yandex

Mevsim Geçişlerinde Nasıl Beslenmeliyiz

Mevsim Geçişlerinde Nasıl Beslenmeliyiz

Mevsim geçişleri metabolizma hızının değişmesine, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve hastalıklara sebep olabilir. Bu dönemde vücut direncini arttırmak için antioksidanları beslenme planımıza dahil etmeliyiz; A, C, E vitaminleri ile selenyum, çinko, magnezyum gibi minerallerin yanında OMEGA – 3 – 9 yağ asitlerinden yeteri kadar almak gerekir.

 

Bu aylarda özellikle sigara içenlerin içmeyenlere göre iki kat fazla c vitamini tüketmelidirler.

 

Izgara, buğulama, haşlama gibi pişirme yöntemleri kullanılmalıdır. Depresif hissediyorsanız taze sıkılmış meyve suları, muz, ceviz, fındık, badem ya da 1-2 parça bitter çikolata da ara öğünlerde tüketilebilir.

Enerjinizin düşmemesi ve stresi kontrol etmek için b grubu vitaminlerinden zengin beslenilmeli.  Havaların soğumasıyla birlikte vücudunuz, sıcaklık değişimine uyum sağlayabilmek için harcamış olduğu enerjiyi miktarını düşürür. Kilo almak istemiyorsanız aldığınız kalori ile yaktığınız kalorinin eşit olması gerekir. Bu yüzden mutlaka haftanın 3-4 günü yürüyüş, fiziksel aktivite yapılmalıdır.

Lif tüketimini dengeleyebilmek için kuru baklagiller, tam tahıl ürünleri, sebze ve taze/kuru meyveler tüketilmelidir.

 

Günlük mutlaka 8 -12 bardak su içilmelidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.