yandex

Demokrat Parti İl Başkanı Hasan Varlısenet açık yüreklilikle açıkladı

Demokrat Parti İl Başkanı Hasan Varlısenet açık yüreklilikle açıkladı

Demokrat Partiye katılma sürecinizden bize bahseder misiniz biraz? 
Demokrat Partiye 2008 yılında katıldım. Normalde kayıtsız bir şekilde devam ettim. Ülkenin gidişatını görerek bir araştırmaya girdim. Ülkenin ciddi manada peşkeş çekildiğini, BOB projesiyle gündeme gelen hükümetin yapmak istediklerini ön görü olarak gördüm.  Araştırmalarımda Demokrat Parti ve siyasetle de hiç ilgim yoktu o dönem. Aslında bir çiftçi ailenin çocuğuyum. Bir araştırmaya girdiğim zaman baktım ki ülkenin gidişatı çok afaki kötü uçurumlara götürülmek isteniyor. Onun için Demokrat Parti, Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi birleşimde Demokrat Parti olarak doğmuş bir partiye 2008 yılında kaydımı yaptırdım ve sonrasında üye olarak devam ettim. 
1 yıl sonra da Karatay ilçe yönetimine sonra ilçe başkanlığı, 2 dönem ilçe başkanlığı yaptım sonra 2 dönem sonrada il başkanlığına geçiş yaptım. O süreçten beri 2008 yılından bugüne kadar Demokrat Partide siyasi geçişimizi tamamladık ve bugünlere kadar geldik. 
Siyasete girdiğiniz 2008 yılından bugüne kadar hangi görevlerde bulundunuz ve neler yaptınız? 
Karatay ilçe yönetiminde bulundum. Ben kendim Karataylıyım 2 dönem Karatay İlçe Başkanlığı yaptım. 1 yıl il yönetiminde görev yaptım. Daha sonrada İl Başkanlığını üstlendim. Şu anda İl Başkanlığında 2. Dönemimi tamamladım.

Demokrat Parti İl Başkanlığı görevini niye kabul ettiniz? 
Demokrat Parti geleneğini devam ettirmek 7 Ocak 1946’dan bugüne kadar demokrasi meşalesini yakmış tek partili dönemi bitirmiş, demokrasiyi bu memlekete sürmüş o günden bugüne fabrikalar yapmış, barajlar yapmış, barajlar krallığı namını almış, Süleyman Demirel tarım ve çiftçinin yanında benim köylüm benim çiftçim esnafım diyerek siyasi bir serüvene gelmiş bir misyonun ağırlığını kütlesini taşıyabilen bu partide böyle bir hizmete katılmaya geldik. 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.