yandex

Tayyar Sami Atiker en büyük hedefini açıkladı

Tayyar Sami Atiker en büyük hedefini açıkladı

Tayyar Atiker Düğün ve Çarşı Yemeklerinden Geleneksel Konya Düğün Pilavı’nın yanı sıra Konya lezzetleri de Konyalılar ve Konya’yı ziyaret edenlerle buluşuyor. Mevlâna Çarşısı civarında misafirlerine Konya lezzetlerini tattıran İşletme Sahibi Tayyar Sami Atiker, uzun uğraşlar sonucu Konya’nın merkezi ve turistlere yakın yerinde işletmelerini hizmete açtıklarını söyledi.

Konya’nın lezzetlerini herkesin tatması gerektiğini belirten Tayyar Sami Atiker, “Eli Kaşık Tutan Buyursun gelsin’' sloganıyla açtıkları Tayyar Atiker Düğün ve Çarşı Yemekleri işletmelerini tüm Konyalıların ve Konya’ya gelen misafirlerimizin hizmetine sunduklarını söyledi.

‘Özellikle pandemi döneminde Konya’nın lezzetlerine ulaşmada sorunlar yaşandı’ diyen Tayyar Atiker ‘’Bunun yanında bir restoran havasında Konya yemeklerinin yenileceği yer eksikliğini görmüş olduk. Buranın yeniden restore edilmesiyle birlikte hem turizm merkezi hem de Konyalıların kolayca ulaşabileceği bir yerde hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Aynı zamanda birçok yarışma ve organizasyonda ‘Şef” unvanı alan Tayyar Atiker, işletmedeki yemeklerin lezzeti ve konsept hakkında da detaylı bilgiler verdi. Birlikte Geleneksel Konya Pilavının yenilebileceği bir mekân hazırladıklarını söyleyen Tayyar Atiker, “Burada Geleneksel Konya Pilavı başta olmak üzere tirit, fırın kebabı, kapama, etliekmek, bıçak arası ve diğer Konya lezzetlerini misafirlerimizi sunuyoruz. Sunumu tam Konya usulüne göre dizayn ettik. Toplu organizasyonlarda yapılabilecek bir mekân hazırlayarak, burada keyiflice Konya lezzetleri tadılacak. Bunların yanında yemeklerimizdeki lezzet de tam Konyalılara layık olarak yapıyoruz. Yine Konya’ya gelen misafirlerimiz için yukarı bölümde de alakart bölümü hazırladık. Konya’ya gelen turistlerimiz ve misafirlerimiz için her şeyi düşündük. Artık Konyalılar ve Konya’ya gelenler Konya’nın tüm lezzetlerini bir arada bulabilecekler. Ayrıca Konya’nın merkezinde olmamız da kolaylık sağlıyor. Tüm misafirlerimizi lezzetlerimize tatmaya bekleriz. Burada ticari beklentiden bir yana Konya’nın lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmaktır’’ diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalarda bazı bakanlara bile toplu yemekler verdiklerini belirten Tayyar Atiker ‘’Lezzetlerimiz tadanlar bu lezzetin tanıtılması gerektiğini söyledi. Toplu organizasyonlarda yemek verilecek en iyi tasarım ve lezzetleri vermeyi hedefledik. Buradaki mekanımızda zerde tatlısından Düğün pilavına kadar Konya kültürümüzü sergiliyoruz” dedi.

Konya’nın merkezinde açılan Tayyar Atiker Düğün ve Çarşı Yemekleri, ayrıca tarihi Ahmet Efendi Hamamıyla iç içe bulunuyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu devam eden Ahmet Efendi Hamamı restoranın hemen yanında birleşik olarak hizmet verecek. Mekân; Mevlâna Meydanı, yeni yapılan Mevlâna Çarşısı, Kapu Cami, Aziziye Cami ve tarihi Bedesten Çarşısının en merkezi yerinde misafirlerine Konya lezzetlerinin tattıracak.

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.