yandex

Genel başkan AKP’ye yanaştı

Genel başkan AKP’ye yanaştı

Esra Demirtaş’ın röportajını Emin Eren Gülcan fotoğrafladı…

Deneyimli bir siyasetçi olarak Millet İttifaktı ve Cumhur İttifakını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ben her zaman şunu söylüyorum. Ecevit döneminden bu yana hep İl Başkanlığı yaptım. Hep halkla iç içeyim insanların ne yaşadıklarını gördüm. Ama şu andaki Tayyip Erdoğan dönemine kadar böyle bir devlet başkanına rastlamadım. Sadece kendini düşünüyor, hep kendini düşünüyor. Bir baba çocuklarını düşünürse o çocuklar meslek sahibi olur, okur belli bir yere gelir. Ama adam geleli saraylar yaptırdı kendine, kendi oturuyor sadece. Arap ülkesi başkanıyla Suudi Arabistan'daki kralla hiçbir farkı yok. Niye çünkü tek bunun dediği oluyor. Türkiye Cumhuru ne yapmış Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş değil mi? Meclisi kurdu, meclisten çıkan kararlarla devlet yönetilirdi ama bu geleli kendi fabrikaları çiftlikleri vardı devletin. Çiftlikleri sattı, un fabrikalarını sattı, Şeker Fabrikalarını sattı, devlete ait bütün mal varlıklarını sattı. Para nereye gitti belli değil. Bir baba malını satarsa çocuklar dışarda kalır ama bu adam geleli hepsini sattı. 
Milletin tarlaya ekecek imkânı yok, sen bir devlet başkanınsın milletin durumu belli mazot bu kadar yükseliyor, adam mazot alıp traktörle tarla süremiyor. Biz köylerde öküzlerle sürerdik tarlaları. Şimdi hayvanları besleyecek saman yok ki neyle beslesin. Şu an herkes bana geliyor. Ev sahibi yaptığım için onlara ben binlerce insana kooperatif yaptım. Zamanında 13 bin liraya ev sahibi yapmışım. Geçen öyle diyorlardı geçen günlerde Vali Bey ile görüştük. Bir şey olsa beni arar bu kadar insana 200 civarı daire yaptım. Şu ana kadar ben hep dar gelirlilerin durumunu düzelttim. Bende dar gelirlilikten geldim.
Başkanım DSP’nin Türkiye genelindeki ve Konya’daki durumunu nasıl görüyorsunuz?
Genel Başkan gidipte AKP gibi partiye yanaşmasaydı biz kesinlikle Konya’dan da milletvekili çıkarırdık. Çünkü, Konyalılar beni tanıdığı için rahatça oy verirlerdi. Veli abi bize yardım etti diye vekil çıkarırdık. Bizim genel başkan bize ve partiye’de haber vermeden gidip AKP gibi bir partiye yamanıyor. Buna ben acıyorum, bize bir danışsaydı, danışmadan gidiyor AKP’ye yamanıyor. Yani böyle bir durumda….
Siz projelerinizle yaptığınız işlerle tanınan bir iş adamasınız. Yeni dönemde yapacaklarınızla alakalı bilgi verir misiniz?
Var tabii. Geçenlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a da söyledim. Çok iş olduğunda beni çağırırdı. Dedim ki insanların ayağı sağlam olursa gövdeyi götürür. Gel dedim bu dar gelirlileri kurtarmak için Toki evleri var ya sayı artınca ben önerdim. Önerimle yaptılar. Gel dedim bu dağların sırtına ev yapalım. Ya bir ara görüşelim Veli Bey dedi. 
Gecen bir fabrika 204 kişiyi işten çıkardı. Adam parası olmayınca alışveriş yapamayacak, ürün üretemeyecek ve işçi çıkaracak. İşte o zaman Arap ülkeleri gibi çöllerde kumlarda yaşayacak. Böyle bir durumda ben her zaman söylerim. Biz halk olarak bir kere bile bir ağacı sularsan sana meyve verir ama yanına varmazsan kuru gider. Şu anki Cumhurbaşkanı yanına kimseyi almıyor, dışarıya kendi dediğine tutuyor. Onun için ben şunu söylüyorum inşallah dürüst bir devlet adamı gelir durur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.