı olarak başladım. Gün geçtikçe bu mesleğe olan aşkım arttı ve eğitimimi bu alanda devam ettirdim. Diş teknisyeni olarak üniversiteden mezun oldum. İlk iş yerimi diş laboratuarı olarak açtım kendim gibi yeni nesille bu mesleği sevdirmek için çabaladım birçok kişiyi bu kapsamda istihdam ettim. Eğitimimi hiçbir zaman ihmal etmedim ve çeşitli kurs ve seminerlere katılarak kariyerimi geliştirmeye çalıştım. Girişimci ruhum sayesinde de Karapınar da kurulan DENGEDENT Ağız ve Diş Sağlığı polikliniğinde şirket müdürü olarak göreve başladım. Burada uzun yıllar çalıştıktan sonra şubeleşmeye karar verdik. Selçuklu, Bozkır, Meram ve son olarak içinde son teknoloji laboratuar barındıran Sancak Şubesiyle çalışma hayatıma devam etmekte ve 80 kişiye istihdam sağlamaktayız. Evli ve 3 çocuk babasıyım. 

Ne tür Hizmetler veriyorsunuz?

Özel Dengedent Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri Karapınar, Selçuklu, Meram, Sancak ve Bozkır şubelerinde hizmet vermektedir. Uzman ve tecrübeli kadromuzla diş implantı, kanal tedavisi, diş beyazlatma, ortodonti, pedodonti, periodontoloji, protez diş, estetik diş, estetik dolgu, zirkonyum kaplama, kron kaplama, oral diağnoz, ağız ve çene cerrahisi alanlarında güvenilir, profesyonel ve kusursuz hizmet vermeye devam etmektedir.

Sektördeki yeriniz nedir?

2016 yılından beri kayıtlı 18.000’den fazla hastaya tedavi sunulan kliniklerimizde özellikle diş implantı ve estetik diş hekimliğinde %98,8 başarı oranını yakalamıştır. Porselen diş, zirkonyum kaplama, Lamine, Emax gibi estetik diş hekimliği uygulamalarında ileri teknolojik cihazlar ile laboratuvar-klinik uyumunu en üst düzeye taşımıştır. Baktığımız kayıtlı hasta ve şube sayımıza göre sektörde öncü konumunda olduğunu söyleyebilirim.

2023 yılından beklentiniz nedir?

Her geçen yıl şube sayımız ve kapsayıcı sağlık anlayışımızı geliştirmekteyiz. Bu yıl için öngörümüz 5. Şubemiz olan Sancak Şubemiz açılışını şubat ayında yapmak ve yıl sonuna kadar Antalya ve İstanbul’da birer şube açmaktır. Firmamız adına Sağlık Turizm Yetki Belgesi alma sürecimiz halen devam etmekte olup, başvurumuz halen Bakanlık aşamasındadır. Sağlık Turizmi Yetki Belgesini almamızla bizim bu yıl için en büyük beklentimizin sağlık turizmi konusunda olacağını söyleyebilirim. Sevgili hemşerilerimizin bizi bu konuda da takip etmelerini öneririm. 

Faruk Yaylalı olarak şahsi ve ticari hedefleriniz nedir?.

Benim her zaman için öngörüm kendi şahsım ve namım adına değil, aidiyet duyduğum ve şirket müdürü olarak görev yapmakta olduğum DENGEDENT Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği adınadır. Belki bu konuda bir miktar iş kolik olarak nitelendirilebilirim. Vermiş olduğumuz hizmet ve katkıların toplumda karşılık görmesi benim motive kaynağımdır. Halkımıza sektörel bağlamda ne kadar kaliteli hizmet sunabilirsek ve onların memnuniyetini ne derecede yüksek seviyede tutabilirsek şahsım olarak kendimi hedeflerime ulaşmış olarak addederim. Şirket olarak hedeflerim ise bahsettiğim kapsamda yurt içi ve yurt dışı hizmet vereceğimiz kişiler bağlamında, sağlık sektöründe öncü bir firma olarak yerimizi almak olacaktır. 

Çocuklar hangi yaştan itibaren dişçiye gelmelidir? 

Dünya sağlık örgütünün yapmış olduğu araştırmalara göre çocukların ilk diş muayenesinin 6 aylık ve 1 yaş itibari ile yapılması gerekmektedir. Çocuklar diş hekimine gelmeden önce en büyük görev ebeveynlere düşmektedir. Çocuklara korku verici ifadeler kullanılmamalıdır. Yapılacak işlemlerin ayrıntılı bir şekilde anlatmak yerine onların merak ve korkularını giderecek diş hekimliği oyunu oynanıp gibi etkinliklerle ikna edilebilirler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.