yandex

Konya Bölükbaşılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini anlatan İrfan Temur

Konya Bölükbaşılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini anlatan İrfan Temur

2008 yılında bir çadırla başladıkları deneklerinin ismi bugün Konya’yı aşıp Türkiye çapında tanınır, duyulur hale geldi. Başkanlığını Recep Delibaşın yaptığı Konya Bölükbaşılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin faaliyetlerini ve çalışmalarını kuruluşundan beri yönetiminde yer alan iş adamı ve ünlü ses sanatçısı İrfan Temur ile konuştuk. 

İrfan Temur Bey öncelikle Derneğinizi bize tanıtır mısınız?

Öncelikle ülkemizin milletimizin başı sağ olsun. Büyük bir enkazdan çıkıyoruz. Şu anda çok büyük bir afet yaşadık milletçe. Öncelikle dernekten bahsedeyim. Ağrının Eleşkirt ilçesi yayla düzü Belediyesi köyümüz belediyelik oldu. 2500’e yakın bir nüfusumuz var. Hem İstanbul hem de Konya’da derneklerimiz var. Herkes kendi Derneğini yönetiyor ama aynı köyümüze bağlı.  Bizim burada 230 hanemiz var. 2008- 2009 da bir çadırla başladık bu işe ve değişik değişik başkanlarımız vardı. Hep aynı köyümüz olmak üzeriyle tabi bu derneğin resmileşmesinde öncelikle Abdurrahman Özkurt’a buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yine abisi İbrahim Özkurt sağ olsun bizim dernek binamızda çok emekleri var. Allah rahmet eylesin ellerinden öpülesi abim baya bir emekleri var artı şu anda 230 üyemiz var. Şu anda çok güzelde işler yapıyoruz dernek adına. Bağımsızız valilik dernekler masasına bağlıyız. Aşağı yukarı derneğin kurucularından biride benimdir. 2010 yılında resmiyete geçtik. 2010 yılından itibaren 12-13 yıldır dernekte yöneticilik yapıyorum.

Derneğinizden bahseder misiniz biraz?

Derneğimiz, Konya Karatay ilçesinde kendi binasında faaliyet gösteren bir hemşeri derneğidir. Ağrı Eleşkirt Yayladüzü beldesi ve çevre köylerinden olup Konya'da yaşayan vatandaşların bir araya getirilmesi için 2011 yılında kurulmuştur. Deprem haberini alır almaz dernek binamızı mağdur vatandaşlara açmış ve dernek üyelerimiz ve hemşerilerimiz, dernek binamızda 7/24 acil olarak bekleyerek toplanan yardım malzemelerini kolilemeye başlamışlardır.

Dernek olarak deprem Bölgesine ne tür yardımlarda bulundunuz?

Derneğimiz, Türkiye'de meydana gelen depremden etkilenen mağdur vatandaşlarımıza yardım etmek amacıyla 12 Tır yardım malzemesi göndermiştir. Bu yardım malzemeleri, dernek binamızda toplanan vatandaşlarımız tarafından güzelce kolilenerek 3 tırı Kahramanmaraş'a, 3 tırı Malatya'ya, 4 tırı Adıyaman'a ve 2 tırı Hatay'a mağdur vatandaşlar için gönderilmiştir. Bu süreçte, dernek mesaj sistemi ve sosyal medya hesapları anlık olarak bölgeden gelen ihtiyaçları dernek üyelerimize ve hemşerilerimize ileterek, deprem bölgesinde kurulan irtibatlarla orada eksik olan malzemelerin dernek binamızda hazırlanıp gönderilmesini sağlamıştır. Ayrıca, giden yardımlarla birlikte bir ekip de deprem bölgesine gitmiş ve yardım dağıtım işlemini takip ederek, kendi elleriyle yardımı doğru kişilere ulaştırmıştır.

Bundan sonra yardımlarınız devam edecek mi?

Derneğimiz olarak, her daim ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya, yardım elini uzatmaya hazırız. Depremde olduğu gibi, herhangi bir doğal afet veya kriz durumunda da elimizden geldiğince yardım etmek için var gücümüzle çalışacağız. Hemşerilerimizle birlikte birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, insanlarımıza yardımcı olmak için çaba sarf edeceğiz. Toplumumuzun ihtiyaçlarını karşılamak ve onların mutluluğunu sağlamak bizim öncelikli hedefimizdir. Bizimle iletişime geçerek, yardıma ihtiyacı olan herkese elimizden geldiğince yardımcı olacağımızı belirtmek isteriz.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.