yandex

Eşine destek olmak için salon işletmeciliğine başlayan Selda Küçükkırlı şu anda;

Eşine destek olmak için salon işletmeciliğine başlayan Selda Küçükkırlı şu anda;

Vizyon Garden Düğün Salonu olarak 2 şube ile Konya ve Konyalılara hizmet ettiklerini ifade eden Selda Küçükkırlı, ekonomik krizin herkesi olduğu gibi kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti ve şu anda şube açmak gibi bir düşüncelerinin de olmadığını söyledi.  

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz ve salonunuzu tanıtır mısınız?

Ben Selda Küçük Kırlı. Karaaslan dede mahallesinde Karatay bölgesine ait bir düğün salonu işletmekteyiz. Karaman yolunda Demirkıran Vizyon Garden adında bir düğün salonumuz daha var. 43 yaşındayım

Salon İşletmeciliğine nasıl başladınız? Yani çalışma hayatınız bu şekilde mi başladı yoksa öncesi var mı?

Benim çalışma hayatım daha önceki çalışma mesleğim olarak muhasebeciyim. Ben normalde satın almada çalıştım ve eşimle evlendikten sonra eşime destek olma amacıyla kendi işimi bırakarak düğün salonu sektörüne başlamış olduk.

Konya da son 5 -6 yıldır gelişen bir sektör düğün salonu sektörü. Salonlar fazlalaştı işte teknolojinin artması insanların biraz daha salonlara yönelmesine neden oldu. Salonlara bakış açısı nasıl insanların?

Artık insanlar evlerinde program yapmak istemiyorlar. Daha düzenli hizmetin daha kaliteli olduğu insanların bir arada daha güzel bir şekilde toplanabileceği bir alan istedikleri için kapalı eğlence mekânı olması için düğün salonları olarak herkes bu yönde rağbet gösterdi diye düşünüyorum.

Peki Salonunuzda ne tür hizmetler veriyorsunuz neler var?

Toplantılar düzenliyoruz. Nişan kına düğün söz sünnet düğünü yemekli programlarımız var. Onun dışında varmı benim bilmediğim daha henüz hiç yapmadığımız? İmkanlarımızın el verdiği ölçüde insanlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.

Ömer Küçükkırlı: Yeni nesil şimdi artık doğum günleri falan yapıyorlar. Baby Shower filan da yapıyoruz. 

Vatandaş gelirken ön yargılı mı geliyor hani fiyat olarak yoksa mecbur yapacağız gibisinden bir düşüncemi var?

İkisi de var önce bir fiyat araştırıp gelen müşterimizde var ya da hiç böyle bodoslama geliyor mesela diyor ki hiç daha önce düğün yapmamış hiç nişan kına programına dahil olmamış bir müşteri geldiğinde bizimle detayları öğrenerek bu konunun nasıl ilerleyeceğini bu programın nasıl bir akışa sahip olacağını bizden de öğrenenler var. Tabii daha önceden de bilgisi olanlarda var.

Salonların avantajı herhalde yemeğinden tutunda müziğine fotoğrafına kamerasına varana kadar hepsi içinde oluyor ve vatandaşa daha cazip geliyor değil mi?

Hem kapalı alan olmasından hem yazın sıcaktan etkilenmesinden hem de gürültü açısından insanları rahatsız etmemesi açısından ve soğuktan insanlar kapalı mekân istiyorlar. Artık hem eğlenceli olsun daha rahat bir yerde hijyenik bir ortamda program yapmak istedikleri için ve düğünler sokakta olduğu zaman bu saydıklarımızın hiçbiri olmuyor. Bu yüzden salonlar insanlara daha cazip geliyorlar. 

Peki salon kiralarken neye dikkat etmeli insanlar?

Salon kiralarken daha önce şu şekilde temizliğe önem vermesi gerekir, salonlarda genelde bazı müşterilerimiz geldiği zaman ben ilk başta salonu geziyim etrafına bakayım. Bazı müşterilerimiz bu hijyen konusuna çok önem veriyorlar. Lavabolar konusuna çok önem veriyorlar, normalde burada bir sosyal program yapılıyor, işte ona göre. Aktiviteler yapılıyor bundan dolayı temizlik ön plana çıkıyor.

Peki gelecekle ilgili bir şubeleşme düşünceniz var mı?

Şubeleşmek demek daha çok uğraş ve masraf gerektiriyor çünkü bir yerle uğraşıyorsun. Ayrı bir kol olması lazım onun için ve ona göre dağılmamız gerekiyor ama burası bize fazlasıyla yetiyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.