yandex

TV’den dinlemesi yetti

TV’den dinlemesi yetti

Feridun Demirci kimdir sizi tanıyabilir miyiz? 

Ben Feridun Demirci. 1996 Konya doğumluyum. Aslen Çumralıyım. Evli bir çocuk babasıyım. İlk ve orta öğretimimi Meramda okudum. Liseyi de Karatay’da İmam Hatip Lisesinden mevzun oldum. Üniversite hayatımızda Karatay Üniversitesinden Adalet bölümünden mevzun oldum. Bunun yanı sırada Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Halkla ilişkiler bölümünde halen okumaktayım. 2014 Yılında aktif ticarete hayatıma başladım. Aile şirketimiz Model Grupta üst düzey yöneticilik ve aynı zamanda çiçek bölümünden mesulüm ve halende bu görevimi devam ettirmekteyim. Ticaretimize devam ediyoruz.

Sizi siyasete iten sebep ne oldu siyasetle nasıl tanıştınız?

Ben Yeniden Refah Partisi haricinde herhangi bir siyasi partide aktif bir görev almadım. Destekledik bir oyumuz vardı onu verdik ama yaş ilerlediği zamanda bakıyoruz şöyle bir ülkenin yönetiminde memnun olmadığımız şeyler oluyor. Mesela evlendim bir çocuğum var çocuğumun geleceğini düşünmek zorunda kalıyorum. Bakıyorum şöyle piyasa şartlarına benim görüşümü halkın görüşünü temsil eden bir siyasetçi siyasi parti olmadığı kanaatine vardım ve birgün yaklaşık 3 yıl öncesinden haber global olması lazım genel başkanımızın bir programına denk geldim. Oradaki sorular çok muazzamdı, resmen halkın sormak istediği soruları sordular kendilerine ve Genel Başkanımızın çok güzel cevaplarını gördüm. Ben orda çok dolu cevaplarını üslubunu hal ve hareketlerini tavırlarını duruşunu çok beğendim ve ertesi gün İl Başkanlığımıza müracaatta bulundum. İl Başkanımız Adnan Acar’ı telefonla aradım dedim ki ben sizin programınızı izledim ve çok hoşuma gitti. Benim görüşüm şuanda kararsız tayfadaydım o dönemde ve ben kararsızlığımı bıraktım ve Yeniden Refah Partisine karar kıldım ve sizle bir tanışmak isterim, bu davanızı öğrenmek isterim, bu davanızı öğrenmek isterim sağ olsun ricamızı geri çevirmedi randevu verdi, görüştük kendisiyle. O da geri kalan kısmını anlattı bize milli görüş davasını anlattı. Yeniden Refah Partisinin prensiplerini anlattı hükümetimizde neler yapacağımızdan bahsetti ve beni çok etkiledi bu durum. Dedim ki ben sonuna kadar sizinle beraber yol yürümeye hazırım. Çünkü yeni kurulan bir siyasi parti yani çok popüler değildi o zamanlarda. Dedim ben ne varsa hazırım sizle beraber bu partide bu davada sonuna kadar gitmeye razıyım dedim ve elhamdülillah o şekilde aktif siyaset hayatına başlamış bulunduk. Sonrasında yine İl Yönetimde bize yer verdi daha sonra Gençlik Kollarında görevler aldım. Gençlik Kollarında üç beş birim görev aldıktan sonra geçtiğimiz sene itibariyle İl Gençlik Kolları Başkanı görevini devraldım ve halende görevi yürütmekteyim. Ve inşallah da bundan sonraki süreçte ve aynı ilk günkü heyecanımızda başladığımız başladığımız siyaset hayatımda sonuna kadar devam etmeye de kararlıyım.

Adaylık sürecine sizi ne götürdü?

İlk aday adayı başvuruları açıklandı dedim ki ben aday adayı olmak istiyorum. Hani adaylıkta veya vekillikte herhangi bir isteğimiz olmadı dedik. Sağ olsun gençlik kolları yönetimimiz o konuda bize baskıda bulundu ya dedi başkanım siz yapmayacaksınız da kim yapacak ya hep diyorduk ya genç lider genç kadro milli görüş prensipleri ve bunlara hâkim olan sizlersiniz sizin yerinize biz mi aday olalım dediler. Orda ilk kafama soktular bu fikri daha sonra gençlik kolları genel başkanımız Melih Güner ile görüşme sağladık. İstişareler yaptık ve adaylık sürecimizi başlattık. Ertesi gün aday adaylığımızı açıklamış bulunduk ve bakıyorsun şu şekilde meclise bakıyoruz yaş ortalaması biraz yüksek gençler karamsar duruyor mesela. Şu anda sahada gençlerle iletişim halindeyiz. Yani gençlerimiz siyasetten uzak yetişiyorlar o da en büyük sebeplerinden birisi gencin siyasette ne işi var ve hatta esnafın siyasette ne işi var sözü… Şimdi esnaf genç yani bizler bu siyasette aktif rol almak zorundayız. Şimdi bakıyoruz ben bu görevi ret edersem ve hatta bu mertebeyi milletvekili adaylığı reddettiği zamanda istemediği zamanda başka insanlar burayı dolduruyorlar e şimdi elhamdülillah biz burada Gençlik Kollarında yetişen bir genciz milli görüş davasını sonuna kadar sahip çıkabilecek insanlarından bir tanesiyiz. Diğer siyasi partilere bakıyorsun tamamen makam ve rakam odaklı gidiyorlar. Ülkenin yönetiminde milli görüş prensipleri olmasını şart sunduk. Milli görüş prensiplerini yöneteceğimizi ifade ettik dedik. En iyi bunu biz yapabiliriz e hadi o zaman bismillah biz genç yaşta bu işe atılalım gerisi Allahtan dedik Bismillah ve bir anda yine aynı şekilde kararsızlıktan kararlığa döndüğüm gibi yine bir gecede aday adaylığı sürecini başlatmış bulunduk. 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey varmı?

Rabbim Devletimize ve Milletimize zeval vermesin inşallah hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Çünkü çok zorlu bir seçime giriyoruz. Belki de dediğim gibi en zorlu seçimlerden bir tanesi de bu seçimdir. Saha çok karışık, ortam çok gergin, yine biz bu seçim sonrasında inşallah bu Cumhur İttifakın Cumhur Başkanımız Tayip Erdoğan Beyefendinin yine güzel bir şekilde sonuçlanacağını kazanacağını inancındayız ve sahadan da bu şekilde tepkiler ve görüşler alıyoruz. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.